ولوم تریدینگ یا والیوم تریدینگ (Volume Trading) چیست؟

ولوم تریدینگ (Volume Trading) چیست؟ آشنایی با والیوم تریدینگ

زمان مطالعه:

7 دقیقه
فهرست محتوا

ولوم تریدینگ یا والیوم تریدینگ (Volume Trading) نوعی استراتژی معاملاتی در بازارهای مالی و فارکس است که به بررسی و تحلیل حجم معاملات یا تعداد خریداران و فروشندگان نمادهای معاملاتی در بازار مورد نظر می‌پردازد. در تئوری استراتژی معاملاتی ولوم تریدینگ یا والیوم تریدینگ، حجم معاملات نشان دهنده فشار قوی خرید یا فروش در سطح بازار است و از این رو می‌تواند به‌عنوان یک مبنای کاربردی برای تحلیل و پیش‌بینی روندهای آتی نمادهای معاملاتی در بازار مورد استفاده قرار گیرد.

در این مطلب از پیپسیلون قصد داریم کمی بیشتر روی مفهوم ولوم تریدینگ یا والیوم تریدینگ عمیق شویم، نحوه استفاده از این استراتژی برای تحلیل بازارهای مالی و پیش‌بینی روندهای قیمتی را بررسی کنیم، سطوح حمایت و مقاومت را با استفاده از آن بررسی و شناسایی کنیم و در نهایت، نحوه اجرا و معایب و مزیت‌های استراتژی ولوم تریدینگ یا والیوم تریدینگ را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

ولوم تریدینگ یا والیوم تریدینگ چیست؟

ولوم تریدینگ یا والیوم تریدینگ (Volume Trading) نوعی استراتژی‌ معاملاتی و تحلیلی در بازارهای مالی، نظیر بازار فارکس، بورس و ارزهای دیجیتال است که با استفاده از داده‌های حجمی موجود در سطح بازار کار می‌کند.

در صورتی که با بازارهای مالی آشنایی داشته باشید، احتمالاً می‌دانید که حجم (Volume)، به تعداد کل سهام یا واحدهای دارایی یا نماد معاملاتی که در یک بازه زمانی خاص در بازار دست به دست شده است اطلاق می‌شود. زمانی که این حجم در خرید یا فروش بسیار بالا می‌رود، به معنی افزایش فشارهای به ترتیب خرید و فروش در بازار است و همین افزایش فشار می‌تواند معیاری برای سنجش بازار، تحلیل آن و معامله بر اساس آن باشد.

به عبارت ساده‌تر، در استراتژی ولوم ‌تریدینگ یا والیوم ‌‌تریدینگ، تحلیل‌گر یا تریدر سعی می‌کند با بررسی و تحلیل داده‌های حجمی، فشارهای خرید و فروش را بررسی کرده و بر اساس آن روندهای قیمتی پیش روی نمادهای معاملاتی مورد نظر خود را پیش‌بینی و سپس با استناد به آن اقدام به معامله کند.

ولوم تریدینگ یا والیوم تریدینگ (Volume Trading)
مفاهیم کلیدی ولوم تریدینگ یا والیوم تریدینگ (Volume Trading)

در اصل، دو مفهوم کلیدی که در پس ولوم‌ تریدینگ یا والیوم ‌تریدینگ نهفته است عبارتند از:

  • حجم خرید (Buying Volume)
  • حجم فروش (Selling Volume)

کاربرد ولوم تریدینگ یا والیوم تریدینگ

در حالت کلی، همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، ولوم ‌تریدینگ یا والیوم‌ تریدینگ برای بررسی و ارزیابی دو معیار و مفهوم زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  • حجم خرید (Buying Volume) – پایین‌ترین قیمتی که فروشنده‌ها می‌پذیرند
  • حجم فروش (Selling Volume) – بالاترین قیمتی که خریداران پیشنهاد می‌کنند

در واقع، کاربرد ولوم ‌تریدینگ به این صورت است که با استفاده از آن تریدرها می‌توانند از داده‌های حجمی معرفی شده در بالا برای شناسایی الگوها و روندهای حاکم بر سطح بازار استفاده کنند.

به عنوان مثال، زمانی که شاهد افزایش حجم در یک بازه زمانی خاص در سطح بازار هستیم، این ممکن است نشان‌دهنده یک روند صعودی قوی برای بازار نماد معاملاتی مورد نظر باشد. تحلیلی که می‌تواند منجر به تولید یک سیگنال خرید قوی برای شما باشد.

این در حالی است که کاهش حجم ممکن است از یک روند نزولی قوی در بازار برای نماد معاملاتی مورد نظر خبر دهد و شما را برای فروش آن آماده کند.

در عین حال، این نکته را نیز مد نظر داشته باشید که تریدرها قابلیت استفاده از اندیکاتورهای حجمی در کنار سایر اندیکاتورهای تکنیکال مانند میانگین‌های متحرک یا خطوط روند را نیز دارند تا با کمک آن‌ها، قدرت یک روند پیش‌بینی شده در بازار را تایید را رد کنند.

یک تریدر، به هنگام استفاده از استراتژی والیوم‌ تریدینگ می‌تواند از اندیکاتورهای حجم نسبی نظیر:

  • حجم موجود (OBV)
  • روند حجم-قیمت (VPT)
  • و مواردی از این دست…

برای بررسی فشار خرید و فروش استفاده کند. این کار به تریدر کمک کند تا تغییرات روند آتی یا احتمال شکست روند در تایم فریم‌های بعدی را پیش‌بینی کرده و بر اساس آن اقدام به معامله کند.

نحوه شناسایی سطوح حمایت و مقاومت به‌وسیله ولوم تریدینگ

در حالت کلی، سطوح حمایت و مقاومت (Support and Resistance Levels) قوی، با تثبیت قیمت شناسایی می‌شوند. این تثبیت قیمت نیز چیزی جز مراحل کوچک انباشت یا توزیع نیست و شما می‌توانید با بررسی حجم‌های معاملاتی در این نقاط به آن پی ببرید.

اندیکاتوری که معمولاً برای این منظور مورد استفاده قرار می‌گیرد، اندیکاتور والیوم پروفایل (Volume Profile) نام دارد. این اندیکاتور، کم حجم‌ترین و پر حجم‌ترین نقاط نمودار قیمتی را در اختیار شما قرار می‌دهد. شما می‌توانید پر حجم‌ترین نقاط که همان نقاط تثبیت قیمت یا به نوعی توزیع و انباشت هستند را به این ترتیب شناسایی کرده و بر اساس آن سطوح حمایت و مقاومت خود را تعیین کنید.

نحوه استفاده از والیوم تریدینگ

مراحلی که لازم است برای پیاده‌سازی یک استراتژی ولوم تریدینگ دنبال کنید، به شرح زیر هستند:

  • بازار مالی مورد نظر خود را انتخاب کنید (ارز دیجیتال، فارکس، بورس یا غیره…)
  • نماد معاملاتی یا دارایی مورد نظرتان را نیز انتخاب کنید (ارز دیجیتال، جفت ارز فارکس، کامودیتی یا غیره…)
  • داده‌های قبلی حجم برای شناسایی الگوها و روندها را در مورد نماد معاملاتی مورد نظر بررسی و تحلیل کنید
  • برای کسب اطلاعات تکمیلی‌تر از اندیکاتورهای تکنیکال مانند حجم در تعادل، میانگین متحرک حجم و… استفاده کنید
  • سطوح حمایت و مقاومت و سایر داده‌های قیمتی مورد نیاز را استخراج کنید
  • نقاط ورود به معامله و خروج از آن را مشخص کنید
  • استراتژی‌های پوشش ریسک و مدیریت آن نظیر حد ضرر را تعیین کنید
  • حجم کلی معامله – لات در فارکس یا حجم‌های دیگر در سایر بازارها – را تعیین کنید
  • هدف‌گذاری سود خود را مد نظر داشته باشید و تعیین کنید
  • استراتژی معاملاتی مورد نظر را چندین بار تکرار کنید تا مطمئن شوید که سودآوری دارد
  • سپس آن را در مقیاس حقیقی و بزرگ‌تر پیاده‌سازی کنید

در نظر داشته باشید که این استراتژی، ممکن است نیاز به بازبینی و اعمال برخی از تغییرات داشته باشد. لذا لازم است به‌ویژه در مورد بازارهایی که از نوسان بالاتری برخوردار هستند یا در صورت بروز تغییرات عمیق فاندامنتال، آن را مداوم ارزیابی و بازبینی کرده و در صورت نیاز، پارامترهای آن را تغییر دهید.

توجه داشته باشید که برای بررسی عملکرد استراتژی ولوم تریدینگ خود نیز می‌توانید از معیارهایی نظیر:

  • سود و زیان
  • نسبت ریسک به ریوارد
  • نسبت برد به باخت
  • درصد معاملات سودآور
  • و مواردی از این دست…

استفاده کنید.

جمع‌بندی

ولوم تریدینگ یا والیوم تریدینگ (Volume Trading) نوعی استراتژی‌ معاملاتی و تحلیلی در بازارهای مالی، نظیر بازار فارکس، بورس و ارزهای دیجیتال است که با استفاده از داده‌های حجمی موجود در سطح بازار کار می‌کند.

نحوه استفاده از این استراتژی، مفاهیمی که در آن مورد استفاده قرار می‌گیرند و کلیه جزئیات آن، در متن مقاله آموزش داده شده است. تنها نکته‌ای که لازم است مد نظر داشته باشید این است که استراتژی ولوم تریدینگ نیز مانند هر استراتژی معاملاتی دیگری در بازارهای مالی، در کنار مزیت‌هایی که دارد و پتانسیل‌های سود که در اختیار شما قرار می‌دهد، ریسک خاص خود را نیز دارد.

برای مدیریت این ریسک، لازم است به‌صورت مداوم استراتژی خود را مورد بازبینی قرار داده و پارامترهای آن را در صورت نیاز تغییر دهید، از نسبت‌های سود و زیان، یا ریسک به ریوارد و غیره برای ارزیابی نحوه عملکرد استراتژی خود استفاده کنید و مهم‌تر از همه، تنها به همین استراتژی اکتفا نکنید.

شما باید بتوانید در کنار ابزارها و اندیکاتورهای ولوم تریدینگ، از سایر ابزارهای تکنکیال و فاندامنتال و همین طور اندیکاتورهای دیگر نیز استفاده کنید و استراتژی‌هایی تلفیقی را به کار ببندید تا بالاترین سطح مدیریت ریسک را داشته باشید.

امتیاز این نوشته:

میانگین امتیازها: 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این نوشته امتیاز می‌دهید

این مطالب مرتبط را هم بخوانید:

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *