تریدینگ ویو

آموزش تریدینگ ویو؛ معرفی و آموزش ۰ تا ۱۰۰ و تصویری Trading View

زمان مطالعه:

28 دقیقه
فهرست محتوا

تریدینگ ویو (Trading View) یکی از بهترین و محبوب‌ترین ابزارهای رصد بازارهای مالی و تحلیل تکنیکال است. شما می‌توانید نمودارهای قیمتی نمادهای معاملاتی مختلف را در وب‌سایت یا اپلیکیشن موبایلی تریدینگ ویو مشاهده کنید، از ابزارها و اندیکاتورهای مختلف آن برای تحلیل بازار استفاده کنید و حتی اخبار و نمودارهای دیگر مرتبط با بازارهای مالی نظیر کریپتو و فارکس را نیز در آن پیدا کنید.

در این آموزش از پیپسیلون، قصد داریم در کنار معرفی تریدینگ ویو، نحوه دانلود و نصب اپلیکیشن موبایلی دسکتاپی و همین‌طور نحوه ایجاد حساب کاربری در آن را آموزش داده و در کنار آن، به آموزش صفر تا صد، گام به گام و تصویری نحوه استفاده از ابزارها و امکانات آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

تریدینگ ویو (Trading View) چیست؟

تریدینگ ویو (Trading View) یک شبکه رسانه اجتماعی، یک پلتفرم نموداری و بستری برای تجزیه و تحلیل است که تقریباً از همه بازارهای مالی نظیر کریپتو، فارکس، سهام، شاخص‌ها و نمادهای معاملاتی آن‌ها پشتیبانی می‌کند.

تریدینگ ویو نخستین بار در سال ۲۰۱۱ میلادی، توسط سه تن با نام‌های:

  • استن بوکوف (Stan Bokov)
  • دنیس گلوبا (Denis Globa)
  • کنستانتین ایوانوف (Constantin Ivanov)

راه‌اندازی شد. این شرکت در حال حاضر در نیویورک، لندن و روسیه دارای دفاتر رسمی است. در سال ۲۰۲۰ میلادی، این وب‌سایت توانست جزو ۱۳۰ وب‌سایت برتر جهان بر اساس رده‌بندی الکسا (Alexa) قرار گیرد.

برای آشنایی بیشتر با وب‌سایت تریدینگ ویو، بد نیست قبل از هر چیز سری به صفحه اول آن بزنیم:

آموزش تریدینگ ویو

اولین تصویری که مشاهده می‌شود، تصویر یک کوهنورد است! در کنار این کوهنورد هم نوشته شده است «Look First… Then Leap» به این معنا و مفهوم که «اول نگاه کن… بعد بپر»! این دقیقاً همان پاسخی است که باید به خودتان بدهید، زمانی که می‌پرسید چرا باید آموزش تریدینگ ویو مهم باشد؟ یا چه لزومی دارد از تریدینگ ویو استفاده کنم؟ یا اصلاً تریدینگ ویو به چه دردی می‌خورد؟!

برای فعالیت در بازارهای مالی مثل کریپتو، فارکس یا سهام غیره، شما باید قبل از هر چیز بتوانید روندهای قیمتی حاکم بر این بازارها را رصد کرده و از آن‌ها اطلاع داشته باشید. علاوه بر آن، یکی از اصلی‌ترین پیش‌نیازهای فعالیت در بازارهای مالی، تحلیل است که خصوصاً برای تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) شما به پلتفرمی مثل تریدینگ ویو و ابزارهای آن نیاز خواهید داشت.

در کنار این موارد، برخی از داده‌ها، اطلاعات و اخبار نیز می‌توانند در موفقیت و تحلیل‌های شما – چه تکنیکال و چه فاندامنتال – موثر باشند که اغلب آن‌ها در همین پلتفرم تریدینگ ویو در دسترس هستند.

آموزش ورود به تریدینگ ویو

برای ورود به وب‌سایت تردینیگ ویو کافی است از طریق لینک این وب‌سایت به نشانی https://www.tradingview.com استفاده کنید. البته، در صورت تایپ «TradingView» یا حتی فارسی آن «تریدینگ ویو» در قسمت سرچ گوگل نیز به راحتی می‌توانید به پلتفرم دسترسی پیدا کنید.

آموزش تریدینگ ویو

در همین صفحه فرود، بخش‌های مختلفی را مشاهده خواهید کرد:

آموزش تریدینگ ویو
  1. محصولات یا امکانات (Products)
  2. کامیونیتی (Community)
  3. بازارها (Markets)
  4. اخبار (News)
  5. و بیشتر (More)…

که در ادامه، هر یک از آن‌ها را با هم مرور خواهیم کرد. در گوشه سمت راست بالا، دکمه Get Started را مشاهده می‌کنید که برای ثبت نام و ایجاد حساب کاربری در وب‌سایت تریدینگ ویو قرار داده شده است:

آموزش تریدینگ ویو

در بخش میانی صحفه نیز می‌توانید با کلیک داخل فیلد Search markets Here به بازارهای مالی و نمادهای معاملاتی آن‌ها دسترسی داشته باشید:

آموزش تریدینگ ویو

ضمن آن‌که برخی از متداول‌ترین و محبوب‌ترین نمادهای معاملاتی نیز زیر این فیلد به نمایش در می‌آیند. به عنوان مثال، در تصویر فوق کافی است روی نماد BTCUSD کلیک کنید تا وارد نمودار قیمتی بیت کوین شوید. دو نماد دیگر نیز مربوط به تسلا (TSLA) و اپل (AAPL) هستند.

برای شروع، اولین کاری که لازم است انجام دهیم ثبت‌نام در وب‌سایت تریدینگ ویو و ایجاد یک حساب کاربری است.

ثبت‌نام و ایجاد حساب کاربری در تریدینگ ویو

برای این منظور، کافی است در صفحه فرود، با استفاده از دکمه سمت راست بالای صفحه Get Started اقدام کنید:

آموزش تریدینگ ویو

در صفحه‌ای که برایتان به نمایش درمی‌آید، برای ثبت نام و ایجاد حساب کاربری، قابلیت استفاده از اکانت شبکه‌های اجتماعی مختلف وجود دارد. شما می‌توانید با استفاده از جیمیل، فیسبوک، ایکس (توییتر سابق) یا ایمیل و غیره… اقدام به ایجاد حساب کاربری در این وب‌سایت کنید. هرچند که معمولاً جیمیل اولین و بهترین گزینه برای این منظور است.

آموزش تریدینگ ویو

تبریک! ثبت نام شما انجام شده و حساب کاربری‌تان فعال شد! بعد از ثبت نام، به صفحه‌ای به شکل زیر هدایت می‌شوید تا در صورت تمایل بتوانید حساب کاربری خود را به حالت پرمیوم یا همان پولی ارتقا دهید.

آموزش تریدینگ ویو

شما می‌توانید بسیاری از نیازهای خود را با همین اکانت رایگان که Basic نام دارد هم برطرف کنید. با این حال، برای این‌که بدانید اکانت فعلی‌تان چه تفاوتی با اکانت‌های پولی دارد، می‌توانید از جدول زیر استفاده کنید:

نوع اکانتBASICPROPRO+PREMEUIM
قیمت یا هزینه اشتراکرایگان۱۰.۵۰ دلار در ماه۱۷.۹۵ دلار در ماه۳۰ دلار در ماه
تنظیمات ذخیره شده نمودارها۱۵۱۰نامحدود
انتخاب بازه‌های زمانی متنوعندارددارددارددارد
تعداد نمودارها در هر پنجره۱۲۴۸
دریافت خروجی نمودارهانداردندارددارددارد
نمایش هم‌زمان نمودارها۲۱۰۲۰۵۰
مدت زمان نمایش تاریخچه نمودارها۷۲۰ سال۲۰ سال۲۰ سال
نمایش هم‌زمان اندیکاتورها۱۱۹۲۴
اندیکاتورهای پیش‌‌فرض۱نامحدودنامحدودنامحدود
تعداد واچلیست‌ها۱نامحدودنامحدودنامحدود
تعداد هشدارها۵۲۰۱۰۰۴۰۰
اولویت‌بندی پشتیبانینداردمعمولیفوریاولویت اول

نحوه خرید اکانت تریدینگ ویو

برای این‌که بتوانید اکانت‌های پرمیوم یا پولی تریدینگ ویو را خریداری کنید، نیاز به کارت‌های پرداخت بین‌المللی نظیر مستر کارت (Mastercard) یا ویزا کارت (Visa Card) دارید. با این حال اگر در داخل ایران هستید و این امکان برایتان فراهم نیست، شاید بتوانید از طریق برخی از صرافی‌های ارز دیجیتال داخلی نیز اقدام به خرید اکانت این وب‌سایت کنید.

معرفی امکانات تریدینگ ویو

همان‌طور که در بخش قبل نیز اشاره شد، منوی بالای صفحه فرود شامل یک‌سری از امکانات است که در این بخش به تفصیل به همه آن‌ها می‌پردازیم.

محصولات یا امکانات (Products)

اولین آیکون از منوی بالای صفحه، محصولات یا امکانات است که خود از چند زیرمجموعه بسیار مهم و کاربردی تشکیل شده است:

آموزش تریدینگ ویو
  • سوپر چارتز یا نمودارهای قیمتی (Supercharts)

در بخش سوپر چارتز که در واقع مهم‌ترین بخش از وب‌سایت تریدینگ ویو نیز هست، شما می‌توانید به کلیه نمودارهای قیمتی و تحلیل‌ها مورد نیازتان دسترسی پیدا کنید. علاوه بر این این، در این قسمت قابلیت دسترسی به طیف گسترده‌ای از ابزارها و اندیکاتورهای مورد نیاز برای تحلیل بازارهای مالی نیز تعبیه شده است که در بخش‌های آتی مقاله به آن‌ها خواهیم پرداخت.

آموزش تریدینگ ویو
  • اسکرینرز (Screeners)

در بخش اسکرینر این فرصت در اختیار شما قرار داده شده است که نمای کلی بازارهای مالی مختلف را در یک صفحه داشته باشید. شما می‌توانید در این بخش، با اعمال فیلترهای مورد نظرتان دارایی‌ها یا نمادهای مختلف را رصد کرده و آن‌ها را با هم مقایسه و تحلیل کنید.

آموزش تریدینگ ویو
  •  تقویم اقتصادی (Economic Calendar)

در قسمت تقویم اقتصادی نیز این فرصت در اختیار شما قرار گرفته است تا بتوانید بر اساس زمان‌بندی و به صورت تقویمی، شاخص‌های اقتصادی و روندها و اطلاعات مورد نیاز در بازارهای مالی را رصد کنید. بسیاری از نرخ‌ها و داده‌هایی که می‌توانند در بازارهای مالی به درد شما بخورند، در این قسمت گنجانده شده‌اند و حتی ارقام پیش‌بینی شده برای آن‌ها نیز قرار گرفته‌اند تا بتوانید تاثیرات مثبت یا منفی آن‌ها بر بازارهای مالی را تحلیل کنید.

آموزش تریدینگ ویو

کامیونیتی (Community)

در منوی کامیونیتی که خود از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است، این فرصت در اختیار شما قرار گرفته است که از ایده‌ها و اظهار نظرهای دیگران در خصوص بازارهای مالی نهایت استفاده را ببرید.

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های وب‌سایت تریدینگ ویو که آن را از بسیاری از دیگر رقبا متمایز می‌کند، این است که این وب‌سایت پلتفرمی ایستا نیست که داده‌ها و مطالب آن توسط فرد یا تیمی خاص تهیه و تولید شود. همه افرادی که در این وب‌سایت به نحوی فعالیت و حضور دارند، این قابلیت را دارند که جزو تیم تولید محتوای آن باشند و نظرات، یا ایده‌های خود را با تریدینگ ویو و دیگر کاربران آن به اشتراک بگذارند.

شما می‌توانید برای مطالعه ایده‌های دیگر کاربران و تریدرها برای ترید در بازارهای مالی یا سرمایه‌گذاری، از این بخش اقدام کرده و از منوی باز شده، گزینه Trade Ideas را انتخاب کنید. برخی ویدئوها، استریم‌های زنده و سایر امکانات نیز در این بخش برای شما گنجانده شده‌اند که در صورت آشنایی با زبان انگلیسی می‌توانند بسیار کمک کننده باشند.

بازارها (Markets)

در بخش بازارها، شما می‌توانید به صورت مستقیم وارد بازارهای مالی مورد نظرتان شوید. حتی این قابلیت نیز برای کاربران تعبیه شده است تا شاخص‌های خاص، بازارهای سهام خاص یا حتی کشورهای خاص مورد نظر خود را نیز به صورت فیلتر شده از این قسمت انتخاب کرده و به تحلیل و ترید نمادهای معاملاتی مربوط به آن ها بپردازند.

آموزش تریدینگ ویو

اخبار (News)

اخبار، یکی از اصلی‌ترین عناصر برای تحلیل بازارهای مالی و فعالیت موثر در آن‌هاست. در صورتی که به دنبال یک منع غنی، معتبر و موثق و در عین حال به‌روز برای اخبار بازارهای مالی هستید، شاید بد نباشد سری به این قسمت از وب‌سایت تریدینگ ویو بزنید.

آموزش تریدینگ ویو

اخبار هم به صورت کلی، هم در طبقه‌بندی‌‌های مختلف بر اساس بازارها، جغرافیا و غیره… در دسترس است و می‌توانید از آن‌ها برای تحلیل بازارهای مالی یا ارزیابی داده‌های منتشر شده استفاده کنید.

بیشتر (More)…

در این بخش نیز می‌توانید دانلودهای صورت گرفته خود را مشاهده کنید، به مرکز کمک (Help Centre) دسترسی داشته باشید، اطلاعات تکمیلی مورد نیازتان در مورد تریدینگ ویو را مشاهده کنید و مواردی از این دست…

آموزش تریدینگ ویو

آموزش گام به گام تریدینگ ویو

و اما نوبت می‌رسد به آموزش بررسی نمودارهای قیمتی و تحلیل تکنیکال بازارهای مالی در وب‌سایت تردینیگ ویو. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، برای دسترسی به نمودارهای قیمتی هم می‌توانید از طریق منوی بالای صفحه، محصولات و امکانات (Products) و گزینه سوپر چارتز (Supercharts) اقدام کنید و هم به صورت مستقیم، روی یکی از نمادهای معاملاتی نمایش داده شده در صفحه اول یا فرود کلیک کنید تا نمودار آن را نمایش دهد.

آموزش تریدینگ ویو

در نمودار فوق، یک سری ابزارها و امکانات در منوی بالای چارت قیمتی مشاهده می‌کنید، یک سری ابزارهای تحلیلی در منوی سمت چپ صفحه و برخی آیکون‌ها نیز در منوی سمت راست. در ادامه، کلیه این ابزارها و امکانات را با هم بررسی می‌کنیم.

آموزش تریدینگ ویو
  1. نماد معاملاتی مورد نظر (در این‌جا بیت کوین کش (BCHUSDT))
  2. افزودن یا مقایسه یک نماد دیگر
  3. انواع نمودارها
  4. تایم فریم (Time Frame)
  5. اندیکاتورها (Indicators)
  6. هشدار (Alert)
  7. بازپخش یا ریپلی (Replay)

نماد معاملاتی

در بخش نماد معاملاتی شما می‌توانید هر ارز دیجیتال، جفت ارز فارکس، کامودیتی یا شاخص و سهام و غیره‌ای که قصد ارزیابی قیمت و تحلیل آن را دارید را انتخاب کنید. برای این منظور، کافی است روی نماد معاملاتی پیش‌فرض – در این‌جا BCHUSDT – کلیک کرده، بازار مورد نظرتان را انتخاب کرده و نماد معاملاتی مورد نظرتان را پیدا کنید.

آموزش تریدینگ ویو

البته، با تایپ نماد معاملاتی در قسمت سرچ نیز می‌توانید به راحتی به آن دست پیدا کنید. بازارهایی که عمدتاً در این بخش مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از:

  • بازار سهام (Stock)
  • فارکس (Forex)
  • کریپتو یا ارز دیجیتال (Crypto)
  • شاخص‌ها (Indices)
  • اوراق قرضه (Bonds)
  • و غیره…

افزودن یا مقایسه یک نماد دیگر

دومین ابزار از منوی بالای چارت، یک آیکون به اضافه (+) است که با استفاده از آن می‌توانید یک نماد معاملاتی دیگر را به نمودار فعلی اضافه کرده و دو نماد فعال را با هم مقایسه کنید.

آموزش تریدینگ ویو

همان‌طور که مشاهده می‌کنید از این بخش می‌توانید نمادهای معاملاتی دیگر را نیز اضافه کرده و روندهای قیمتی آن‌ها را با هم مقایسه کنید. به عنوان مثال، در تصویر زیر خیلی راحت‌تر می‌توانید روند قیمتی دو ارز دیجیتال بیت کوین کش (BCHUSDT) و اتریوم (ETHUSDT) را با هم مقایسه کنید.

آموزش تریدینگ ویو

نمودار آبی رنگ نشان دهنده روند قیمتی اتریوم (ETHUSDT) و نمودار کندل نیز نشان دهنده روند قیمت نماد اصلی منتخب ما یعنی بیت کوین کش (BCHUSDT) است.

تایم فریم (Time Frame)

در صورتی که از فعالان حتی تازه‌وارد بازارهای مالی هم باشید، احتمالاً با مفهوم تایم‌ فریم (Time Frame) آشنایی دارید. منظور از تایم فریم، مدت زمان یا بازه زمانی است که تحولات قیمتی در آن مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد.

شما می‌توانید تایم فریم نمودار قیمتی مورد نظرتان را از ۱ ثانیه و ۵ ثانیه تا ۱ سال تنظیم کنید و تغییرات قیمتی را از ریز به درشت مشاهده کنید.

انواع نمودارها

نمودارهای قیمتی تریدینگ ویو این قابلیت را دارند که به شکل‌های مختلف درآیند. برخی از متداول‌ترین انواع نمودارهایی که می‌توانید در این بخش دسترسی داشته باشید عبارتند از:

آموزش تریدینگ ویو
  • نمودار خطی با مارکر (Line With Markers)
  • نمودار شمعی یا کندل چارت (Candles)
  • نمودار خطی ساده (Line)
  • نمودار های لو (High Low)

که به ترتیب از چپ به راست می‌توانید نتیجه هریک را در تصویر فوق مشاهده کنید. البته، با کلیک روی آیکون آن متوجه خواهید شد که انواع متنوع دیگری از نمودارها را نیز می‌توانید داشته باشید. با این حال، معمولاً اصلی‌ترین نموداری که اغلب مورد استفاده قرار می‌گیرد، همان نمودار شمعی یا کندل چارت است.

اندیکاتورها (Indicators)

اندیکاتورها (Indicators) یکی از اصلی‌ترین ابزارهای مورد استفاده در بازارهای مالی، خصوصاً فارکس و کریپتو برای تحلیل تکنیکال و فاندامنتال هستند.

آموزش تریدینگ ویو

در این بخش از تریدینگ ویو، طیف گسترده‌ای از اندیکاتورها را در اختیار خواهید داشت که می‌توانند در تحلیل بازار کمک زیادی به شما کنند.

هشدار (Alert)

در بخش هشدار یا آلرت نیز این قابلیت در اختیار شما قرار داده شده است تا سیستم را به نحوی تنظیم کنید که در صورت رسیدن نماد معاملاتی مورد نظرتان به یک قیمت خاص، به شما هشدار دهد:

آموزش تریدینگ ویو

حتی از طریق منوی نوتیفیکیشن (Notification) می‌توانید سیستم را به نحوی تنظیم کنید که برای هشدارهای تعیین شده برای شما نوتیفیکیشن هم ارسال کند.

آخرین ابزار نیز ابزار بازپخش یا ری‌پلی (Replay) است که می‌توانید با استفاده از آن در یک بازه زمانی خاص، موشن روند قیمتی نماد معاملاتی مورد نظرتان را به صورت ویدئویی باز پخش کنید تا بتوانید تغییرات اتفاق افتاده را بهتر مشاهده کرده و تصمیم‌گیری و تحلیل قوی‌تری داشته باشید.

اما ببینیم که ابزارهای تعبیه شده در نوار سمت چپ کدام هستند و چه کاربردی دارند؟

آموزش تریدینگ ویو
  1. نشان‌گر‌ها مثل کراس (Cross)
  2. ترند لاین (Trend Line)
  3. فیبو ناچی (Fib Retracement)
  4. پترن‌ها (XABCD Pattern)
  5. لانگ پوزیشن (Long Position)
  6. براش (Brush)
  7. تکست (Text)
  8. ایکون‌ها (Icons)
  9. خط‌کش اندازه‌گیری (Measure)
  10. بزرگ‌نمایی یا زوم (Zoom In)
  11. مگنت (Magnet)
  12. ماندن در حالت ترسیم (Stay in drawing mode)
  13. قفل ترسیمات (Lock all drawing tools)
  14. فعال‌سازی و غیرفعال‌سازی ابزار (Hide/Show drawing tools)
  15. حذف ابزارها (Remove tools)

نشان‌گرها

شما برای این‌که بتوانید در تریدینگ ویو به تحلیل بازارهای مالی بپردازید، نیاز به یک‌سری ابزارها و نشان‌گرهای ترسیمی دارید تا موقیت‌های مختلف را برای خودتان نشانه‌گذاری کنید. این ابزارها، دقیقاً همان چیزی هستند که می‌توانید در این قسمت پیدا کنید.

نشان‌گرهایی که در این بخش وجود دارند عبارتند از:

  • کراس (Cross)
  • نقطه (Dot)
  • فلش (Arrow)
  • پاک‌کن (Eraser)
  • و نشان‌گر جادویی (Magic)

ترند لاین (Trend Line)

ترند لاین برای این منظور تعبیه شده است که شما بتوانید روندهای قیمتی مورد نظرتان را با آن مشخص کنید. با استفاده از این ابزار به راحتی قادر خواهید بود روندهای صعودی (Bullish) یا نزولی (Bearish) بازار را مشخص کنید، سطوح حمایت و مقاومت را مشخص کنید و هر خطی که برای تحلیل تکنیکال بازار نیاز دارید را ترسیم کنید.

باز هم در داخل این آیکون، گزینه‌های مختلفی در اختیارتان هستند که می‌توانید از هر یک برای مقاصد مختلفی بهره ببرید.

فیبو ناچی (Fib Retracement)

برای تحلیل تکنیکال بازار در تریدینگ ویو، این قابلیت در اختیار شما قرار داده شده است تا الگوهای فیبوناچی و امثال آن‌ها را با استفاده از ابزارهای تعبیه شده در این قسمت ترسیم و از آن‌ها استفاده کنید.

شما قابلیت آن را دارید که با استفاده از این ابزار، موارد زیر را ترسیم کنید:

  • Pitchforks
  • Schiff Pitchforks
  • Gann Boxes
  • Gann Squares
  • Gann Fib Circles
  •  Fib Spirals
  • Fb Speed Resistance Areas
  • و غیره…

پترن‌ها (XABCD Pattern)

اگر با تحلیل تکنیکال آشنایی داشته باشید، قطعاً می‌دانید که برای تجزیه و تحلیل و پیش‌بینی قیمت لازم است با استفاده از ابزار پترن، یک‌سری الگوها را روی نمودار قیمتی ترسیم کنید تا بتوانید روند آتی قیمت‌ها را پیش‌بینی کنید.

در این بخش از منوی سمت چپ تریدینگ ویو، مجموعه‌ای از پترن‌ها در دسترس شما قرار گرفته‌اند که می‌توانند بسیار کمک کننده باشند. برای تسلط بر ترسیم این پترن‌ها و تبدیل آن‌ها به الگوهای قابل تحلیل، لازم است کمی با سیستم کار و تمرین کنید تا قلق کار حسابی دست‌تان بیاید.

لانگ پوزیشن (Long Position)

فرض کنید قصد دارید پیش‌بینی قیمتی مورد نظرتان را روی نمودار ترسیم کنید. برای این منظور از کدام ابزار تریدینگ ویو می‌توانید استفاده کنید؟! بله… همین ابزار!

کافی است گزینه‌های مختلف آن را تمرین کرده و یاد گرفته باشید تا به راحتی بتوانید در یک بازه زمانی یا تایم خاص از نمودار، ترسیم‌های مورد نیازتان را اعمال کنید، تجزیه و تحلیل تکنیکال انجام دهید و در صورت تمایل حتی روند قیمتی پیش‌بینی شده‌تان را هم رسم کنید.

براش (Brush)

معمولاً زمانی که به صورت هندسی در حال کار روی نمودار قیمتی در تریدینگ ویو هستید، ممکن است به یک سری ابزارهای ترسیمی معمول هم نیاز پیدا کنید.

مثلاً ممکن است نیاز به قلمو یا همان براش (Brush) داشته باشید، یا بخواهید در بخشی از نمودار فلش (Arrow) ایجاد کنید، یا حتی اشکال هندسی مثل مربع و مستطیل و دایره و غیره… ترسیم کنید. همه این ابزارها، در داخلی این گزینه در منوی سمت چپ تریدینگ ویو تعبیه شده‌اند.

تکست (Text)

یکی از مهم‌ترین ابزارهایی که احتمالاً در تحلیل تکنیکال و خصوصاً برای علامت‌گذاری و نشانه‌گذاری مورد استفاده قرار می‌گیرد، ابزار تکست است. با استفاده از این ابزار شما می‌توانید در هر قسمت از نمودار قیمتی که لازم می‌بینید نوشته بگذارید.

البته، این نوشته‌ها می‌توانند قالب‌ها و فرمت‌های مختلفی هم داشته باشند که برای مشاهده و استفاده از آن‌ها کافی است گزینه تکست را از منوی سمت چپ تریدینگ ویو انتخاب و باز کنید.

آیکون‌ها (Icons)

آیکون‌ها و گزینه‌های متعددی برای اضافه کردن به نمودار قیمتی در این قسمت گنجانده شده‌اند که می‌توانند به جذابیت بصری تصویر و نمودار و در عین حال، فهم‌ راحت‌تر و بهتر آن کمک کنند.

خط‌کش اندازه‌گیری (Measure)

اگر به دنبال ابزاری برای اندازه‌گیری در هنگام تجزیه و تحلیل نمودارهای قیمتی در تریدینگ ویو هستید، کافی است از گزینه میژر یا خط کش که در منوی سمت چپ آن قرار گرفته است استفاده کنید.

اطلاعاتی که این ابزار در اختیار شما قرار می‌دهد شامل موارد زیر هستند:

  • ارتفاع نمودار (اختلاف قیمتی)
  • تایم فریم مورد سنجش
  • حجم معاملات در تایم فریم مورد سنجش

بزرگ‌نمایی یا زوم (Zoom In)

احتمالاً ابزار بزرگ‌نمایی یا زوم نیازی به توضیح نداشته باشد. در صورتی که بخواهید بخشی از نمودار را بزرگ‌نمایی کنید، می‌توانید بدون دست زدن به تنظیمات صفحه مرورگر یا اپلیکیشن موبایلی‌تان، به راحتی با استفاده از آیکون ذره‌بین تعبیه شده در منوی سمت چپ استفاده کنید.

مگنت (Magnet)

پلتفرم تجزیه و تحلیل تریدینگ ویو دارای دو حالت آهنربایی ضعیف و قوی است. از طریق این ابزار آهن‌ربایی که مگنت نام دارد، می‌توانید برخی از بخش‌های نمودار را بالا یا پایین کرده و محل‌های باز و بسته شدن کندل‌ها را جا‌به‌جا کنید.

ماندن در حالت ترسیم (Stay in drawing mode)

اگر قصد دارید هم‌چنان در حالت ترسیم باقی بمانید و پس از فعال‌کردن هر یک از ابزارهای ترسیمی، غیر فعال نشود – تا مجبور باشید مجدداً آن را انتخاب کنید – می‌توانید از این ابزار استفاده کنید. در صورت فعال‌سازی این گزینه، هر ابزاری که انتخاب می‌کنید پس از استفاده غیر فعال نمی‌شود و هنوز قابل استفاده است.

قفل ترسیمات (Lock all drawing tools)

با استفاده از گزینه قفل ترسیمات، همان‌طور که اسم آن هم می‌توان حدس زد، می‌توانید مواردی که ترسیم کرده‌اید را بر روی نمودار قفل کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا از تغییرات اشتباهی یا حذف ناخواسته برخی از ترسیماتی که انجام داده‌اید جلوگیری کنید.

فعال‌سازی و غیرفعال‌سازی ابزار (Hide/Show drawing tools)

گاهی ممکن است یک‌سری از ترسیمات یا ابزارهایی که روی نمودار قیمتی در تریدینگ ویو ایجاد کرده‌اید را نیاز داشته باشید و نخواهید حذف‌شان کنید؛ اما به صورت مقطعی نمی‌خواهید فعلاً به دلایل مختلف دیده شوند. در این صورت می‌توانید آن‌ها را پنهان یا هاید (Hide) کرده و هر لحظه که خواستید مجدداً شو (Show) کنید.

حذف ابزارها (Remove tools)

و در نهایت، اگر ابزارهایی را استفاده کرده و ترسیماتی را انجام داده‌اید که می‌خواهید حذف‌شان کنید، گزینه پایانی که با آیکون سطع آشغال هم نشان داده شده است چاره کار شماست!

اکنون نوبتی هم که باشد، نوبت به معرفی ابزارهای منوی سمت راست تریدینگ ویو می‌رسد:

آموزش تریدینگ ویو
  1. واچ لیست، جزئیات و اخبار (Watch List, Details and News)
  2. هشدارها (Alerts)
  3. پنجره داده‌ها (Data Window)
  4. آبجکت تری (Object Tree and Data Window)
  5. هات لیست (Hotlists)
  6. تقویم (Calendar)
  7. ایده‌های من (My Ideas)
  8. چت‌ها (Chats)
  9. ایده‌های منتشر شده (Ideas stream)
  10. استریم‌ها (Streams)
  11. نوتیفیکیشن‌ها (Notifications)
  12.  پشتیبانی یا هلپ سنتر (Help Centre)

واچ لیست، جزئیات و اخبار (Watch List, Details and News)

یکی از مهم‌ترین و بهترین ابزارهایی که در وب‌سایت تریدینگ ویو قرار گرفته است، گزینه واچ لیست است. در این بخش شما می‌توانید لیست‌‌های مختلفی از معاملات یا تنظیمات شخصی خود را ایجاد کرده یا مشاهده کنید.

آموزش تریدینگ ویو

با این حال، این نکته را مد نظر داشته باشید که برای حساب‌های کاربری رایگان (Basic Account)، فقط امکان ایجاد یک لیست برای کاربران وجود دارد. ضمناً با استفاده از گزینه Details نیز می‌توانید به مشاهده‌ اطلاعات نمادی بپردازید که در بخش Symbol search آن‌ را انتخاب کرده‌اید.

هشدارها (Alerts)

هشدارهایی که برای شما ارسال می‌شوند را می‌توانید در این قسمت مشاهده و در صورت نیاز آن‌ها را تنظیم کنید. پیش‌تر در بخش مرور منوی بالای صفحه تریدینگ ویو در خصوص نحوه ایجاد یک هشدار (Alert) صحبت کرده‌ایم. آن هشدارها، به این قسمت انتقال پیدا می‌کنند.

پنجره داده‌ها (Data Window)

شما می‌توانید در پنجره داده‌ها یا همان دیتا ویندو، به طیف گسترده‌ای از داده‌ها و اطلاعات در خصوص بازار و نمادهای معاملاتی انتخابی‌تان دسترسی داشته باشید.

آموزش تریدینگ ویو

اطلاعاتی از قبیل:

  • درصد تغییر ارزش
  • حجم معاملات
  • بالاترین قیمت
  • پایین‌ترین قیمت
  • و مواردی از این دست…

آبجکت تری (Object Tree and Data Window)

داده‌های این بخش نیز دقیقاً مشابه با داده‌های بخش قبلی است.

هات لیست (Hotlists)

در این لیست که به هات لیست یا لیست داغ موسوم است، شما می‌توانید به طیف گسترده‌ای از محرک‌های اصلی بازار دسترسی داشته باشید.

تقویم (Calendar)

تقویم جایی است که به شما این امکان را می‌دهد تا یک گزارش کامل طبق ترتیب زمانی از اخبار و اطلاعیه‌های مهم و داده‌های حقیقی در مقابل تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌های خود تهیه کرده و در دسترس داشته باشید.

ایده‌های من (My Ideas)

همان‌طور که در توصیف تریدینگ ویو نیز اشاره شد، این وب‌سایت به کاربران خود این امکان را داده است تا ایده‌ها و نکته نظرات خود در مورد بازارهای مالی، نمادهای معاملاتی و معامله‌گری را منتشر شده و از نظرات و ایده‌های دیگران نیز استفاده کنند.

این آشپن، دقیقاً همان‌جایی است که شما می‌توانید ایده جدید خلق کنید و یا به ایده‌هایی که پیش‌تر منتشر کرده‌اید دسترسی داشته باشید.

چت‌ها (Chats)

وب‌سایت تریدینگ ویو در عین حال که یک پلتفرم تجزیه و تحلیل بازارهای مالی است، یک شبکه رسانه اجتماعی غنی و بزرگ نیز هست. شما می‌توانید در این بخش هم به چت خصوصی (Private chat) دسترسی داشته باشید و هم در چت‌های عمومی (Public chats) مشارکت کرده و از آن‌ها برای بهبود تریدهای خود استفاده کنید یا حتی پاسخ سوالات خود را بیابید.

ایده‌های منتشر شده (Ideas stream)

در این بخش از منوی سمت راست تریدینگ ویو، شما می‌توانید کلیه ایده‌هایی که توسط مجموعه کاربران این وب‌سایت از سراسر جهان منتشر شده‌اند دسترسی داشته باشید.

با توجه به این‌که حجم این ایده‌ها بسیار بالاست، این قابیلت در اختیار شما قرار داده شده است که آن‌ها را بر اساس افرادی که ایده‌هایشان را ترجیح می‌دهید فیلتر کنید!

استریم‌ها (Streams)

در بستر تریدینگ ویو، آموزش‌ها، تجزیه و تحلیل‌ها و استریم‌هایی از این دست بسیار هستند. برای این‌که به این استریم‌های ارزشمند دسترسی داشته باشید، به راحتی می‌توانید بدون نیاز به تغییر آی‌پی (IP) – برخلاف بسیاری از شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی – آن‌ها را از طریق تریدینگ ویو مشاهده کنید.

آموزش تریدینگ ویو

نوتیفیکیشن‌ها (Notifications)

مانند هر پلتفرم دیگری، ممکن است شما یک‌سری نوتیفیکیشن‌ها یا اعلان‌ها نیز در تریدینگ ویو داشته باشید. این اعلان‌ها در بخش نوتیفیکیشن در منوی سمت راست گردآوری و ذخیره‌سازی می‌شوند.

 پشتیبانی یا هلپ سنتر (Help Centre)

و اما در نهایت، ممکن است در طول کار با پلتفرم تریدینگ ویو به مشکلاتی بربخورید یا نیاز به کمک داشته باشید. برای این قبیل موقعیت‌ها، مرکز کمک، پشتیبانی یا هلپ سنتر برای شما تعبیه شده است.

آموزش تریدینگ ویو

در این گزینه، کافی است نوع مشکلی که با آن مواجه شده‌اید را از میان گزینه‌های موجود انتخاب کنید. مثلاً این‌که در ترسیم (Drawings) اشکال دارید، در مورد داده‌ها (Data) به مشکل خورده‌اید و مواردی از این دست… کافی است نوع مشکل‌تان را انتخاب کنید تا مجموعه‌ای از سوالات متداول پیرامون آن برای شما به نمایش درآید.

یک منوی نواری نیز در بخش پایینی نمودار تریدینگ ویو وجود دارد که از چهار گزینه تشکیل شده است:

آموزش تریدینگ ویو
  1. استوک اسکرینر (Stock Screener)
  2. پاین ادیتور (Pine Editor)
  3. استراتژی تستر (Strategy Tester)
  4. تریدینگ پنل (Trading Panel)

استوک اسکرینر (Stock Screener)

در بخش استوک اسکرینر شما می‌توانید بازارهای مالی مختلف را رصد کنید. در واقع، این منو ابزاری است برای جستجوی بازار هدف کاربران، از سهام گرفته تا فارکس، ارز دیجیتال و امثال آن‌ها…

آموزش تریدینگ ویو

پاین ادیتور (Pine Editor)

کسانی که به اتوماسیون کارها و زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف علاقه‌مند و مسلط هستند، می‌توانند با استفاده از زبان مخصوصی که تریدینگ ویو طراحی کرده، استراتژی‌ها و اندیکاتورهای دلخواه خود را کدنویسی و ایجاد کنند. زبان برنامه‌نویسی که شما در این بخش می‌توانید با استفاده از آن اندیکاتورها و استراتژی‌های دل‌خواه خود را کدنویسی کنید پاین اسکریپت (Pine Script) نام دارد که یادگیری آن هم بسیار راحت است.

آموزش تریدینگ ویو

استراتژی تستر (Strategy Tester)

این گزینه برای آزمایش استراتژی‌ها و اندیکاتورها استفاده می‌شود. کافی است استراتژی‌ها یا اندیکاتورهای خود را در این بخش آپلود کرده و سپس با استفاده از این ابزار آن‌ها را در بازارهای مالی تست کنید.

آموزش تریدینگ ویو

تریدینگ پنل (Trading Panel)

آیکون تریدینگ پنل یا پنل معاملاتی نیز مخصوص اتصال به کارگزاری‌ها یا صرافی‌ها در اختیار کاربران تریدینگ ویو قرار گرفته است.

آموزش تریدینگ ویو

البته، این نکته را باید در نظر داشته باشید که پلتفرم مورد نظر شما، برای امکان دسترسی از طریق این پنل لزوماً باید مجوزهای استفاده از تریدینگ ویو را صادر کرده باشد.

خوب… تا این‌جای مقاله تقریباً اغلب ابزارهای کاربردی و مهم تریدینگ ویو را با هم بررسی کردیم. اما شاید بد نباشد چند نکته مهم دیگر در راستای استفاده درست و اصولی از این وب‌سایت را نیز باهم بررسی کنیم.

مشاهده نمودار قیمتی تریدینگ ویو به صورت فول اسکرین

برای این‌که نمودار قیمتی مورد نظرتان را به صورت فول اسکرین مشاهده کنید، کافی است از نوار ابزار بالای صفحه، گزینه Full Screen Mode را انتخاب کنید:

آموزش تریدینگ ویو

دریافت خروجی از تریدینگ ویو

به منظور دریافت خروجی از تریدینگ ویو – در قالب عکس، لینک یا غیره… – کافی است از نوار ابزار بالای صفحه، سمت راست، روی آیکون دوربین کلیک کنید که مربوط به Take a Snapshot است:

آموزش تریدینگ ویو

تنظیمات حساب کاربری

اگر قصد دارید تنظیمات یا تغییراتی را در حساب کاربری‌تان اعمال کنید، می‌توانید از آیکون گوشه سمت چپ بالای تصویر استفاده کنید. برای این منظور، با کلیک روی آیکون مورد نظر وارد منویی مشابه تصویر زیر می‌شوید و از قسمتی که نام کاربری‌تان را نشان می‌دهد تنظیمات درخواستی‌تان را اعمال کنید.

آموزش تریدینگ ویو

به علاوه در صورت تمایل به خروج نیز می‌توانید از طریق گزینه قرمز رنگ Sign Out از حساب کاربری‌تان خارج شوید.

دعوت کردن از دوستان

مانند بسیاری از دیگر پلتفرم‌هایی که در حوزه ارزهای دیجیتال و فارکس استفاده می‌کنیم – صرافی‌ها و بروکرها – در تریدینگ ویو نیز قابلیت دعوت از دوستان با استفاده از کد ریفرال (Referral Code) برای شما فراهم شده است. برای استفاده از این کد به منظور دعوت از دوستان‌تان، کافی است از همان منوی بخش قبلی، گزینه Refer a Friend را انتخاب کنید:

آموزش تریدینگ ویو

همان‌طور که در تصویر زیر نیز می‌توانید مشاهده کنید، به ازای دعوت از هر دوست ۱۵ دلار پاداش به شما تعلق می‌گیرد که می‌توانید از آن برای خرید حساب‌های کاربری پرمیوم استفاده کنیم.

آموزش تریدینگ ویو

تنظیمات صفحه و زبان

در صورتی که تمایل داشته باشید صفحه تریدینگ ویوی خود را از حالت Dark Mode خارج کنید تا دیگر مشکی رنگ نباشد، کافی است آپشن Dark Mode آن را غیرفعال کنید:

آموزش تریدینگ ویو

به علاوه وب‌سایت تریدینگ ویو از ۱۹ زبان زنده دنیا نیز پشتیبانی می‌کند که از بخش Language می‌توانید آن را تغییر دهید. البته گفتنی است که زبان فارسی متاسفانه تا به امروز به لیست زبان‌های مورد پشتیبانی این وب‌سایت اضافه نشده است.

دانلود و نصب اپلیکیشن تریدینگ ویو

این قابلیت برای کاربران تریدینگ ویو فراهم شده است تا از اپلیکیشن این پلتفرم روی گوشی‌های تلفن همراه هوشمند یا سیستم‌های کامپیوتری‌شان استفاده کنند. برای دانلود اپلیکیشن دسکتاپی تریدینگ ویو کافی است از منوی قبل روی گزینه Get Desktop App کلیک کنید:

آموزش تریدینگ ویو

وارد صفحه‌ای مطابق شکل زیر خواهید شد که لینک‌های دانلود مستقیم اپلیکیشن دسکتاپی تریدینگ ویو برای شما قرار داده شده است.

آموزش تریدینگ ویو

در صورت تمایل، می‌توانید از لینک‌های مستقیم دانلود اپلیکیشن دسکتاپی برای سیستم عامل‌های مختلف زیر نیز استفاده کنید:

به علاوه، در صورت تمایل می‌توانید از اپلیکیشن‌های موبایلی این پلتفرم نیز روی گوشی‌های تلفن همراه‌تان استفاده کنید:

جمع‌بندی

تریدینگ ویو (Trading View) یکی از بهترین و محبوب‌ترین پلتفرم‌های نموداری و بستری برای تجزیه و تحلیل بازارهای مالی است که می‌تواند به عنوان یک شبکه رسانه اجتماعی میان تریدرهای جهان نیز مورد استفاده قرار گیرد. این وب‌سایت در سال ۲۰۱۱ میلادی راه‌اندازی شده و در حال حاضر یکی از برترین‌ها در حوزه کاری خود است.

در مقاله، به تفصیل، گام به گام و به صورت تصویری کلیه بخش‌ها و امکانات وب‌سایت تریدینگ ویو آموزش داده شده است. ضمن آن‌که شما می‌توانید به لینک‌های مستقیم دانلود اپلیکیشن‌های دسکتاپی و موبایلی این پلتفرم نیز دسترسی داشته باشید.

سوالات متداول

۱. تریدینگ ویو (Trading View) چیست؟

تریدینگ ویو (Trading View) یک شبکه رسانه اجتماعی، یک پلتفرم نموداری و بستری برای تجزیه و تحلیل است که تقریباً از همه بازارهای مالی نظیر کریپتو، فارکس، سهام، شاخص‌ها و نمادهای معاملاتی آن‌ها پشتیبانی می‌کند.

۲. چرا باید قبل از کار با تریدینگ ویو آموزش آن را مطالعه کنیم؟

مطالعه آموزش تریدینگ ویو – که در مقاله فوق به‌طور کامل به آن پرداخته شده است – به شما کمک می‌کند تا استفاده درست و بهینه از امکانات تریدینگ ویو داشته باشید.

۳. آیا امکان خرید و ترید ارز دیجیتال با تریدینگ ویو وجود دارد؟

خیر… تریدینگ ویو (Trading View) یک شبکه رسانه اجتماعی، یک پلتفرم نموداری و بستری برای تجزیه و تحلیل است و قابلیت خرید و فروش و ترید ارز دیجیتال یا دیگر نمادهای معاملاتی در آن وجود ندارد. برای این منظور می‌توانید از صرافی‌ها و بروکرها استفاده کنید.

امتیاز این نوشته:

میانگین امتیازها: 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این نوشته امتیاز می‌دهید

این مطالب مرتبط را هم بخوانید:

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *