کیف پول سخت‌افزاری (Hardware Wallet)

کیف پول سخت‌افزاری چیست؟ معرفی بهترین کیف پول‌های ۲۰۲۴

زمان مطالعه:

22 دقیقه
فهرست محتوا

کیف پول سخت‌افزاری (Hardware Wallet)،‌ یک ابزار فیزیکی و سخت‌افزاری است که به صورت ویژه برای ذخیره‌سازی و نگهداری امن دارایی‌های دیجیتال طراحی شده است. هر کیف پول سخت‌افزاری، ممکن است از ارزهای دیجیتال مختلفی پشتیبانی کرده و ویژگی‌های امنیتی منحصربه‌فرد خود را داشته باشد اما در حالت کلی، می‌توان انتظار داشت که اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها سطح بالایی از خدمات و امنیت را ارائه دهند. در این مقاله از پیپسیلون، قصد داریم در مورد چیستی کیف پول سخت‌افزاری و معرفی بهترین آن‌ها صحبت کنیم.

در ادامه، پس از تعریف کیف پول سخت‌افزاری، نحوه عملکرد این کیف پول‌ها و تفاوت آن‌ها با انواع کیف پول‌های نرم‌افزاری را توضیح داده، سپس سراغ معیارهای انتخاب یک کیف پول سخت‌افزاری خوب می‌رویم و در نهایت، با پرداختن به مزیت‌ها و معایب کیف پول‌های سخت‌افزاری، بهترین مدل‌های این وسیله در سال ۲۰۲۴ را نیز معرفی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

کیف پول سخت‌افزاری چیست؟

کیف پول سخت‌افزاری (Hardware Wallet)، ابزاری فیزیکی است که از آن برای ذخیره‌سازی و نگهداری از دارایی‌های دیجیتال استفاده می‌شود. مهم‌ترین ویژگی کیف پول‌های سخت‌افزاری، نگهداری از کلیدهای خصوصی (Private Keys) به‌صورت آفلاین است که باعث می‌شود از نظر امنیت نسبت به هم‌نوعانِ نرم‌افزاریِ خود برتری قابل توجهی داشته باشند.

در اصل، این قابلیت باعث می‌شود تا کیف پول‌های سخت‌افزاری، از نظر امنیت در سطح بالایی بوده و تا حد زیادی از حملات احتمالی هکرها و چالش‌های سایبری در امان باشند.

در حالت کلی، اگر بخواهیم ماهیت یک کیف پول سخت‌افزاری را عنوان کنیم، با یک ابزار سخت‌افزاری قابل اتصال به اینترنت روبه‌رو هستیم که دقیقاً همان‌کاری را انجام می‌دهد که کیف پول‌های عادی انجام می‌دهند! دارایی‌های ما را در خود جای می‌دهد!!

اما این‌بار، خبری از سکه‌های فلزی یا اسکناس‌های رنگی نیست و دارایی‌ها به شکل دیجیتال هستند. شاید تا حدودی فرایندی که در حساب‌های بانکی‌مان سراغ داریم… دارایی‌های ما به‌صورت دیجیتال در حساب‌های بانکی‌مان ذخیره‌سازی و نگهداری می‌شوند و هر زمان که نیاز داشته باشیم، می‌توانیم از این حساب برداشت کرده یا به آن وجه واریز کنیم.

بیشتر بخوانید: کیف پول ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد؟

نکته‌ای که در مورد کیف پول‌های سخت‌افزاری وجود دارد این است که:

  • این کیف پول‌ها مبتنی بر فناوری بلاکچین طراحی شده‌اند تا از ارزهای دیجیتال پشتیبانی کنند
  • امکان واریز و برداشت ارزهای دیجیتال بدون اتصال به اینترنت هم در آن‌ها وجود دارد
  • اغلب این کیف پول‌ها قابلیت اتصال به اینترنت و همگام‌سازی با کیف پول‌های نرم‌افزاری را نیز دارند

یعنی شما می‌توانید در کنار کیف پول سخت‌افزاری خود، در صورت نیاز به اینترنت، سرعت بالا و سهولت استفاده – مثلاً در اپلیکیشن موبایلی – یک کیف پول نرم‌افزاری هم داشته باشید و دو کیف پول را باهم همگام‌سازی کرده و به‌صورت توامان استفاده کنید.

اهمیت کیف پول سخت‌افزاری

هدف شما از فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال چه می‌تواند باشد؟

  • ترید کردن (Trading) و کسب سود از نوسانات بازار
  • سرمایه‌گذاری (Investing) یا هولد کردن (Holding)

در هر دو حالت، چه قرار باشد به‌صورت ترید کردن در بازار فعالیت داشته باشید و به سود برسید، و چه با قصد سرمایه‌گذاری و هولد کردن مقداری ارز دیجیتال خریده و تا افزایش قیمت قابل توجه آن منتظر بمانید، نیاز به یک کیف پول امن دارید تا دارایی‌های خود و سود حاصل از تریدهای خود را به آن واریز کنید.

بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتالی که احتمالاً در آن‌ها مشغول فعالیت هستید، یک کیف پول اختصاصی در پلتفرم خود برای حساب کاربری شما تعریف می‌کنند تا بتوانید ارزهای دیجیتال خود را در آن نگهداری کنید. طیف گسترده‌ای از کیف پول‌های نرم‌افزاری هم در سطح اینترنت وجود دارند که به راحتی می‌توان آن‌ها را دانلود کرده و با انتقال دارایی‌ها به آن استفاده کرد.

با این اوصاف، چه لزومی دارد هزینه کنیم و یک کیف پول سخت‌افزاری تهیه کنیم؟! به این خاطر که کیف پول‌های سخت‌افزاری از چند جهت ایمن‌ترین انتخاب ممکن هستند:

  • به دلیل آفلاین بودن کلیدهای خصوصی، امکان هک در آن‌ها به حداقل می‌رسد
  • امکان نفوذ بدافزارها در این کیف پول‌ها وجود ندارد یا بسیار پایین است
  • قابلیت دسترسی سایرین به کیف پول – مگر در شرایط خاص – وجود ندارد

پس هزینه کردن، در صورتی که یک گزینه ایمن و قابل اعتماد برای ذخیره‌سازی و نگهداری از ارزهای دیجیتال و دارایی‌های خود داشته باشیم ارزشش را دارد!

البته، این نکته را هم در نظر بگیرید که امکان گم شدن این کیف پول سخت‌افزاری وجود دارد و در برخی مواقع، ممکن است از نظر امنیتی نیز مشکلاتی برای برخی از کاربران پیش آید. اما آن‌چه که مهم است، امنیت بسیار بالاتر این کیف پول‌ها نسبت به نمونه‌های مشابه نرم‌افزاری است.

تفاوت کیف پول سخت‌افزاری با نرم‌افزاری

در حالت کلی، اگر بخواهیم کیف پول‌های ارز دیجیتال (Cryptocurrency Wallets) را طبقه‌بندی کنیم، می‌توان آن‌ها را در دو دسته زیر قرار داد:

  • کیف پول‌های سخت‌افزاری یا سرد (Cold Wallets)
  • کیف پول‌های نرم‌افزاری یا گرم و داغ (Hot Wallets)
تفاوت کیف پول سخت‌افزاری با نرم‌افزاری
تفاوت کیف پول سخت‌افزاری با نرم‌افزاری

البته، در کیف پول‌های سرد می‌توان کیف پول‌های کاغذی را نیز جای داد. انواع کیف پول‌های گرم یا نرم‌افزاری هم شامل موارد زیر می‌شوند:

  • کیف پول‌های دسکتاپی
  • کیف پول‌های افزونه مرورگر وب
  • کیف پول‌های موبایلی
  • کیف پول‌های تحت وب

هر یک از موارد بالا، ویژگی‌های منحصر به فرد خاص خود را دارند اما در حالت کلی، تفاوت‌های کیف پول سخت‌افزاری با نرم‌افزاری را می‌توان در چند مورد زیر خلاصه کرد:

 کیف پول سخت‌افزاریکیف پول نرم‌افزاری
امنیتبالا – امکان نگهداری کلیدهای خصوصی به‌صورت آفلاینپایین – مستلزم اتصال به اینترنت و پتانسیل هک
کاربریمناسب سپرده‌های بالا و بیشتر برای سرمایه‌گذاری و هولد کردنمناسب مبالغ پایین و بیشتر برای ترید کردن
قیمتبسته به کیف پول و برند متفاوت استرایگان!
دسترسیهمیشه در دسترس نیستدر دسترس بوده و استفاده از آن راحت است

ببینیم که هر یک از معیارهای معرفی شده در جدول فوق، چه هستند و چه تفاوتی در دو کیف پول دارند:

امنیت

همان‌طور که قبلاً نیز اشاره کردیم، عمده‌ترین دلیل این‌که کیف پول‌های سخت‌افزاری امن‌تر از کیف پول‌های نرم‌افزاری هستند، نحوه ذخیره‌سازی دارایی‌ها و کلیدهای خصوصی در آن‌ها است.

این کیف پول‌ها، دارایی‌های رمزنگاری شده شما را به‌صورت آفلاین و با استفاده از یک رسانه فیزیکی ذخیره‌سازی می‌کنند که باعث می‌شود نیاز اتصال به اینترنت را نداشته باشید. این در حالی است که در کیف پول‌های نرم‌افزاری، داده‌های شما به‌صورت آنلاین روی کامپیوتر ذخیره‌سازی می‌شوند و امکان این‌که هکر‌ها به آن نفوذ کرده و دارایی‌ها را به تاراج ببرند بسیار زیاد است.

البته، امنیت بالای کیف پول‌های سخت‌افزاری هم به این معنی نیست که این کیف پول‌ها ۱۰۰ درصد ایمن هستند! به‌ویژه در صورتی که کلیدهای خصوصی شما در کیف پول روی کامپیوتر یا گوشی‌های همراه هوشمند ذخیره‌سازی شوند، هنوز هم ریسک حمله هکرها و سرقت وجود دارد.

اما در صورتی که در کنار ذخیره‌سازی آفلاین دارایی‌ها، کلیدهای خصوصی نیز آفلاین و ایمن ذخیره شوند، می‌توان تا حد زیادی روی امنیت کیف پول مورد نظر حساب باز کرد. جالب است بدانید که حتی در صورتی که فردی بتواند دستگاه را به دست آورد، باز هم قادر به رمزگشایی آن و دسترسی به دارایی‌هاش داخلش نخواهد بود.

کاربری

گفتیم که هدف هر یک از ما برای فعالیت و حضور در بازارهای ارزهای دیجیتال، یکی از دو مورد زیر است:

  • ترید کردن (Trading) و کسب سود از نوسانات بازار
  • سرمایه‌گذاری (Investing) یا هولد کردن (Holding)

در صورتی که مقداری سرمایه دارید – نه چندان زیاد – و قصد دارید با استفاده از نوسانات بازار ترید کرده و به سود برسید، شاید بهتر باشد از کیف پول‌های نرم‌افزاری استفاده کنید. تصور کنید در محلی هستید که به کیف پول سخت‌افزاری خود دسترسی ندارید یا نمی‌توانید آن را استفاده کنید و قیمت ارز دیجیتالی که رصد می‌کنید به شدت در حال افزایش است (یا به زودی قرار است رشد کند)!

بهتر نیست در چنین مواقعی، به راحتی کیف پول نرم‌افزاری‌تان را در اختیار داشته باشید تا به سرعت وجه مورد نظرتان را از آن به صرافی انتقال داده و ترید کنید؟!

واقعیت این است که کیف پول‌های سخت‌افزاری، بیشتر برای سرمایه‌گذاری‌ها یا هولد کردن مناسب هستند. زمانی که شما مقدار قابل توجهی ارز دیجیتال دارید که تامین امنیت آن‌ها از همه‌چیز مهم‌تر است و در ضمن، نیازی هم به نقل و انتقالات مداوم آن‌ها نیست.

قیمت

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌هایی که کیف پول سخت‌افزاری با نرم‌افزاری دارد، قیمت آن‌ها است. کیف پول‌های نرم‌افزاری، عموماً رایگان هستند.

یعنی شما می‌توانید با چند کلیک ساده، آن‌ها را سرچ و دانلود کنید و پس از نصب و راه‌اندازی، بدون پرداخت حتی یک ریال هزینه از آن‌ها استفاده کنید. این در حالی است که برای خرید یک کیف پول سخت‌افزاری، لازم است چندین دلار هزینه کنید. این هزینه، با توجه به شکاف قیمتی دلار و ریال در کشور، می‌تواند رقمی قابل ملاحظه برای کاربران ایرانی باشد.

با این حال، برای کسی که قصد دارد حجم بالایی ارز دیجیتال در این کیف پول‌های ذخیره‌سازی و نگهداری کند، این هزینه کردن حتماً ارزشش را خواهد داشت. در مورد قیمت کیف پول‌های سخت‌افزاری در بخش‌های آتی مقاله صحبت خواهیم کرد.

دسترسی و سهولت استفاده

و اما دسترسی… پیش‌تر در بخش کاربری تا حدودی این موضوع را باز کردیم. در صورت استفاده از کیف پول سخت‌افزاری – به تنهایی – این چالش را خواهید داشت که همواره باید آن را همراه ببرید! تصور کنید در مسافرت هستید و کیف پول سخت‌افزاری‌تان را نبرده‌اید و نیاز به ارزهای دیجیتال‌تان دارید.

به همین دلیل است توصیه می‌شود همواره در کنار استفاده از کیف پول سخت‌افزاری برای ذخیره‌سازی و نگهداری طولانی مدت از بخش عمده دارایی‌های دیجیتال، مقداری از آن‌ها نیز در یک کیف پول نرم‌افزاری نگهداری شوند که ترجیحاً امکان همگام‌سازی با کیف پول سخت‌افزاری مورد نظر را دارد.

ضمن آن‌که، معمولاً استفاده از کیف پول‌های نرم‌افزاری، به‌ویژه زمانی که از نوع موبایلی باشند بسیار سریع‌تر و راحت‌تر است و از نظر رابط کاربری نیز کاربران مبتدی و تازه‌کار بهتر و راحت‌تر با آن ارتباط می‌گیرند.

معیارهای انتخاب کیف پول سخت‌افزاری

امروزه، با توجه به رشد فزاینده ارزهای دیجیتال در سطح دنیا، طیف گسترده‌ای از کیف پول‌های سخت‌افزاری طراحی و عرضه شده است. حتی بسیاری از این کیف پول‌ها، برای کاربران ایرانی و در داخل کشور نیز قابل خریداری هستند. اما نکته این‌جا است که برای انتخاب و خرید یک کیف پول سخت‌افزاری خوب، چه نکاتی را باید مد نظر داشت؟

نکاتی که بیشتر از بقیه اهمیت دارند، به شرح زیر هستند:

ویژگی‌های امنیتی کیف پول

اولین نکته‌ای که در انتخاب کیف پول سخت‌افزاری یا هر کیف پول و پلتفرم دیگری که قرار است دارایی‌های خود را در اختیارش قرار دهیم، ویژگی‌های امنیتی آن است.

پیش‌تر اشاره کردیم که در کیف پول‌هایی که ذخیره‌سازی کلیدهای خصوصی به‌صورت آفلاین نیست، امکان هک و سرقت همچنان وجود دارد. به علاوه، شما باید چک کنید و ببینید که کیف پول سخت‌افزاری مورد نظرتان ویژگی‌هایی مثل احراز هویت دو مرحله‌ای و امضای چندگانه را ارائه می‌دهد یا خیر؟

وجود قابلیت پشتیبان‌گیری یا ریکاوری نیز می‌تواند جزو ملزومات امنیتی مهمی باشد که برای یک کیف پول سخت‌افزاری از اهمیت بالایی برخوردار است.

رابط کاربری

معمولاً یکی از چالش‌هایی که کاربران هنگام استفاده از کیف پول‌های سخت‌افزاری دارند، این است که رابط کاربری اغلب این کیف پول‌ها جذاب نبوده یا یاد گرفتن آن به ویژه برای کاربران مبتدی و تازه‌کار دشوار است.

از این رو، هنگام انتخاب و خرید یک کیف پول سخت‌افزاری، باید دقت کنید که از رابط کاربری ساده و کاربر پسندی برخوردار باشد.

ارزهای دیجیتال مورد پشتیبانی

یکی از مهم‌ترین شاخص‌هایی که هنگام انتخاب یک کیف پول سخت‌افزاری اهمیت دارد، تعداد و نوع ارزهای دیجیتالی است که کیف پول مورد نظر پشتیبانی می‌کند.

اگر مثلاً هولدر بیت‌کوین هستید و تنها قرار است در کیف پول سخت‌افزاری مورد نظر بیت‌کوین نگهداری کنید، شاید این موضوع خیلی اهمیت نداشته باشد. اما اگر می‌خواهید کیف پول‌تان از ارزهای مختلفی پشتیبانی کرده یا از آن برای ترید کردن استفاده کنید، بهتر است کیف پولی را انتخاب کنید که تعداد ارزهای لیست شده در آن بالا است.

سازگاری و همگام‌سازی

بسیاری از کیف پول‌های سخت‌افزاری، تنها با برخی از سیستم عامل‌ها سازگاری دارند. با این حساب، قبل از خرید کیف پول مورد نظرتان باید ببینید که با کامپیوتر شخصی شما سازگاری دارد یا خیر.

ضمن آن‌که با توجه به این‌که احتمالاً به کیف پول‌های نرم افزاری هم در کنار این کیف پول نیاز خواهید داشت، بهتر است کیف پولی را خریداری کنید که با تعدادی از کیف پول‌های نرم‌افزاری بزرگ و معتبر همگام می‌شود.

امکانات کیف پول

یکی از مواردی که به‌ویژه برای کاربران حرفه‌ای بازار ارزهای دیجیتال اهیت دارد، امانات و خدماتی است که کیف پول سخت‌افزاری مورد نظر ارائه می‌دهد. این‌که امکان اتصال به صرافی‌های معتبر دنیا در آن فراهم شده است؟ قابلیت خرید و فروش برخی ارزهای دیجیتال مورد نظر را دارد و مواردی از این دست…

ویژگی‌های فیزیکی

نکته دیگری که باید هنگام انتخاب و خرید یک کیف پول سخت‌افزاری در نظر داشته باشید، ویژگی‌های فیزیکی آن است. مواردی از قبیل:

  • ابعاد دستگاه و وزن آن
  • قابلیت حمل آن
  • صفحه نمایش دستگاه
  • نحوه اتصال دستگاه به کامپیوتر
  • و مواردی از این دست…

معمولاً کیف پول‌هایی که اخیراً وارد بازار شده‌اند، ابعادی کوچک‌تر و وزنی سبک‌تر دارند تا کاربران بتوانند به راحتی آن‌ها را حمل کنند. ضمن آن که اغلب دستگاه‌های موجود جدید دارای صفحه‌نمایش‌های لمسی و پیشرفته هستند و ویژگی‌های فیزیکی جذابی را ارائه می‌دهند.

قیمت

و اما آخرین مورد، قیمت کیف پول سخت‌افزاری مورد نظر است. درست است که این کیف پول قرار است دارایی‌های ما را در خود نگه دارد و ارزش سرمایه‌گذاری و هزینه کردن را دارد، اما قیمت هم یک فاکتور مهم در تصمیم‌گیری نهایی است. معمولاً کیف پول‌های مدرن، که از سوی توسعه دهندگان معتبر ارائه شده‌اند و امکانات و قابلیت‌های بیشتری دارند، گران‌تر هستند. در عین حال، اغلب کیف پول‌های مقرون به صرفه نیز ممکن است برخی از نیازهای ما را پاسخگو نباشند.

در نهایت این شما خواهید بود که بر اساس نیازهای خود و بودجه‌ای که در نظر گرفته‌اید، بهترین و مناسب‌ترین گزینه را انتخاب می‌کنید.

نحوه استفاده از کیف پول سخت‌افزاری

به رغم این‌که کیف پول‌های سخت‌افزاری انواع مختلفی دارند و شاید برخی ویژگی‌ها یا امکانات در آن‌ها متفاوت باشد، اما در حالت کلی نحوه استفاده از همه آن‌ها از یک روتین خاص پیروی می‌‌کند. در ادامه، نحوه راه‌اندازی و استفاده از کیف پول سخت‌افزاری را آموزش می‌دهیم:

  • کیف پول سخت‌افزاری خود را به کامپیوتر یا گوشی هوشمند متصل کنید
  • پس از راه‌اندازی اولیه دستگاه، پین کد آن را فعال و تنظیم کنید
  • از طریق اپلیکیشن کیف پول سخت‌افزاری مورد نظر کلید عمومی خود را دریافت کنید

اکنون می‌توانید از کیف پول استفاده کرده و نقل و انتقالات رمز ارزی انجام دهید

مزایا و معایب کیف پول سخت‌افزاری

کیف پول‌های سخت‌افزاری مزیت‌های خارق‌العاده‌ای را در اختیار کاربران و فعالان بازار ارزهای دیجیتال قرار می‌دهند. در عین حال، مانند هر وسیله دیگری، ممکن است یک‌سری ایرادات، معایب یا به عبارت بهتر نقطه ضعف‌ها هم داشته باشند. برخی از مهم‌ترین مزیت‌ها و معایب کیف پول‌های سخت‌افزاری عبارتند از:

مزیت‌های کیف پول سخت‌افزاری

  • قابلیت ذخیره‌سازی و مدیریت دارایی‌های دیجیتال
  • ارائه سطح بسیار بالایی از امنیت در سایه ذخیره‌سازی آفلاین
  • ارائه ویژگی‌های امنیتی فوق‌العاده و قابلیت پشتیبان‌گیری

معایب کیف پول‌های سخت‌افزاری

  • هزینه خرید اولیه که می‌تواند برای کاربران ایرانی قابل توجه باشد
  • محدودیت در دسترسی و رابط کاربری پیچیده برای کاربران مبتدی

انواع کیف پول سخت‌افزاری

در حال حاضر، طیف گسترده‌ای از کیف پول‌های سخت‌افزاری در سطح دنیا ارائه شده‌اند. در ادامه، تعدادی از محبوب‌ترین و بزرگ‌ترین کیف پول‌های سخت‌افزاری دنیا را با جزئیات معرفی می‌کنیم که می‌توانید روی امنیت حداکثری و ویژگی‌ها و امکانات آن‌ها حساب باز کنید:

کیف پول لجر (Ledger)

کیف پول سخت‌افزاری لجر (Ledger)
کیف پول سخت‌افزاری لجر (Ledger)

کیف پول سخت‌افزاری لجر (Ledger) یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین کیف پول‌ها در نوع خود است که در سه مدل زیر ارائه شده است:

  • لجر نانو اکس (Ledger Nano X)
  • لجر نانو اس (Ledger Nano S)
  • لجر نانو اس پلاس (Ledger Nano S plus)

هر سه مدل کیف پول سخت‌افزاری لجر از انواع مختلف ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌کنند که در مدل‌های جدیدتر، تعداد ارزها بیشتر هم شده است. ضمن آن‌که کیف پول‌های لجر قابلیت اتصال به نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز متعدد را نیز فراهم کرده‌اند که در نوع خود، باعث محبوبیت فزاینده این کیف پول‌ها میان کاربران شده است.

نرم‌افزار لجر لایو (Ledger Live) نرم‌افزار اختصاصی این کیف پول است که بسیاری از نیازهای کاربری شما در دنیای کریپتو را پاسخ می‌دهد و رابط کاربری بسیار ساده و جذابی هم دارد.

کیف پول ترزور (Trezor)

کیف سخت‌افزاری پول ترزور (Trezor)
کیف سخت‌افزاری پول ترزور (Trezor)

کیف سخت‌افزاری پول ترزور (Trezor)، دومین کیف پولی سردی است که می‌توانید خریداری کرده و از ویژگی‌ها و امکانات خارق‌العاده آن استفاده کنید. این کیف پول نیز در سه مدل زیر ارائه شده است:

  • ترزور وان (Trezor One)
  • ترزور سیف ۳ (Trezor Safe 3)
  • ترزور مدل تی (Trezor Model T)

تعداد ارزهای دیجیتالی که دو کیف پول پشتیبانی می‌کنند بالا است و در مدل تی، این تعداد بیشتر هم شده است. با این حال، هر دو به یک میزان محبوب هستند و مدل وان نیز با وجود این‌که قدیمی‌تر است، اما به دلیل قیمت مقرون به صرفه مورد استقبال کاربران قرار دارد.

کیف پول کیپ کی (Keep Key)

کیف پول سخت‌افزاری (Hardware Wallet)
کیف پول سخت‌افزاری کیپ کی (Keep Key)

کیف پول سخت‌افزاری کیپ کی (Keep Key)، سومین نوع از کیف پول‌های سخت‌افزاری است که معرفی می‌کنیم. این کیف پول نیز جزو کیف پول‌های پشتیبانی کننده از طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال است و برای استفاده از آن، کافی است کیف پول را به وب‌سایت شیپ شیفت (Shape Shift) متصل کنید.

کیپ کی از یک رابط کاربری ساده و جذاب برخوردار است که آن را به گزینه‌ای مناسب برای کاربران مبتدی و تازه‌وارد تبدیل می‌کند. ضمن آن‌که جزو کیف پول‌های اچ‌دی (HD) نیز بوده و ویژگی‌های امنیتی و قابلیت پشتیبان‌گیری خوبی را ارائه می‌دهد.

کیف پول سیف پال (Safe Pal)

کیف پول سخت‌افزاری سیف پال (Safe Pal)
کیف پول سخت‌افزاری سیف پال (Safe Pal)

کیف پول سخت‌افزاری بعدی، سیف پال (Safe Pal) نام دارد. مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باعث شده است کاربران ارزهای دیجیتال از این کیف پول استقبال کنند، امنیت بالا در عین سادگی و سهولت استفاده از آن است.

این کیف پول، توسط صرافی بزرگ و بنام بایننس (Binance) راه‌اندازی شده و از فناوری ایر گپد (Air Gapped) استفاده می‌کند. فناوری که به دستگاه کمک می‌کند تا از شبکه جدا شود. طیف گسترده‌ای از توکن‌ها و بسیاری از شبکه‌های بلاکچینی محبوب نیز در این کیف پول سخت‌افزاری پشتیبانی می‌‌شوند.

البته، انواع دیگری از کیف پول‌های سخت‌افزاری نیز در سطح بازار وجود دارند که می‌توانید بسته به نیاز خود سرچ کرده و در صورت صلاحدید، استفاده کنید. این چند برند، صرفاً چهار مورد از محبوب‌ترین‌های بازار بودند که معرفی کردیم.

بیشتر بخوانید: تحلیل بیت کوین، تحلیل تکنیکال و فاندامنتال BTC

بهترین کیف پول سخت‌افزاری سال ۲۰۲۴ (مقایسه کیف پول‌ها)

در بخش قبل، چهار مورد از کیف پول‌های سخت‌افزاری برتر دنیا را معرفی کردیم. در این بخش، قصد داریم مقایسه‌ای کلی میان این چند کیف پول داشته باشیم تا ببینیم که هر یک، چه وجوه تمایزی دارند و کدام‌یک می‌توانند بهترین کیف پول سخت‌افزاری باشند.

 لجر (Ledger)ترزور (Trezor)کیپ کی (Keep Key)سیف پال (Safe Pal)
امتیاز کیف پول۹۶/۱۰۰۹۶/۱۰۰۹۱/۱۰۰۸۶/۱۰۰
تعداد ارزهای دیجیتالبیش از ۵۵۰۰بیش از ۹۰۰۰بیش از ۱۰۰۰بیش از ۳۰۰۰۰
پشتیبانی از آلت‌‌کوین‌هابلهبلهبلهبله
منبع باز بودن (Open Source)خیربلهخیرخیر
سطح امنیتبسیار بالابسیار بالابسیار بالابسیار بالا
احراز هویت دو مرحله‌ایدارددارددارددارد
رابطیو‌اس‌بی (USB) و بلوتوثیو‌اس‌بی (USB)یو‌اس‌بی (USB)یو‌اس‌بی (USB) و دوربین
ابعاد۷۲x19x12 mm۵۹x32x7.4 mm۳۸x94x12 mm۱۱۳x96x30 mm
وزن۳۴ گرم۱۴ گرم۵۴ گرم۱۲۶ گرم

نکته: کیف پول لجر مورد استفاده در این جدول، لجر نانو ایکس (Ledger Nano X) بوده و کیف پول ترزور مورد استناد نیز ترزور سیف ۳ (Trezor Safe 3) بوده است.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، از نظر ابعاد و وزن، کیف پول سیف پال اختلاف زیادی با باقی کیف پول‌ها دارد. این در حالی است که کیف پول ترزور تنها کیف پول متن باز (Open Source) این لیست است که می‌تواند آن را از دیگر همتایان متمایز کند. در مورد قیمت کیف پول‌های مورد نظر نیز در بخش بعدی صحبت خواهیم کرد.

قیمت کیف پول سخت‌افزاری

در مورد قیمت کیف پول‌های سخت‌افزاری معرفی شده در این مقاله نیز می‌توانید به جدول زیر رجوع کنید:

مدل کیف پول سخت‌افزاریقیمت فعلی در بازار
لجر نانو اس (Ledger Nano S)۵۹ دلار
لجر نانو اس پلاس (Ledger Nano S plus)۱۱۸ دلار
لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)۱۸۸ دلار
ترزور وان (Trezor One)۷۰ دلار
ترزور سیف ۳ (Trezor Safe 3)۷۹ دلار
ترزور مدل تی (Trezor Model T)۱۸۵ دلار
کیپ کی (Keep Key)۵۰ دلار
سیف پال (Safe Pal)۵۰ دلار

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، کیف پول‌های سخت‌افزاری لجر جزو گران‌قیمت‌ترین کیف پول‌ها هستند و مدل نانو اس آن که مقرونه به صرفه‌تر است، به دلیل توقف عرضه و قدیمی بودن، کم‌تر در بازارهای بزرگ دنیا می‌شود.

جمع‌بندی

کیف پول سخت‌افزاری (Hardware Wallet)، ابزاری فیزیکی است که از آن برای ذخیره‌سازی و نگهداری از دارایی‌های دیجیتال استفاده می‌شود. مهم‌ترین ویژگی کیف پول‌های سخت‌افزاری، نگهداری از کلیدهای خصوصی (Private Keys) به‌صورت آفلاین است که باعث می‌شود از نظر امنیت نسبت به هم‌نوعانِ نرم‌افزاریِ خود برتری قابل توجهی داشته باشند.

در حالت کلی، اگر بخواهیم کیف پول‌های ارز دیجیتال (Cryptocurrency Wallets) را طبقه‌بندی کنیم، می‌توان آن‌ها را در دو دسته زیر قرار داد:

  • کیف پول‌های سخت‌افزاری یا سرد (Cold Wallets)
  • کیف پول‌های نرم‌افزاری یا گرم و داغ (Hot Wallets)

کیف پول‌های سخت‌افزاری یا سرد، از چند جهت با کیف پول‌های نرم‌افزاری تفاوت دارند:

  • امنیت
  • کاربری
  • قیمت
  • دسترسی

معیارهای انتخاب این کیف پول‌ها نیز به شرح زیر هستند:

  • ویژگی‌های امنیتی کیف پول
  • رابط کاربری
  • ارزهای دیجیتال مورد پشتیبانی
  • سازگاری و همگام‌سازی
  • امکانات کیف پول
  • ویژگی‌های فیزیکی
  • قیمت

علاوه بر توضیح تشریحی موارد عنوان شده، شما می‌توانید لیستی از چهار کیف پول سخت‌افزاری برتر دنیا را نیز در انتهای مقاله مطالعه کرده و در کنار بررسی جزئیات، آن‌ها را با هم مقایسه کرده و قیمت کیف پول‌های مورد نظر را نیز مشاهده کنید.

سوالات متداول

۱. کیف پول سخت‌افزاری چیست؟

کیف پول سخت‌افزاری (Hardware Wallet)، ابزاری فیزیکی است که از آن برای ذخیره‌سازی و نگهداری از دارایی‌های دیجیتال استفاده می‌شود. مهم‌ترین ویژگی کیف پول‌های سخت‌افزاری، نگهداری از کلیدهای خصوصی (Private Keys) به‌صورت آفلاین است که باعث می‌شود از نظر امنیت نسبت به هم‌نوعانِ نرم‌افزاریِ خود برتری قابل توجهی داشته باشند.

۲. انواع کیف پول سخت‌افزاری کدام است؟

تعدادی از کیف پول‌های سخت‌افزاری محبوب دنیا عبارتند از:

  • لجر نانو اس (Ledger Nano S)
  • لجر نانو اس پلاس (Ledger Nano S plus)
  • لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)
  • ترزور وان (Trezor One)
  • ترزور سیف ۳ (Trezor Safe 3)
  • ترزور مدل تی (Trezor Model T)
  • کیپ کی (Keep Key)
  • سیف پال (Safe Pal)

شما می‌توانید جزئیات بیشتر این کیف پول‌ها را در متن مقاله مطالعه کنید.

۳. در صورت گم شدن کیف پول سخت‌افزاری چکار باید کرد؟

اگر کیف پول سخت‌افزاری شما گم شود، در صورت بک آپ گرفتن و دارا بودن قابلیت پشتیبان‌گیری، می‌توانید دارایی‌های خود را بازیابی کنید. در غیر این‌صورت، به احتمال زیاد برای همیشه باید قید دارایی‌های نازنین‌تان را بزنید.

امتیاز این نوشته:

میانگین امتیازها: 4 / 5. تعداد آرا: 2

اولین نفری باشید که به این نوشته امتیاز می‌دهید

این مطالب مرتبط را هم بخوانید:

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *