اسکالپ در فارکس یا اسکالپینگ (Scalping)

اسکالپ در فارکس چیست؟ ۰ تا ۱۰۰ استراتژی Scalping در فارکس

زمان مطالعه:

23 دقیقه
فهرست محتوا

اسکالپ در فارکس یا اسکالپینگ (Scalping یکی از کاربردی‌ترین و مهم‌ترین استراتژی‌های معاملاتی است که در صورت تسلط معامله‌گر بر مدیرت ریسک، می‌تواند کسب سود قابل توجهی را در کوتاه مدت برای او در پی داشته باشد. اسکالپ در فارکس که آن را با نام‌های اسکالپینگ یا نوسان‌گیری نیز معرفی می‌کنند، موضوعی است که قصد داریم در این مطلب از پیپسیلون به آن بپردازیم.

در ادامه مقاله، پس از مروری کوتاه بر انواع استراتژی‌های معاملاتی در بازار فارکس و لزوم استفاده از این استراتژی‌ها، به تفصیل اسکالپ در فارکس را معرفی کرده و اصول انجام آن، مزیت‌ها و معایب آن و همین‌طور عوامل مهم و تاثیرگذار روی کسب سود آن را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

استراتژی معاملاتی در فارکس

برای فعالیت مفید و سود ده در بازار فارکس – یا هر بازار مالی دیگری – شما باید یک‌سری مهارت‌ها را کسب کرده باشید. دو مورد از مهم‌ترین این مهارت‌ها عبارتند از:

  • تسلط بر تحلیل تکنکیال و فاندامنتال بازارهای مالی
  • تسلط بر استراتژی‌های معاملاتی و انتخاب یک استراتژی درست

منظور از استراتژی معاملاتی در بازار فارکس (Forex Trading Strategies)، زمان‌بندی و سیستم زمانی است که شما به عنوان یک معامله‌گر باید آن را رعایت کرده و بر اساس آن معاملات خود را انجام دهید. بدیهی است که تحلیل‌ های شما در بازار هم در انتخاب نوع استراتژی‌تان تاثیر گذار هستند و هم می‌توانند از آن تاثیر بگیرند.

در صورتی که با تحلیل‌ تکنیکال آشنایی دارید، بهتر است استراتژی‌هایی را انتخاب کنید که کوتاه مدت هستند و در صورت تسلط بر تحلیل فاندامنتال نیز بهتر است به سراغ استراتژی‌های میان مدت و بلند مدت بروید.

از طرفی، اگر استراتژی‌های کوتاه مدت را به دلایل مختلف ترجیح می‌دهید، لازم است روی تحلیل تکنیکال‌تان کار کنید، الگوهای تحلیلی تکنیکال را بیشتر بشناسید، تسلط بهتر و عمیق‌تری روی نوسانات قیمتی داشته باشید و مدام پای سیستم و چارت‌ها باشید.

اسکالپ در فارکس یا اسکالپینگ (Scalping) - انواع استراتژی‌های معاملاتی در فارکس

انواع استراتژی‌های معاملاتی در فارکس

در حالت کلی، چهار استراتژی معاملاتی اصلی که می‌توان در بازار فارکس انتخاب و اتخاذ کرد به شرح زیر هستند:

  • اسکالپینگ (Scalping) – بازه زمانی ۱ الی ۱۵ دقیقه!
  • دی تردینیگ (Day Trading) – بازه زمانی نهایتاً یک روزه
  • سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) – بازه زمانی یک الی چند روزه
  • پوزیشن تریدینگ (Position Trading) – بازه‌های زمانی میان مدت و بلند مدت

استراتژی اسکالپینگ یا اسکالپ در فارکس، کوتاه مدت‌ترین استراتژی معاملاتی است که قرار است در ادامه به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

مطالب مرتبط: انواع استراتژی معاملاتی در بازار فارکس؛ بهترین استراتژی‌های معاملاتی فارکس ۲۰۲۳

استراتژی اسکالپینگ (Scalping) یا اسکالپ در فارکس

استراتژی اسکالپ در فارکس یا اسکالپینگ (Scalping)، که به نوسان‌گیری هم مشهور است، در اصل کوتاه مدت‌ترین استراتژی‌ است که می‌توان از آن استفاده کرد. تایم فریم‌های مورد استفاده در این استراتژی بسیار کوتاه مدت هستند و شما پوزیشن‌های معاملاتی خود را برای ۱ الی حدود ۱۵ دقیقه می‌بندید؛ هدف از اسکالپ در فارکس نیز کسب سود فوری از نوسانات بازار است.

می‌توان گفت که معاملات اسکالپ در فارکس، یکی از محبوب‌ترین انواع معاملات و استراتژی‌ها هستند و عمده‌ترین دلیل آن نیز است که این معاملات:

  • به زمان زیادی نیاز ندارند
  • به سرمایه بالایی نیاز ندارند
  • و برای همه معامله‌گران قابل اجرا هستند

برای انجام اسکالپینگ نیاز نیست که شما به تحلیل فاندامنتال و اخبار و جریان‌های سیاسی و اقتصادی جهان و امثال آن‌ها تسلط زیادی داشته باشید. کافی است کمی تحلیل تکنیکال بلد باشید و بتوانید از نمودار قیمتی استفاده کنید، کمی مدیریت ریسک بلد باشید و حتی با سرمایه ناچیز کسب سود کنید.

اسکالپر (Scalper) کیست؟

اسکالپر در واقع همین من و شمای نوعی هستیم که وارد بازار شده، یک پوزیشن معاملاتی را برای چند دقیقه ایجاد کرده و پس از کسب سود از نوسانات بازار، از آن خارج می‌شویم! یک اسکالپر ممکن است در طول روز چندین و چند بار وارد بازار شده و پوزیشن ایجاد کند و در مجموع، سودهای جزئی به دست آمده از هر ترید را تبدیل به یک سود روزانه قابل قبول کند.

با این حال، اسکالپر بودن به این راحتی‌ها هم که تصور می‌کنید نیست! برای اسکالپر شدن لازم است حتماً تحلیل تکنیکال بلد باشید، مدیریت ریسک بالایی داشته باشید چرا که این استراتژی یکی از پرریسک‌ترین استراتژی‌های معاملاتی در بازار فارکس است، بدانید کی و چه ساعتی روی چه نمادهایی ترید کنید، مدام پای گوشی یا سیستم باشید و روندهای قیمتی و نوسانات را چک کنید، و مهم‌تر از همه، به مبانی و مفاهیم پایه بازار هم تسلط کامل داشته باشید.

مبانی و مفاهیم پایه اسکالپینگ در فارکس

برای آموزش اسکالپینگ یا اسکالپ در فارکس، اولین چیزی که باید یاد بگیرید یک‌سری مبانی و مفاهیم پایه است. این مبانی عبارتند از:

  • لات (Lot)
  • پیپ (Pip)
  • اسپرد (spread)
مبانی اسکالپ در فارکس یا اسکالپینگ (Scalping)

مبانی اسکالپ در فارکس یا اسکالپینگ (Scalping)

لات (Lot) در فارکس

اصطلاح لات (Lot) در واقع شاخصی به منظور اندازه‌گیری معاملات در بازار فارکس است. هر یک لات استاندارد در بازار فارکس، معادل ۱۰۰ هزار واحد از ارز پایه مورد معامله است.

پیپ (Pip) در فارکس

اصطلاح پیپ (PIP) در فارکس که از عبارت‌های Percentage in Point یا Price Interest Point گرفته شده است، کوچک‌ترین واحد اندازه‌گیری برای تغییرات نرخ نماد معاملاتی مورد نظر است. این رقم، در حقیقت چهارمین رقم پس از اعشار و برابر با ۰.۰۰۰۱ از قیمت است.

به عنوان مثال، اگر سود شما از یک معامله که از طریق اسکالپینگ صورت گرفته است معادل ۰.۰۰۰۵ دلار باشد، اصطلاحاً شما ۵ پیپ سود کسب کرده‌اید.

مطالب مرتبط: پیپ در فارکس چیست؟ معرفی و نحوه محاسبه هر Pip

اسپرد (spread) در فارکس

و اما اسپرد (Spread) تفاوت قیمتی است که میان:

  • قیمت فروش (Bid Price)
  • قیمت خرید (Ask Price)

در بروکرهای فارکس وجود دارد. در واقع، اسپرد همان کارمزدی است – یکی از انواع کارمزدها – که شما بابت خرید و فروش نمادهای معاملاتی مختلف به بروکر پرداخت می‌کنید.

این اسپرد، یکی از مهم‌ترین مباحث در استراتژی معاملاتی اسکالپینگ یا اسکالپ در فارکس است که بعدها، به تفصیل در موردش صحبت خواهیم کرد.

مطالب مرتبط: اسپرد در فارکس چیست؟ ۰ تا ۱۰۰ مفهوم Spread در بازار فارکس

اصول اسکالپ در فارکس

استراتژی اسکالپ در فارکس، همان‌قدر که می‌تواند جذاب و پر سود به نظر برسد، پر استرس، پر ریسک و زیان‌بار هم می‌تواند باشد! این نکته را نباید فراموش کنیم که علیرغم سودهای جزئی و موفقیت‌های ریز، ممکن است یک ضرر بزرگ نه تنها همه سودهای چند روزه ما را نابود کند، بلکه حتی به قیمت سرمایه اولیه‌مان هم تمام شود.

یکی از مهم‌ترین اصولی که لازم است در استراتژی اسکالپ در فارکس مد نظر داشته باشید مدیریت ریسک است. برای این منظور، لازم است یک نسبت سود و زیان (Risk-Reward Ratio) برای تریدهایتان تعریف کنید. فردی ممکن است این نسبت را ۲:۱ در نظر گرفته باشد و برخی تریدرها ممکن است میزان سود را خیلی بالاتر انتخاب کرده باشند.

البته، نکته بسیار مهم دیگری که در کنار این مورد باید در نظر داشته باشید، این است که از اسپردهای معاملات هم غافل نشوید! فارکس بازاری نیست که بخواهید بارها و بارها شانس‌تان را روی نوسانات یک نماد معاملاتی امتحان کنید تا بالاخره به سود مورد نظرتان برسید؛ هر آن ممکن است بدون این‌که ریالی سود به جیب زده باشید، سرمایه اولیه‌تان را هم در راه اسپردها به فنا دهید!

در حالت کلی، شاید بتوان اصول اسکالپ در فارکس را در چند خط زیر خلاصه کرد:

  • بسته به شرایط بازار و خودتان یک نسبت سود و زیان (Risk-Reward Ratio) مشخص داشته باشید
  • به هیچ عنوان از اسپردهای فارکس غافل نشوید
  • در انتخاب نمادهای معاملاتی بیشتر دقت کنید و هوشمند باشید
  • مدیریت ریسک و سرمایه در فارکس را رعایت کنید
  • سعی کنید کارتان را از یک جفت ارز یا نماد معاملاتی خاص شروع کنید
  • در ساعت‌های طلایی بازار فارکس ترید کنید
  • و این‌که یک اسکالپر هرگز ناامید نمی‌شود!

نسبت سود و زیان (Risk-Reward Ratio) در اسکالپینگ فارکس

هر تریدر یا اسکالپری ممکن است رقم خاصی را به عنوان نسبت سود و زیان برای خودش تعریف کرده باشد. این رقم به:

  • تسلط شما بر بازار و تحلیل‌های تکنیکال
  • نمادهای معاملاتی که بیشتر با آن‌ها کار می‌کنید و نوسانات آن‌ها
  • میزان سرمایه درگیر در ترید
  • و اهرم یا لوریج (Leverage) انتخابی شما

بستگی دارد.

اصلی که باید رعایت کنید این است که حداقل این نسبت سود و زیان (Risk-Reward Ratio) حالت یک به یک (۱:۱) آن است… به این معنی که ممکن است بارها به دلیل احتمال زیان‌دهی مجبور شوید از معامله خارج شده و در نوسانات بعدی شانس‌تان را امتحان کنید و یا تحت برخی شرایط، به همان سود سربه‌سر قانع شوید تا بیشتر ضرر نکنید.

اسپرد (Spread) فارکس و اسکالپینگ

یکی از مهم‌ترین اصولی که لازم است هنگام اسکالپ در فارکس در نظر داشته باشید، بحث اسپردها است. معمولاً نمادهای معاملاتی و جفت ارزهایی که دارای نقد شوندگی بالایی هستند و تقاضا برای آن‌ها بیشتر است، اسپردهای کم‌تری دارند. این در حالی است که اغلب نمادهای معاملاتی شناور بازار – که تقاضایی ندارند یا عرضه آن‌ها بیش از حد بوده است – اسپردهای کلانی را از شما دریافت می‌کنند که می‌تواند سود شما را بلیعده یا حتی سرمایه اولیه‌تان را نابود کند.

نکاتی که در خصوص مدیریت اسپرد در اسکالپینگ می‌توانید رعایت کنید عبارتند از:

  • نقد شوندگی – نمادهای معاملاتی و جفت ارزهایی که نقد شوندگی بالایی دارند، اسپرد کم‌تری دارند
  • عرضه و تقاضا – معمولاً زمانی که تقاضا برای یک نماد معاملاتی یا جفت ارز بیشتر است، بروکر برای این‌که تریدرها را به سمت خودش جذب کند اسپردهای رقابتی و پایین‌تر عرضه می‌کند. این در حالی است که در حالت شناوری یا عرضه بیشتر، معمولاً اسپردهای نمادها بسیار بالاتر هستند
  • جریان‌های سیاسی و اقتصادی – این نکته مهم را در نظر داشته باشید که هنگام انتشار داده‌های مهم یا جریان‌های خاص سیاسی و اقتصادی، اسپردها ممکن است تا ۱۰ برابر افزایش پیدا کنند!
  • نوسانات – شاید این‌طور  به نظر برسد که یک اسکالپر عاشق نوسانات زیاد است… اما این‌طور نیست! اسکالپرهای هوشمند نمادهای پایدارتر را انتخاب می‌کنند تا بتوانند مدیریت ریسک و کسب سود پایدارتری داشته باشند

انتخاب نماد معاملاتی برای اسکالپ در فارکس

یکی دیگر از اصول اولیه برای اسکالپ در فارکس، انتخاب درست نمادهای معاملاتی است. اگر چه نمادهای متنوعی از کامودیتی‌ها گرفته تا شاخص‌ها و غیره… در بازار فارکس عرضه می‌شوند، اما مهم‌ترین نمادهای مورد معامله در این بازار که بیشتر هم مورد توجه اسکالپرها هستند، جفت ارزها هستند.

جفت ارزهای فارکس شامل سه دسته زیر می‌شوند:

  • جفت ارزهای اصلی (Major Currency Pairs)
  • جفت ارزهای فرعی یا کراس (Minor Currency Pairs)
  • جفت ارزهای اگزوتیک (Exotic Currency Pairs)

نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که جفت ارزهای اصلی بیشترین حجم معاملات را دارند و با این حساب، نقد شوندگی بسیار بالاتری نسبت به سایر جفت ارزها دارند. از این منظر، می‌توانند بهترین گزینه برای اسکالپ در فارکس باشند.

از طرفی، روندهای قیمتی در جفت ارزهای اصلی به مراتب پایدارتر هستند. اگر چه ممکن است سودهای کلانی که در نوسانات قیمتی شارپ جفت ارزهای اگروتیک را در این جفت ارزها نبینیم، ولی سودآوری آن‌ها معمولاً قابل پیش‌بینی‌تر و پایدارتر است.

و نکته سوم این‌که، جفت ارزهای اگزوتیک اسپردهای به شدت بالایی دارند. پس مشخصاً بهتر است اگر دوست دارید اسکالپر شوید، تا زمانی که کاملاً حرفه‌ای نشده‌اید کاری با جفت ارزهای اگزوتیک نداشته باشید!

مدیریت ریسک و سرمایه در فارکس

مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه، اصول دیگری هستند که حتماً باید بلد باشید. ابزارهای مختلفی هم برای این منظور در اختیار شما قرار گرفته‌اند. به عنوان مثال، می‌توانید از ابزارهای زیر استفاده کنید:

  • استفاده از حد سود و حد ضرر (Take Profit / Stop Loss) در معاملات
  • شناسایی و استفاده از سطوح مقاومت و حمایت (Support and Resistance levels)
  • استفاده از انواع دستورات پیشرفته در سفارش‌گذاری (مثل Sell Limit و …)
  • استفاده از حد ضرر‌های متحرک (Trailing Stop)
  • و مواردی از این دست…

تمرکز روی یک جفت ارز

اگر تریدر تازه‌واردی هستید که هنوز در ابتدای مسیر اسکالپ در فارکس قرار دارید، به جای این‌که مدام از این شاخه به آن شاخه بپرید و تحلیل‌های مختلف انجام دهید و کلی جفت ارز مختلف را زیر نظر داشته باشید، شاید بهتر باشد روی یک جفت ارز خاص تمرکز کنید.

سعی کنید یک جفت پایدار با نقد شوندگی بالا که به راحتی به اخبار و داده‌های آن هم دسترسی دارید را – مثل جفت ارز یورو دلار ( EUR/USD) – انتخاب کرده و برای مدتی روی همان یک جفت ارز متمرکز شوید.

این به شما کمک می‌کند تا تسلط بیشتری بر تحلیل پیدا کنید، بهتر بتوانید نحوه باز و بسته کردن پوزیشن‌های معاملاتی و تنظیمات آن‌ها را یاد بگیرید و خلاصه به مرور زمان راه بیفتید.

ساعت‌های طلایی فارکس

بازار فارکس بازاری ۲۴ ساعته است که به جز روزهای تعطیل بین‌المللی، قابلیت ترید در همه ساعات شبانه‌روز در آن وجود دارد. با این حال، شاید بد نباشد اگر بدانید که این بازار جهانی ساعت‌هایی طلایی هم برای ترید کردن دارد!

در حالت کلی، بازار فارکس پنج جلسه معاملاتی یا سشن (Session) دارد که عبارتند از:

  • سشن سیدنی
  • سشن توکیو
  • سشن فرانکفورت
  • سشن لندن
  • سشن نیویورک

بهترین زمان برای ترید و اسکالپ در فارکس، زمانی است که این سشن‌ها با هم هم‌پوشانی داشته باشند؛ در واقع، زمانی که بیشترین حجم معاملات در بازار فارکس صورت می‌گیرد.

ساعات طلایی اسکالپ در فارکس

ساعات طلایی اسکالپ در فارکس

این تایم طلایی به وقت ایران تقریباً عبارت است از:

  • ۱۰:۳۰ الی ۱۲:۳۰ قبل از ظهر
  • ۱۶:۳۰ الی ۲۰:۳۰ بعد از ظهر

ناامید نشوید

اگر می‌خواهید یک اسکالپر حرفه‌ای شوید، نباید ناامید شوید! فارکس و کریپتو، دو بازار مالی پر نوسان هستند که به دلیل همین هیجانات و نوسانات، قابلیت اسکالپ کردن و سودآوری از این طریق در آن‌ها وجود دارد. اما قرار نیست همیشه کسب سود عایدمان شود!

اگر می‌خواهید یک اسکالپر شوید، باید:

  • عاشق هیجان و ریسک و سرعت باشید
  • دست کم چند ساعت از وقت خود را روزانه پای نمودارهای قیمتی سپری کنید
  • قدرت فکر کردن و تصمیم‌گیری سریع را داشته باشید
  • پشتکار داشته باشید و زود ناامید نشوید
  • و به سودهای کم قانع باشید تا بتوانید در بلند مدت موفق شوید

انواع معاملات اسکالپ در فارکس

معاملات اسکالپ در فارکس خود به چند نوع مختلف تقسیم می‌شوند. در حالت کلی، بر اساس نوع استراتژی مورد استفاده در اسکالپینگ، می‌توان انواع آن را در چهار دسته زیر طبقه‌بندی کرد:

  • اسکالپینگ بر اساس روند
  • اسکالپینگ در خلاف جهت روند
  • اسکالپینگ بر اساس استراتژی‌های دامنه‌ای
  • اسکالپینگ بر اساس استراتژی‌های آماری

اسکالپینگ بر اساس روند

همان‌طور که از اسم این استراتژی هم می‌توان حدس زد، اسکالپ در فارکس بر اساس روند این است که شما روند قیمتی یک جفت ارز را شناسایی کرده و با این پیش‌بینی که روند مورد نظر تداوم خواهد داشت، روی آن ترید انجام دهید.

به عنوان مثال، ممکن است قیمتی که شروع به ترید می‌کنید و پوزیشن اسکالپینگ خود را باز می‌کنید، قیمتی باشد که کمی بالاتر از سطح مقاومت جفت ارز مورد نظر قرار دارد. در این صورت، پیش‌بینی‌ها حاکی از آن هستند که دست کم برای مدت کوتاهی روند مورد نظر تداوم خواهد داشت و می‌توان از آن سود کسب کرد.

البته، برای پیش‌بینی تداوم روندهای قیمتی استفاده از ابزارها و الگوها و اندیکاتورها هم خیلی می‌توانند کمک کننده باشند. ضمن آن‌که دستوراتی مثل سل استاپ (Sell Stop) و بای استاپ (Buy Stop) هم می‌توانند اسکالپینگ را سریع‌تر و سودده‌تر کنند.

اسکالپینگ در خلاف جهت روند

اسکالپینگ در خلاف جهت روند، کمی سخت‌تر از همسو شدن با روندهای قیمتی است. کاملاً واضح است که در این نوع استراتژی، اسکالپر پیش‌بینی می‌کند که در یک قیمت یا سطح خاص – مثلاً در سطح مقاومت جفت ارز معاملاتی مورد نظر – روند تغییر خواهد کرد.

در این صورت، بلافاصله با رسیدن به سطح مورد نظر، با وجود این‌که روند هنوز تغییر نکرده است پوزیشن خود را در خلاف جهت روند باز کرده و با تحقق پیش‌بینی به سود می‌رسد.

معمولاً در چنین شرایطی، استفاده از دستورات پیشرفته بازار فارکس مثل سل لیمیت (Sell Limit) و بای لیمیت (Buy Limit) می‌تواند کمک زیادی به اسکالپر کند.

اسکالپینگ بر اساس استراتژی‌های دامنه‌ای

منظور از استراتژی‌های دامنه‌ای، استفاده مستقیم از سطوح حمایت و مقاومت (Support and Resistance levels) برای خرید و فروش جفت ارزها یا سایر نمادهای معاملاتی فارکس است.

نحوه کار در این استراتژی‌های اسکالپ در فارکس به این صورت است که تریدر یا اسکالپر، سطوح حمایتی و مقاومتی را مشخص کرده و سعی می‌کند در نزدیکی سطح حمایت خرید کرده و در نزدیکی سطح مقاومت اقدام به فروش جفت ارز مورد نظر کند.

مهم‌ترین ابزارهایی که در این استراتژی می‌توانند کمک کننده باشند، اندیکاتورها و اسیلاتورها هستند. به عنوان مثال، اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index) یا به اختصار RSI تا حدود زیادی می‌تواند به تعیین سطوح حمایت و مقاومت به صورت منطقه‌ای، سیگنال‌های خرید و فروش را در اختیار شما قرار دهد. در بخش اندیکاتورها، به این موضوع بیشتر خواهیم پرداخت.

اسکالپینگ بر اساس استراتژی‌های آماری

و اما در اسکالپینگ بر اساس استراتژی‌های آماری، تریدرها یا اسکالپرها به دنبال ناهنجاری‌ها یا الگوهای خاصی هستند که با توجه به شرایط خاصی که در بازار وجود دارد ممکن است رخ دهند.

به عنوان مثال، ممکن است یک الگوی خاص در ساعات خاصی از روز در بازار ظهور کند و اسکالپر با شناسایی آن بتواند اقدام به خرید یا فروش جفت ارز مورد نظر در بازه‌های زمانی کوتاه مدت – ۱ الی ۱۵ دقیقه – کرده و از آن سود بردارد.

بدیهی است که این روش، کمی سخت‌تر و حرفه‌ای‌تر است و در کنار توجه مداوم به پرایس اکشن‌های موجود در بازار، مستلزم تسلط بر تحلیل تکنیکال و الگوهای مورد استفاده در آن و همین‌طور ابزارها و اندیکاتورهای تحلیلی است.

به عنوان مثال، الگوهای شمعی ژاپنی از جمله متداول‌ترین الگوهایی هستند که می‌توانند به اسکالپ در فارکس کمک کنند. این الگوها انواع مختلفی دارند:

  • الگوی دارک کلاود کاور (Dark Cloud Cover)
  • الگوی اینگالفینگ (Engulfing)
  • الگوی پیرسینگ (Piercing)
  • و غیره…

مثلا در الگوی دارک کلاود کاور (Dark Cloud Cover)، که به الگوی ابر سیاه نیز شهرت دارد، شما بلافاصله پس از مشاهده الگو می‌توانید یک پوزیشن فروش بگیرید!

اندیکاتورهای مورد استفاده در اسکالپینگ

در حالت کلی، همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد برای موفقیت در اسکالپینگ تریدر باید به صورت پیوسته بخشی از زمان خود را در روز به چارت‌های قیمتی اختصاص داده و روی روندهای قیمتی و الگوهای حاکم بر بازار تمرکز کند. اما صرفاً با تمرکز بصری روی چارت قیمتی نمی‌توان اسکالپینگ کرد.

یکی از اصلی‌ترین ابزارهایی که می‌تواند برای موفقیت اسکالپ در فارکس مهم باشد اندیکاتورها هستند. مهم‌ترین و کاربردی‌ترین اندیکاتورهای مورد استفاده در اسکالپینگ، که برای تایم فریم‌های ۱ الی ۵ دقیقه مناسب هستند، عبارتند از:

  • اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI)
  • اندیکاتور میانگین متحرک (MA)
  • اندیکاتور یا اسیلاتور واگرایی میانگین متحرک (MACD)
  • اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic)
  • باندهای بولینگر (Bollinger Bands)
  • اندیکاتور پارابولیک سار (Parabolic SAR)
  • اندیکاتور ایچیموکو (Ichimoku)

طبعاً توضیح نحوه استفاده از همه این اندیکاتورها در اسکالپینگ فارکس از حوصله مقاله خارج است. ولی به عنوان نمونه، نحوه استفاده از اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI) را توضیح می‌دهیم.

اسکالپینگ با استفاده از اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI)

اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index) که به اختصار RSI نامیده می‌شود، یکی از متداول‌ترین ابزارهای دریافت سیگنال برای اسکالپینگ است. این اندیکاتور، نشان‌دهنده نسبت قدرت خریداران به فروشندگان برای نماد معاملاتی مورد نظر در بازار است.

چارت قیمتی در این اندیکاتور بین دو سطح ۰ تا ۱۰۰ در نوسان است و دو ناحیه مهم ۳۰ و ۷۰ را در بر می‌گیرد. در‌صورتی‌که چارت قیمتی زیر سطح ۳۰ قرار گرفته باشد، به این معنی است که با اشباع فروش رو به رو هستیم و می‌توان انتظار تغییر روند و رشد قیمتی را داشت. این یعنی سیگنال خرید و می‌توانیم پوزیشن خرید را برای جفت ارز مورد نظر فعال کنیم.

زمانی هم که نمودار بالای سطح ۷۰ قرار می‌گیرد، به این معنی است که در حال ورود به منطقه اشباع خرید هستیم و سیگنالی که باید دریافت کنیم سیگنال فروش است! پس تا قیمت بیش از این ریزش نکرده می‌توانیم پوزیشن فروش را برای جفت ارز مورد نظر فعال کنیم.

دیگر ابزارهای کاربردی در اسکالپینگ فارکس

در کنار الگوها، اندیکاتورها و اسیلاتورها، ابزارها و امکانات پیشرفته و حرفه‌ای دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند در اسکالپینگ موفق شما در فارکس تاثیرگذار باشند. عمده‌ترین این امکانات عبارتند از:

  • ربات‌های اسکالپر
  • آلرت‌ها یا هشدارها
  • معاملات اجتماعی
  • الگوریتم‌های یادگیری عمیق

ربات‌های اسکالپر

ربات‌های اسکالپر (Scalping Bots) سیستم‌های معاملاتی خودکاری هستند که با استفاده از یک‌سری الگوریتم‌ها، داده‌ها را به اطلاعات تبدیل کرده و سپس از طریق آن‌ها سیگنال‌هایی را تولید می‌کنند که می‌تواند برای معامله‌گری و اسکالپینگ مورد استفاده قرار گیرد.

این ربات‌های اسکالپر، معاملات اسکالپ در فارکس – یا کریپتو – را از طریق دستیارهای متخصص (EAs) انجام می‌دهند. این دستیارهای متخصص به حساب‌ها متصل شده یا با استفاده از زبان فیکسد (FIXED) کدگذاری شده‌اند و به نوعی می‌توان گفت که ابزارها و ربات‌های هوشمندی برای انجام معاملات اسکالپ نیستند.

آلرت‌ها یا هشدارها

سیستم‌های هشدار یا آلرت‌های مختلفی در حال حاضر در سطح بازار وجود دارند که می‌توانند به عنوان یک ابزار کمکی، در کنار اسکالپرهای بازار فارکس باشند.

سیستمی را تصور کنید که بتواند بر اساس دستورات، تنظیمات و الگوریتم‌هایی که برای آن تعریف شده است، به صورت مداوم چارت قیمتی و پرایس اکشن‌های جفت ارز معاملاتی مورد نظر شما را رصد کرده و بلافاصله با رسیدن آن به خط فیبوی ۶۱/۸ برای شما هشدار صادر کند تا بتوانید به عنوان سیگنال از آن استفاده کنید.

معاملات اجتماعی

چه در بازار فارکس و چه در دیگر بازارهای مالی، معاملات اجتماعی می‌توانند یکی از کارآمدترین سیگنال‌های ترید به ویژه برای آن دسته از معامله‌گران و سرمایه‌گذاران باشند که خود آشنایی زیادی با بازار و روش‌های تحلیلی ندارند.

شما می‌توانید بخشی از گروه‌ها یا کانال‌های معاملات اجتماعی شده و سیگنال‌های ارسالی در این گروه‌ها و کانال‌ها و همین‌طور بخشی از جزئیات معامله‌گران دیگر را مشاهده کنید. از این طریق، در صورت مبتدی بودن فرصت آن را خواهید داشت تا با سیگنال‌های آماده کسب سود کنید.

البته، چند نکته در خصوص این ابزار وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند:

  • اطلاعات ممکن است صحیح یا قابل اعتماد نباشند
  • اطلاعات و سیگنال‌ها ممکن است ناقص منتشر شوند
  • ممکن است داده‌های منتشر شده یا سیگنال‌ها منقضی شده باشند
  • و مواردی از این دست…

الگوریتم‌های یادگیری عمیق

بازارهای مالی پر نوسانی مثل فارکس و کریپتو، به شدت می‌توانند تحت تاثیر جریان‌های سیاسی و اقتصادی جهان قرار گیرند. اگر دقت کرده باشید، قیمت نمادهای معاملاتی مختلف در بازار فارکس عمدتاً به انتشار داده‌های تورمی، گزارش‌های اشتغال ایالات متحده آمریکا، نرخ‌های بهره یا صورت‌های مالی بانک مرکزی حساس هستند و بلافاصله پس از انتشار این قبیل داده‌ها دچار نوسان می‌شوند.

بدیهی است اسکالپری که بتواند نوسانات و جهت آن‌ها را بر اساس هر یک از این داده‌ها رمزگشایی کند، فرصت آن را خواهد داشت تا بلافاصله پس از انتشار داده‌ها در لحظه وارد پوزیشن شده، سود خود را برداشته و تا تثبیت وضعیت بازار خارج شود!

الگوریتم‌های هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) و یادگیری عمیق (Deep Learning) دقیقا همان چیزی هستند که می‌توانند این رمزگشایی را با خطای خیلی پایین‌تر برای اسکالپرها انجام دهند.

آموزش اسکالپ در فارکس

تا این‌جای مقاله، تقریباً در مورد هر چیزی که نیاز بود برای اسکالپ در فارکس بدانید صحبت کردیم. اکنون نوبت می‌رسد به آموزش اسکالپ در فارکس، که با قرار گرفتن در کنار مطالب پیشین می‌تواند تا حدودی موفقیت شما در معاملات اسکالپینگ را تضمین کند.

برای شروع اسکالپ در فارکس، همان‌طور که اشاره شد یک یا دو جفت ارز معاملاتی را – ترجیحاً از میان جفت ارزهای اصلی بازار – انتخاب کرده و رصد کنید. سعی کنید چارت‌های قیمتی و نوسانات آن‌ها را با استفاده از اندیکاتورها، ابزارها و الگوها تحلیل تکنیکال کنید.

تایم فریم‌هایی که معمولاً برای رصد و تحلیل چارت‌های قیمتی در اسکالپینگ مورد استفاده قرار می‌گیرند ۱ تا ۵ دقیقه هستند. به علاوه، شاید بهتر باشد در ابتدای امر از پوزیشن‌های خرید کارتان را آغاز کنید. پوزیشن‌های فروش به اعتماد به نفس و مهارت بیشتری نیاز دارند.

در معاملات خود نیز صبور و قانع باشید! معمولاً در حالت عادی متوسط سودی که برای هر معامله اسکالپینگ در نظر گرفته می‌شود ۵ الی ۱۰ پیپ است… و در پایان، این دو نکته را نیز در نظر داشته باشید:

  • سرعت انجام معاملات
  • هزینه‌های انجام معاملات

این دو مورد به راحتی می‌توانند کل سود شما از معاملات را ببلعند! در مورد هزینه‌ها که قبلا هم توضیح داده شد و باید کامل حواس‌تان به کمیسیون‌ها و اسپردهای دریافتی باشد. در مورد سرعت انجام معاملات نیز این نکته را در نظر داشته باشید که هر گونه تاخیر یا نقص در مراحل انجام سفارش می‌تواند سود شما را خراب کند. شاید برای بر طرف کردن این مشکل، بهتر باشد از سیستم‌های معاملات با دسترسی مستقیم و داده‌های سطحِ دو استفاده کنید.

مزایا و معایب اسکالپ در فارکس

مانند هر استراتژی معاملاتی دیگری، اسکالپ در فارکس نیز دارای معایب و مزیت‌هایی است که در ادامه اشاره کرده‌ایم:

مزیت‌ها و معایب اسکالپ در فارکس

مزیت‌ها و معایب اسکالپ در فارکس

مزیت‌های اسکالپینگ

  • قابلیت کسب سود زیاد
  • انجام معاملات در جهت روند
  • مناسب بازارهای دو طرفه
  • قابلیت استفاده از اهرم یا لوریج
  • فرصت‌های معاملاتی زیاد

معایب اسکالپینگ

  • ریسک معاملاتی بسیار بالا
  • نیازمند تمرکز و پیگیری مداوم
  • ارائه سودهای کوچک
  • کارمزدهای زیاد

جمع‌بندی

اسکالپ در فارکس یا اسکالپینگ (Scalping یکی از محبوب‌ترین استراتژی‌های معاملاتی است که پوزیشن‌ها در آن کوتاه مدت – ۱ الی ۱۵ دقیقه – هستند. اسکالپ در فارکس دارای انواع مختلفی است:

  • اسکالپینگ بر اساس روند
  • اسکالپینگ در خلاف جهت روند
  • اسکالپینگ بر اساس استراتژی‌های دامنه‌ای
  • اسکالپینگ بر اساس استراتژی‌های آماری

در عین حال، اصول اولیه، ابزارها، اندیکاتورها و امکانات کمک کننده به اسکالپ موفق در فارکس نیز برای اسکالپرها حائز اهمیت هستند که به تفصیل در متن مقاله به همه آن‌ها پرداخته شده است.

سوالات متداول

۱. چه استراتژی‌هایی برای معامله در فارکس وجود دارند؟

مهم‌ترین استراتژی‌های معاملاتی در بازار فارکس عبارتند از:

  • اسکالپینگ (Scalping)
  • دی تردینیگ (Day Trading)
  • سوئینگ تریدینگ (Swing Trading)
  • پوزیشن تریدینگ (Position Trading)

۲. منظور از اسکالپ در فارکس یا اسکالپینگ (Scalping) چیست؟

اسکالپ در فارکس یا اسکالپینگ (Scalping)، یکی از متداول‌ترین و محبوب‌ترین استراتژی‌های معاملاتی است که تایم فریم‌های آن بسیار کوتاه مدت – ۱ الی نهایتا ۱۵ دقیقه – هستند.

۳. بهترین جفت ارزها برای اسکالپ در فارکس کدام هستند؟

معمولاً جفت ارزهای اصلی (Major Currency Pairs) به چند دلیل انتخاب بهتری برای اسکالپ در فارکس هستند:

  • حجم معاملات و نقد شوندگی بالا
  • اسپردهای به مراتب پایین‌تر
  • نوسانات پایدارتر

امتیاز این نوشته:

میانگین امتیازها: 4 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این نوشته امتیاز می‌دهید

این مطالب مرتبط را هم بخوانید:

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *