دلار آمریکا محبوبترین و پر استفادهترین ارز در معاملات سراسر جهان به حساب میآید. دلار با نماد USD، اغلب با توجه به رنگ سبز آن «The Greenback» یا «پشت سبز» نامیده میشود و در تعداد زیادی از کشورها به عنوان ارز رسمی و در برخی دیگر به عنوان ارز غیر رسمی در کنار ارز اصلی آنها شناخته میشود. برای بررسی و تحلیل دلار تا انتها با پیپسیلون همراه باشید.
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی فاندامنتال
پس از یک هفته مثبت دیگر، شاخص دلار آمریکا (DXY) سرانجام برای اولین بار از اوایل ماه می، موفق شد از سطح کلیدی ۱۰۶.۰ عبور کند. این شاخص در واقع برای چهارمین هفته متوالی با افزایش روبرو شد که بار دیگر به دلیل اختلاف فزاینده در سیاستهای پولی بین فدرال رزرو (FED) و سایر بانکهای مرکزی گروه G10 است.
نگاهی دقیقتر به عملکرد اخیر دلار آمریکا نشان میدهد که از زمان نشست کمیته فدرال بازار آزاد (FOMC) در ۱۲ ژوئن، توانسته است در برابر ارزهای پرریسک، قدرت بیشتری به دست آورد. در این نشست، فدرال رزرو عمدتا انتظارات سرمایهگذاران را با ثابت نگه داشتن نرخ بهره هدف فدرال (FFTR) در محدوده ۵.۲۵% تا ۵.۵۰% و کاهش تورم آمریکا که توسط شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) منعکس شده بود، برآورده کرد.
در میان بانکهای مرکزی گروه جی ۱۰، بانک مرکزی اروپا (ECB) نرخ بهره خود را در اوایل ژوئن ۲۵ واحد پایه کاهش داد. بانک ملی سوئیس (SNB) بازارها را با کاهش اضافی ۲۵ واحد پایه در ۲۰ ژوئن غافلگیر کرد، در حالی که بانک مرکزی انگلستان (BoE) در همان روز موضع محتاطانهای اتخاذ کرد. به طور مشابه، بانک ژاپن (BoJ) در ۱۴ ژوئن پیامی محتاطانه صادر کرد.
با این حال، انتظار میرود بانک مرکزی استرالیا (RBA) طبق آخرین نشست خود، کاهش نرخ بهره را در نیمه اول سال آینده آغاز کند، در حالی که فدرال رزرو ممکن است تا پایان امسال شروع به کاهش نرخ بهره خود کند. لازم به ذکر است که کمیته فدرال بازار آزاد (FOMC) تنها یک کاهش نرخ بهره را در سال جاری، به احتمال زیاد در رویداد ۱۸ دسامبر، پیشبینی کرده است.
با این حال، ظهور مجدد فشارهای کاهشی تورم، همانطور که در گزارش شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) و گزارش هزینههای مصرف شخصی (PCE) روز جمعه نشان داده شده است، همراه با کُندی در بخشهای کلیدی مانند بازار کار آمریکا در هفتههای اخیر، به نظر میرسد که بازیگران بازار را بر آن داشته است تا دو کاهش نرخ بهره را توسط بانک مرکزی در سال جاری، به احتمال زیاد در سپتامبر و دسامبر، پیشبینی کنند.
دلیل اصلی عملکرد قوی دلار آمریکا در اواخر دوره، احتمالا لحن قاطع و سیاستهای انقباضی اکثر مقامات فدرال رزرو است. به طور کلی، در حالی که سیاستگذاران بر اهمیت کاهش تورم اذعان کردهاند، همچنان فقدان اطمینان مداوم نسبت به تداوم این روند نزولی را نشان میدهند.
طی چند روز گذشته، استن گولزبی، رئیس بانک فدرال رزرو شیکاگو و مری دالی، رئیس بانک فدرال رزرو سانفرانسیسکو، ابراز اطمینان کردهاند که فشارهای تورمی در حال کاهش است. دالی معتقد است که بانک نباید تا زمانی که از حرکت تورم به سمت ۲ درصد اطمینان حاصل نکند، نرخ بهره را کاهش دهد.
علاوه بر این، لیزا کوک، رئیس هیئت مدیره فدرال رزرو، نشان داده است که در صورتی که عملکرد اقتصاد با انتظارات او مطابقت داشته باشد، بانک در مسیر کاهش نرخ بهره قرار دارد. همکار او، میشل بوومن، بر این باور است که با ثابت ماندن نرخ سیاستی، تورم بیشتر کاهش خواهد یافت و در صورت حرکت پایدار تورم به سمت ۲ درصد، کاهش نرخ بهره مناسب خواهد بود. در نهایت، رافائل بوستیک، رئیس بانک فدرال رزرو آتلانتا معتقد است که تورم در حال کاهش است و به فدرال رزرو اجازه میدهد تا نرخ بهره را در اواخر امسال کاهش دهد.
با این وجود، طبق ابزار FedWatch Tool متعلق به گروه CME، احتمال کاهش نرخ بهره در نشست ۱۸ سپتامبر تقریبا ۶۸ درصد و تا پایان سال تقریبا ۹۵ درصد است.
هفتهای پرکار و جالب برای دلار در زمینه دادهها در پیش است. پاول در اوایل هفته در انجمن بانک مرکزی اروپا (ECB) سخنرانی خواهد کرد و پس از آن گزارش ADP و نتایج شاخصهای مهم مدیران خرید (PMI) تولید و خدمات توسط موسسه مدیریت تامین (ISM) منتشر میشود. علاوه بر این، کمیته فدرال بازار آزاد، صورتجلسه نشست ژوئن خود را منتشر خواهد کرد و آمار حقوق و دستمزد غیرکشاورزی ماه ژوئن به عنوان رویداد مهم در اواخر هفته اعلام خواهند شد.
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی تکنیکال
تحلیل دلار در تایم فریم ۴ ساعته نشان میدهد که همچنان سطح ۱۰۶ برای این شاخص به عنوان یک سد مستحکم عمل میکند. با وجود این که در اواخر هفته گذشته توانست بالاتر از این سطح را پس از چند ماه ببیند، اما سریعا با واکنش مواجه شده و ریزش سریعی انجام داد. همان طور که در تصویر زیر نیز میتوان دید، منطقه حمایتی ۱۰۵.۵ با همراهی SMA100 توانست جلو ریزش را بگیرد و روند را حداقل برای کوتاه مدت معکوس کند.
شاید این واکنش منطقه ۱۰۵.۵ بتواند یک بار دیگر شاخص دلار آمریکا را وارد فاز صعودی خود کند. تحلیل دلار در همین تایم فریم با اندیکاتورهای RSI و MACD نیز تا حدودی احتمال افزایش را تقویت میکند. میتوان دید که خط RSI پس از یک شیب نزولی شدید، یک مرتبه تغییر جهت داده و با سرعت در حال نزدیک شدن به منطقه تعادل قدرت است. همچنین کندلهای قرمز MACD در وضعیت ضعیف قرار گرفتهاند و به نظر میرسد که وارد فاز کاهش ارتفاع نیز شدهاند.
تحلیل دلار در تایم فریم بالاتر نیز میتواند روند را صعودی نشان دهد. میبینیم که کندلها در این تایم فریم بالاتر از هر ۴ میانگین متحرک ساده ۲۰ تا ۲۰۰ روزه هستند و تاریخچه این چارت نشان میدهد هر بار تمامی این SMA ها پایینتر از کندلها قرار گرفتهاند و کندلها توانستهاند تا حدودی تثبیت شوند، شاخص DXY توانسته یک جهش صعودی خوب را تجربه کند.
در نهایت اگر خط RSI در این تایم فریم را بررسی کنیم، با وجود کاهش اخیر اما میبینیم که این اندیکاتور به صورت پلهای، میانگین خود را در بخش قدرت خریداران افزایش داده و هنوز از کف قبلی خود پایینتر نیامده است. تنها نکته منفی برای افزایش سطح DXY، اندیکاتور MACD در تایم فریم روزانه است که کندلهای سبز رنگ آن تضعیف شده و در حال کاهش ارتفاع هستند.
در جمعبندی این تحلیل میتوان گفت که احتمال اول ما، یک روند صعودی برای شاخص دلار است. اگر این روند ایجاد شود، میتوان اولین گام و مهمترین گام را حمله مجدد به منطقه مقاومتی ۱۰۶ دانست. اما اگر روند معکوس شود، اولین تلاش DXY برای عبور از سطح ۱۰۵.۵ خواهد بود و در صورت تثبیت پایین این سطح، ممکن است شاهد این شاخص در سطح ۱۰۵ باشیم.
تحلیل شاخص دلار آمریکا در هفتههای گذشته
شما میتوانید آرشیو تحلیلهای قبلی دلار آمریکا USD را در ادامه مطالعه کنید.
تحلیل دلار؛ تاریخ ۴ تیر ۱۴۰۳
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی فاندامنتال ۴ تیر ۱۴۰۳
دلار آمریکا (USD) در معاملات روز دوشنبه اروپا با کاهش روبرو شد، زیرا بازارها شاهد کم رنگ شدن اخبار مربوط به مشکلات سیاسی اروپا در آستانه دور اول انتخابات روز یکشنبه فرانسه بودند. این بدان معنی است که تمایل به خرید دلار به عنوان پناهگاه امن کاهش یافته است.
از نظر دادههای اقتصادی، با شاخص فعالیت فدرال رزرو شیکاگو برای ماه می و شاخص بخش تولید فدرال رزرو دالاس برای ماه ژوئن، هفته با ارقام کم اهمیتتری آغاز میشود. همچنین، در هفته جاری وزارت خزانهداری ایالات متحده برای اختصاص مقداری از اوراق قرضه دولتی آمریکا دوباره به بازار باز میگردد. این در حالیست که بازار در انتظار سخنرانی رئیس کل بانک فدرال رزرو سانفرانسیسکو، مری دالی، در روز دوشنبه (امروز) خواهد بود.
برخی اخبار که میتواند بر ارزش و تحلیل دلار این هفته اثر بگذارد به شرح زیر است:
- رئیس کل فدرال رزرو شیکاگو، آستن گولزبی، در سیانبیسی ابراز امیدواری کرد و اطمینان داد که دادههای بعدی در مورد کاهش تورم اطمینانبخش خواهند بود.
- یوان داخلی چین (Onshore Yuan) حدود ۲ درصد تضعیف شده که حداکثر دامنهای است که بانک خلق چین (PBoC) به واحد پول خود برای حرکت در برابر دلار آمریکا در بازار داخلی آن اجازه میدهد.
- شاخص بخش تولید فدرال رزرو دالاس برای ماه ژوئن امروز ۱۴:۳۰ به وقت گرینویچ منتشر میشود. رقم قبلی منفی ۱۹.۴ بود و پیشبینی جدیدی در دسترس نیست.
- وزارت خزانهداری آمریکا قرار است در ساعت ۱۵:۳۰ به وقت گرینویچ اقدام به حراج اوراق خزانه ۳ ماهه و ۶ ماهه کند.
- مری دالی، رئیس کل بانک فدرال رزرو سانفرانسیسکو، امروز در ساعت ۱۸:۰۰ به وقت گرینویچ سخنرانی خواهد کرد و در جلسهی پرسش و پاسخ با دِیدر بوسا، مجری بخش TechCheck در سیانبیسی شرکت میکند.
- بازارهای سهام در روز دوشنبه نوسانات اندکی را تجربه کرده و با سود و زیانهای جزئی روبرو هستند. در معاملات اروپا، هیچ روند برجستهای مشاهده نمیشود.
- ابزار CME Fedwatch احتمال کاهش نرخ بهره در ماه سپتامبر را پیشبینی میکند. در حال حاضر، احتمال کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره ۵۹.۵ درصد، توقف تغییر نرخ بهره ۳۴.۱ درصد و کاهش ۵۰ واحدی نرخ بهره تنها ۶.۴ درصد است.
- نرخ بهره اوراق خزانه ۱۰ ساله آمریکا که به عنوان نرخ شاخص شناخته میشود، از زمان پایان هفته گذشته بدون تغییر در حدود ۴.۲۷ درصد باقی مانده است.
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی تکنیکال ۴ تیر ۱۴۰۳
تحلیل دلار امروز در تایم فریم ۴ ساعته دو جهت حرکت مختلف را نشان میدهد. یک روی آن، رسیدن کندلهای DXY به منطقه حمایتی در ۱۰۵.۵ است که احتمال ایجاد تغییر روند و صعودی شدن کندلها را به ما نشان میدهد. در همین جهت ما شاهد حضور میانگینهای متحرک ساده ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ روزه پایینتر از کندلهای حال حاضر هستیم. این SMA ها میتوانند به نوعی در جهت افزایش قیمت به این شاخص کمک کنند.
اما اندیکاتورهای RSI و MACD در این تایم فریم هر دو به افزایش احتمال کاهش نرخ اشاره دارند. RSI با شیب تند وارد بخش قدرت فروشندگان شده و کندلهای قرمز رنگ و قدرتمند MACD نیز در حال اوجگیری و افزایش ارتفاع هستند.
تایم فریم روزانه در تحلیل دلار به سمت گاوها سنگینی میکند. موضوع اول ادامه حضور کندلها در یک کانال صعودی طولانی مدت است. حتی کندلها در همین کانال نیز در حال حاضر از یک خط روند صعودی پیروی میکنند. موضوع بعدی SMA ها هستند. تمامی میانگینهای متحرک ساده از ۲۰ تا ۲۰۰ روزه در نزدیکی کندلها و سمت پایین آنها قرار دارند که یعنی میتوانند از افزایش قیمت حمایت کنند.
در نهایت تحلیل دلار در تایم فریم روزانه و با اندیکاتورهای RSI و MACD نیز تا حدودی میتواند همین موضوع افزایش احتمالی نرخ را تایید کند. میتوان در تصویر زیر دید که RSI در منطقه قدرت خریداران قرار دارد و با وجود شیب نزولی، اما به شکل پلهای در مدت اخیر از یک روند افزایشی پیروی کرده و همچنین کندلهای سبز رنگ MACD با وجود اینکه چندبار تغییر وضعیت داده و حتی در حالت تضعیف قرار گرفتهاند، اما همچنان سیگنالی برای کاهش ارتفاع از خود نشان نمیدهند.
شاید بتوان این گونه جمعبندی کرد که در تایم فریم ۴ ساعته، احتمال تثبیت قیمت یا حتی کاهش اندک قیمت وجود دارد. اما پیشبینی ما برای بلند مدت، احتمال رشد قیمت را نشان میدهد. اگر قیمت بتواند روند صعودی به خود بگیرد، پلههای حرکتی آن را میتوان ۱۰۶ و سپس حرکت به ۱۰۶.۵ به عنوان سقف چند ماه اخیر در نظر گرفت.
اما اگر روند به سمت پایین و کاهش نرخ باشد، پس از عبور قیمت از ۱۰۵.۵ و تثبیت زیر آن، باید به ادامه حرکت تا سطح حمایتی ۱۰۵ فکر کنیم.
تحلیل دلار؛ تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی فاندامنتال ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
هفته گذشته شاهد روند صعودی نسبتا مثبتی برای دلار آمریکا بودیم. شاخص دلار آمریکا (DXY) در انتهای هفته به سطح ۱۰۵.۸۰ رسید که آخرین بار در اوایل ماه می دیده شده بود. در واقع، این شاخص برای دومین هفته متوالی با افزایش همراه بود که میتوان برای آن دو علت را در نظر گرفت:
- افزایش تنشهای سیاسی در منطقه اروپا به دنبال موفقیت احزاب راست افراطی در انتخابات پارلمان اروپا در تاریخ ۹ ژوئن میتوان یکی از این علتها باشد. در واکنش به این رویداد، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام در تاریخ ۳۰ ژوئن با دور دوم در تاریخ ۷ جولای شد. این اتفاق باعث تضعیف یورو (EUR) شد و ارزش EURUSD نیز از ابتدای معاملات روز دوشنبه (امروز) بیش از ۱ درصد کاهش یافته است.
- دومین عامل موثر، تصمیم فدرال رزرو (Fed) برای ثابت نگه داشتن نرخ بهره هدف بود. با وجود اینکه انتظار میرفت فدرال رزرو نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد، کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) تنها بر یک کاهش نرخ بهره در سال جاری، به احتمال زیاد در ماه دسامبر، تاکید کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، بر این باور است که برای شروع چرخه کاهش نرخ بهره، نیاز به اطمینان بیشتری نسبت به حرکت پایدار تورم به سمت هدف ۲ درصدی وجود دارد که در حال حاضر این اطمینان وجود ندارد.
با این حال، طبق ابزار FedWatch Tool گروه CME، احتمال کاهش نرخ بهره در نشست ۱۸ سپتامبر حدود ۷۰ درصد، در نوامبر نزدیک به ۸۵ درصد و تا پایان سال تقریبا به ۹۷ درصد میرسد.
علی رغم تقویت ارزش دلار، تقاضا برای اوراق با درآمد ثابت در بازار پول آمریکا همچنان بالا باقی ماند و بازدهی اوراق را در سررسیدهای مختلف به پایینترین سطح طی چند هفته اخیر رساند.
در بین بانکهای مرکزی کشورهای گروه ۱۰، بانک مرکزی اروپا (ECB) در نشست خود در تاریخ ۶ ژوئن نرخ بهره را ۲۵ واحد پایه کاهش داد، اما با توجه به تجدید نظر در پیشبینیهای تورمی، احتمال کاهش بیشتر نرخ بهره در تابستان را رد کرد. بانک مرکزی ژاپن (BOJ) نیز در ۱۴ ژوئن رویکردی محتاطانه در پیش گرفت. انتظار میرود بانک مرکزی انگلستان (BOE) پس از کاهش غیرمنتظره تورم داخلی در ماه آوریل، کمی زودتر از آنچه پیشبینی میشد نرخ بهره را کاهش دهد، در حالی که احتمالا بانک مرکزی استرالیا (RBA) کاهش نرخ بهره را در نیمه اول سال آینده آغاز کند.
هفتهی جاری، به دلیل تعطیلی بازارها به مناسبت روز استقلال ملی آمریکا (Juneteenth National Independence Day) در تاریخ ۱۹ ژوئن، کوتاهتر از حد معمول خواهد بود. از نظر دادههای اقتصادی مهمترین رویداد، انتشار ارقام اولیه شاخص مدیران خرید (PMI) در اواخر هفته خواهد بود و همچنین به اظهارات مقامات فدرال رزرو پس از نشست FOMC در ۱۲ ژوئن توجه ویژهای خواهد شد.
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی تکنیکال ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
در تحلیل دلار در تایم فریم ۴ ساعته میتوان دید که این شاخص پس از یک ریزش سریع و شدید در روز چهارشنبه گذشته، توانست خود را در اواخر هفته بالا بکشد و هرچند به صورت پلهای و با گامهای کوتاه، اما از تمامی میانگینهای متحرک ۲۰ تا ۲۰۰ عبور دهد و در این میان حتی از سطح مقاومتی ۱۰۵ نیز بگذرد. این شاخص در حال حاضر در بالای خط ۱۰۵.۵ در حال تثبیت است و حمایت SMA های مختلف را نیز به همراه دارد.
اما اگر برای تحلیل دلار در همین تایم فریم اندیکاتورهای RSI و MACD را بررسی کنیم، میتوان دید که RSI پس از نزدیک شدن به منطقه اشباع خرید، افت اندکی نسبت به آن پیدا کرده و در حال حاضر همچنان در منطقه قدرت خریداران در حرکت است. اما کندلهای سبز MACD در کاهش کاهش ارتفاع با شیب ملایم هستند.
تحلیل دلار در تایم فریم روزانه تقریبا احتمال زیاد افزایش نرخ را به ما نشان میدهد. از یک طرف میبینیم که با وجود اقدام برای خروج قیمت از کانال صعودی، اما پس از ۳ کندل کوچک، قیمت سریعا به روند اصلی خود در کانال بازگشته است. همچنین در این بازگشت، توانسته حمایت تمامی میانگینهای متحرک ساده را نیز جمع کند.
در نهایت تحلیل دلار با اندیکاتورهای RSI و MACD در تایم روزانه نشان میدهد که فعلا قدرت در دست خریداران است. RSI پس از یک حرکت نزولی به سمت خط تعادل قدرت، دوباره از آن فاصله گرفته و در منطقه مثبت ۵۰ تثبیت شده است. همچنین کندلهای قدرتمند MACD نیز در حال اوجگیری و افزایش ارتفاع هستند.
در مجموع میتوان گفت که احتمال افزایش نرخ شاخص دلار آمریکا (DXY) همچنان بیشتر از کاهش آن است. اگر این افزایش رخ دهد، میتوان پله بعدی حرکت آن را حمله به سطح مقاومتی ۱۰۶ دانست. دلار پس از این سطح، میتواند سطح ۱۰۶.۵ را به عنوان سقف چندین ماه اخیر تست کند.
اما اگر روند معکوس شده و DXY در وضعیت ریزش قرار بگیرد، دو گام حرکتی آن میتواند عبور از منطقه حمایتی ۱۰۵ و در صورت ادامهدار بودن، حمله به ۱۰۴ باشد.
تحلیل دلار؛ تاریخ ۲۱ خرداد ۱۴۰۳
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی فاندامنتال ۲۱ خرداد ۱۴۰۳
افزایش ناگهانی و قابل توجه ارزش دلار در اواخر هفته گذشته، شاخص دلار آمریکا (DXY) را به بالای محدوده ۱۰۵ رساند. این جهش باعث شد تا ضعفهای ابتدای هفته که شاخص را به پایینترین سطح دو ماهه یعنی محدوده ۱۰۴ کشانده بود، به سرعت جبران شود. به نظر میرسد در این ناحیه مقاومت قابل توجهی وجود داشته است.
ارزش دلار در طول هفته عمدتا ضعیف بود تا اینکه گزارش غیرمنتظره اشتغال غیرکشاورزی آمریکا در روز جمعه، همه را غافلگیر کرد و باعث شد تا دلار در نمودار هفتگی به محدوده مثبت بازگردد.
در اوایل هفته، آمارهای ناامیدکنندهتر از حد انتظار از بازار کار ایالات متحده (گزارش ADP، JOLTs و آمار بیکاری هفتگی) نشاندهنده روند کاهشی بیشتر بود و در نتیجه، گمانهزنیهای جدیدی را در مورد احتمال کاهش زودتر از حد انتظار نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه سپتامبر (یا شاید زودتر) ایجاد کرد. این موضوع با دوره «سکوت» فدرال رزرو تشدید شد، چرا که در این مدت سرمایهگذاران برای ارزیابی اقدامات احتمالی فدرال رزرو در اواخر سال، به هیچ چیز جز دادهها دسترسی نداشتند.
تاکنون، ابزار FedWatch Tool گروه CME شانس کاهش نرخ بهره تا سپتامبر را حدود ۵۰ درصد نشان میدهد. همچنین طبق انتظارات بازارهای مالی، تقریبا ۲۰ واحد پایه کاهش در نشست ۷ نوامبر و حدود ۴۰ واحد پایه در دسامبر وجود دارد.
در حالی که هفته گذشته هیچ سخنرانی یا اظهار نظری از سیاستگذاران فدرال رزرو وجود نداشت، اما یادآوری آخرین پیامهای محتاطانه (یا شاید هم تندرو) آنها خالی از لطف نیست: نیل کاشکاری، رئیس بانک فدرال رزرو مینیاپولیس، پیشنهاد کرد قبل از در نظر گرفتن کاهش نرخ بهره، منتظر پیشرفت قابل توجهی در مهار تورم باشند و حتی در صورت عدم کاهش بیشتر تورم، نرخ بهره را افزایش دهند.
جان ویلیامز، رئیس بانک فدرال رزرو نیویورک نیز استدلال کرد که نیازی فوری به کاهش نرخ بهره وجود ندارد و باید قبل از هر گونه تغییر سیاست، دادههای بیشتری جمعآوری شود. آستن گولزبی، رئیس بانک فدرال رزرو شیکاگو خاطرنشان کرد که بهبود بیشتر تورم میتواند منجر به افزایش بیکاری شود، در حالی که لوری لوگان، رئیس بانک فدرال رزرو دالاس معتقد است که تورم در مسیر دستیابی به هدف ۲ درصدی فدرال رزرو قرار دارد.
عملکرد دلار آمریکا در بازههای زمانی مختلف طی جلسات گذشته، با بازده اوراق قرضه آمریکا همسوئی داشت. با این حال، هر دوی بازده و دلار در نیمه اول هفته گذشته با کاهش اصلاحی قابل توجهی روبرو شدند، اما پس از آنکه گزارش اشتغال غیرکشاورزی آمریکا در ماه می (با ایجاد ۲۷۲ هزار شغل) انتظارات را برآورده کرد، در روز جمعه به شدت روند معکوس به خود گرفتند.
از رویدادهای کلیدی هفته جاری میتوان به روز چهارشنبه و تعداد زیاد اخبار این روز با انتشار دادههای تورم ماه مه ایالات متحده از طریق شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) و تصمیم فدرال رزرو در مورد نرخ بهره، همراه با بهروزرسانی «نمودار نقطهای» و کنفرانس خبری همیشگی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو اشاره کرد.
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی تکنیکال ۲۱ خرداد ۱۴۰۳
در پیشبینی و تحلیل دلار در تایم فریم ۴ ساعته در هفته گذشته اعلام کردیم که احتمال حرکت سریع و اسپایک برای شاخص DXY بسیار منطقی است. این اتفاق با فاندامنتالی که به ضرر دلار بود، در جهت نزولی رخ داد. سپس DXY دوباره چرخه بازار خود را تکمیل کرد و این بار با اخبار مثبت توانست جهش صعودی داشته باشد و از منطقه مقاومتی مهم ۱۰۵ نیز عبور کند.
به نظر میرسد که این بار با توجه به حمایت SMA200 از خط قیمت، میتوانیم انتظار افزایشهای بیشتر و ادامه روند رشد را از شاخص دلار داشته باشیم.
اگر برای تحلیل دلار در همین تایم فریم به سراغ RSI و MACD برویم، رسیدن خط RSI به منطقه اشباع خرید و کندلهای قدرتمند و مرتفع MACD را میبینیم. اما رسیدن RSI به این منطقه میتوان حرکت بعدی را تا حدودی پیشبینی کند که این حرکت نزولی خواهد بود. از طرف دیگر این موضوع که شتاب اوجگیری کندلهای MACD کم شده میتواند به ما بگوید که احتمال زیاد در ادامه روند، ما اندکی اصلاح قیمت خواهیم داشت. این اصلاح با استراحت قیمت و روند نزولی کم بالای منطقه ۱۰۵ همراه خواهد بود.
تحلیل دلار در تایم فریم بالاتر و بر اساس کندلهای روزانه، نشان میدهد که احتمالا این حرکت صعودی پس از اصلاح قیمت، ادامه خواهد داشت و میتوانیم از شاخص DXY توقع سطوح بالاتر را داشته باشیم. این صحبت بر اساس دو موضوع مطرح میشود که اول شکسته شدن خط روند نزولی در کندلهای روزانه است و دوم بر اساس اندیکاتورها.
MACD با نزدیک بودن به سطح صفر، اولی کندل سبز خود را قدرتمند تشکیل داده و RSI نیز با سرعت و شتاب وارد منطقه قدرتگیری خریداران شده است.
احتمال میدهیم در هفته جاری تحلیل دلار بدین شکل باشد که ابتدا یک استراحت و اصلاح قیمت بالای منطقه ۱۰۵ انجام شود، اما این اصلاح قطعا طولانی مدت نخواهد بود و پس از آن روند صعودی مجددا آغاز خواهد شد.
اگر چنین اتفاقی رخ دهد، حرکت بعدی صعودی دلار میتواند به قصد سطح مقاومتی ۱۰۵.۵ و سپس ۱۰۶ باشد. اما اگر این اتفاق رخ ندهد و فاندامنتال باعث کاهش روند و قیمت شود، پس از عبور از سطح ۱۰۵ میتوان انتظار داشت که این کاهش تا ۱۰۴.۵ ادامه داشته باشد.
تحلیل دلار؛ تاریخ ۱۴ خرداد ۱۴۰۳
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی فاندامنتال تاریخ ۱۴ خرداد ۱۴۰۳
ارزش دلار آمریکا در اواخر هفته گذشته دوباره افزایش یافت و شاخص دلار (DXY) را به بالای ۱۰۵ رساند، با این حال، این حرکت تا پایان هفته ادامهدار نبود و شاخص را در محدوده منفی قرار داد و عملکرد مثبت هفته گذشته را از بین برد.
ارزش دلار در طول هفته مسیر پرنوسانی را طی کرد، ابتدا در نیمه اول هفته به محدوده ۱۰۴.۰ سقوط کرد، اما پس از آن به طور قابل توجهی افزایش یافت و در نهایت با وجود بازپسگیری سطح بالاتر از ۱۰۵، در دو روز کاری آخر هفته دوباره به سطح ۱۰۴.۵ کاهش پیدا کرد.
اگرچه افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو (Fed) در سه نشست بعدی با احتمال کمی روبرو است، اما همچنان جزو گزینههای روی میز به حساب میآید و با صحبتهای تندروانه فدرال رزرو، تورم چسبنده و تنش بیوقفه در بازار کار تقویت میشود. انتشار تجدید نظر دیگری از آمار تولید ناخالص داخلی (GDP) سه ماهه اول، نشاندهنده کاهش اندکی در فعالیت اقتصادی ایالات متحده بود، هرچند چیزی نبود که پیشبینی نشده باشد.
در رابطه با تورم، لازم به ذکر است که شاخص قیمت مخارج مصرف شخصی (PCE) در ماه آوریل با انتظارات مطابقت داشت و در دوازده ماه گذشته ۲.۷ درصد و نسبت به سال گذشته (YoY)، ۲.۸ درصد افزایش یافت.
به طور کلی، ابزار FedWatch گروه CME اکنون با توجه به جهتگیری تندروانه صورتجلسات FOMC و روایت سفت و سختتر برای مدت طولانیتر در مورد فدرال رزرو، احتمال تقریبا ۵۰ درصدی برای کاهش نرخ بهره در سپتامبر را پیشبینی میکند. علاوه بر این، انتظار میرود در نشست ۱۸ سپتامبر حدود ۱۵ واحد پایه کاهش نرخ بهره وجود داشته باشد، در مقایسه با حدود ۳۵ واحد پایه در دسامبر.
برای تقویت چشمانداز دلار قوی در چند ماه آینده، سیاستگذاران فدرال رزرو در طول هفته بر موضع محتاطانه خود تاکید کردند: نیل کاشکاری، رئیس بانک فدرال رزرو مینیاپولیس، پیشنهاد کرد که فدرال رزرو قبل از بررسی کاهش نرخ بهره، منتظر پیشرفت قابل توجهی در زمینه تورم باشد. او حتی در صورت عدم کاهش بیشتر تورم، پیشنهاد افزایش نرخ بهره را داد!
علاوه بر این، جان ویلیامز، رئیس بانک فدرال رزرو نیویورک، اظهار داشت که نیاز فوری به کاهش نرخ بهره وجود ندارد و گفت که فدرال رزرو قبل از اعمال تغییرات سیاستی، انعطافپذیری برای جمعآوری دادههای بیشتر دارد. بعلاوه، آستن گولزبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو، گفت که بهبود بیشتر تورم ممکن است منجر به بیکاری بالاتر شود، در حالی که لوری لوگان، رئیس بانک فدرال رزرو دالاس معتقد است که تورم در مسیر دستیابی به هدف ۲ درصدی فدرال رزرو قرار دارد.
عملکرد هفتگی دلار با موضوع محدودیت بازده در ایالات متحده در بازههای زمانی مختلف مطابقت داشت که ناشی از تغییر در شرایط کلان اقتصادی بود که باعث کاهش شرطبندی بر کاهش نرخ بهره برای نشست سپتامبر شد. با این حال، بازدهی قیمت خود را در محدوده بالای ماهانه حفظ کرد.
با نگاهی به روندهای گستردهتر در میان بانکهای مرکزی G10، انتظار میرود بانک مرکزی اروپا (ECB) هفته آینده نرخ بهره را کاهش دهد، اگرچه عدم قطعیت در مورد کاهشهای بعدی نرخ بهره همچنان بالاست. به احتمال زیاد بانک مرکزی انگلستان (BoE) در سه ماهه آخر سال نرخ بهره را کاهش خواهد داد، در حالی که انتظار میرود فدرال رزرو و بانک مرکزی استرالیا (RBA) تا پایان سال جاری شروع به کاهش نرخ بهره کنند.
از امروز و در هفته جاری، انتشار آمار اشتغال غیرکشاورزی ماه می به میدان میآید و سپس گزارش ADP و شاخصهای مدیران خرید (PMI) تولید و خدمات ISM منتشر میشود که در مجموع میتوانند تاثیر چشمگیری بر مسیر حرکت شاخص دلار (DXY) داشته باشند.
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی تکنیکال تاریخ ۱۴ خرداد ۱۴۰۳
در تحلیل دلار در تایم فریم ۴ ساعته باید بگوییم که نمودار کاملا در وضعیت بیتصمیمی قرار دارد. سیگنالهای مختلفی از کاهش قیمت و افزایش قیمت دیده میشود که پیشبینی دقیق و قطعی را واقعا دشوار میکند. اگر به چارت زیر دقت کنیم، میبینیم که DXY به کف کانال صعودی خود واکنش نشان داده و پس از ریزشهای اخیر، هر بار از کف کانال خود یک حرکت صعودی جدید را ایجاد کرده است.
اما در مقابل منطقه مقاومتی ۱۰۵ نیز توانسته به خوبی جلو رشد قیمت را بگیرد و حتی تلاشهای مختلف عبور صعودی را خنثی کند. همچنین میبینیم که در حال حاضر تمامی میانگینهای متحرک ۲۰ تا ۲۰۰ در منطقه بالای کندلهای قیمتی قرار دارند و غیر از SMA200، مابقی در فاصله بسیار کمی از قیمت هستند که میتوان این فاصله اندک و منطبق بودن آنها را در کنار هم، یک سطح مقاومتی و سد مستحکم در نظر گرفت.
اگر برای تحلیل دلار در همین تایم فریم دو اندیکاتور RSI و MACD را نیز بررسی کنیم، باز هم به بیتصمیم بودن چارت پی میبریم. از یک طرف میبینیم که خطوط RSI در خلاف جهت یکدیگر حرکت کرده و در منطقه ۵۰ به هم رسیدهاند و نه قدرت خریداران را نشان میدهند و نه قدرت فروشندگان. از یک طرف کندلهای قرمز ضعیف MACD در حال کاهش ارتفاع هستند.
شاید جمعبندی موضوع را بتوان بدین شکل انجام داد که قیمت در حال فشردهشدن در منطقه بین خط کف کانال صعودی و سطح مقاومتی ۱۰۵ است و تا زمانی که فاندامنتال به قیمت مسیر ندهد، شاخص دلار آمریکا در همین محدوده خواهد بود و نه افزایش میبینیم و نه کاهش.
حال برای تحلیل دلار به سراغ کندلهای روزانه میرویم. دوباره میتوانیم به عدم وجود تصمیم در بازار پی ببریم. میدانیم که روندهای حرکتی در کندلها در بازار مالی خصوصا فارکس، همیشه از ۳ بخش تشکیل میشود و این سه بخش پشت سر هم رخ میدهند که به ترتیب شامل اسپایک، کانال و تریدینگ رنج میشود. حال اگر روی کندلهای روزانه اندکی زوم کرده و با دقت نگاه کنیم، میبینیم که مطابق شکل زیر، در عدد ۱ ما کندلهای اسپایک داریم، در عدد ۲ کندلهای کانال داریم و در نهایت در عدد ۳ به تریدینگ رنج رسیدهایم.
این موضوع در کنار قرار گرفتن تمامی SMA ها در محل کندلها، میتواند مهر تایید بعدی باشد. در نهایت در این تایم فریم میبینیم که RSI با وجود قرار گرفتن در منطقه قدرت فروشندگان، اما در فاصله اندکی نسبت به خط تعادل مستقر است و کندلهای ضعیف و قرمز MACD نیز در کمترین ارتفاع خود قرار دارند.
در جمعبندی تحلیل دلار امروز بهتر است بگوییم که برای حال حاضر و تا زمان انتشار اخبار این هفته، نمیتوان هیچ روند قطعی (۶۰درصدی) برای شاخص دلار آمریکا پیشبینی کرد. اگر معاملات خود را بر اساس این شاخص تنظیم کردهاید، بهتر است با احتیاط و دقت، از معاملات خود مراقبت کنید. خصوصا که طبق صحبتی که انجام دادیم مبنی بر سه روند پشت سر هم در چارت، اتفاق بعدی با اسپایک و جهش قیمت همراه خواهد بود.
تحلیل دلار؛ تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی فاندامنتال ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
هفته کابوسواری برای دلار آمریکا رقم خورد، به طوری که شاخص دلار آمریکا (DXY) به پایینترین سطح خود در پنج هفته گذشته، یعنی محدوده ۱۰۴.۰۰ رسید، اگرچه توانست در اواخر هفته کمی از التهاب خود بکاهد.
عملکرد هفتگی دلار آمریکا (USD) تقریبا به طور کامل تحت تاثیر انتشار دادههای تورم ایالات متحده بود که توسط شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) برای ماه آوریل اندازهگیری شد. این دادهها یک بار دیگر تداوم روند کاهش تورم در اقتصاد ایالات متحده را تایید کرد.
با وجود اینکه دادههای مثبت شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) در اوایل هفته منتشر شد، به نظر میرسد که سرمایهگذاران با قاطعیت بیشتری بر کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در چند ماه آینده پافشاری میکنند و سپتامبر، محتملترین زمان برای این کاهش به نظر میرسد.
طبق ابزار FedWatch Tool گروه CME، احتمال کاهش نرخ بهره هدف فدرال رزرو (FFTR) در آن ماه حدود ۷۰ درصد است. برخلاف آنچه بازارها و سرمایهگذاران باور دارند، اکثر مقامات فدرال رزرو در مورد افزایش احتمال شروع چرخه تسهیل کمی محتاطانه رفتار کردهاند.
با این حال، فیلیپ جفرسون، نایب رئیس فدرال رزرو، روز دوشنبه استدلال کرد که در یک اقتصاد سالم، بانک مرکزی باید سیاست پولی فعلی خود را تا زمانی که مشخص شود تورم به طور کامل به هدف ۲ درصد بازگشته است، حفظ کند. رئیس فدرال رزرو، جروم پاول نیز اشاره کرد که او انتظار دارد تورم در سال جاری، همانطور که در سال گذشته رخ داد، همچنان کاهش یابد، اگرچه پس از افزایش سریعتر از حد انتظار قیمتها در سه ماهه اول، اطمینان او کاهش یافته است.
کمی بعد، نیل کاشکاری، رئیس بانک فدرال رزرو مینیاپولیس، بر عدم قطعیت خود در مورد میزان انقباضی بودن سیاست پولی فعلی تاکید کرد و پیشنهاد داد که هزینههای استقراض “احتمالا برای مدتی در همین سطح باقی بماند” تا بانکهای مرکزی تورم را ارزیابی کنند. در نهایت، جان ویلیامز، رئیس بانک فدرال رزرو نیویورک، از دادههای اخیر تورم پایینتر استقبال کرد، اما گفت که این تحول مثبت برای توجیه کاهش نرخ بهره به زودی کافی نیست، در حالی که لورتا مستر، رئیس بانک فدرال رزرو کلیولند، بیان کرد که حفظ سطوح فعلی سیاست نرخ بهره به بازگرداندن تورم (که هنوز بالاست) به هدف ۲ درصد کمک خواهد کرد.
در بازارهای پولی ایالات متحده، عملکرد اخیر دلار با بازگشت تمایل نزولی به بازده اوراق قرضه آمریکا در چارچوبهای زمانی مختلف همزمان شد. این موضوع در شرایطی رخ داد که چشمانداز کلان اقتصادی تغییری نکرده است، که نشان میدهد فدرال رزرو در بقیه سال جاری تنها یک بار قصد کاهش نرخ بهره دارد و یا اصلا نرخ بهره را کاهش نخواهد داد.
با نگاهی به مسیرهای کلی نرخ بهره در میان بانکهای مرکزی گروه ۱۰ و پویایی تورم، انتظار میرود بانک مرکزی اروپا (ECB) در طول تابستان و احتمالا به دنبال آن بانک مرکزی انگلستان (BoE)، نرخ بهره را کاهش دهند. با این حال، انتظار میرود فدرال رزرو و بانک مرکزی استرالیا (RBA) کاهش نرخ بهره را در اواخر سال، احتمالا در سه ماهه چهارم، آغاز کنند.
در هفته پیش رو، انتشار صورتجلسات کمیته فدرال بازار آزاد (FOMC) به همراه ارقام اولیه شاخص مدیران خرید (PMI) بخشهای تولیدی و خدماتی برای ماه می، در کنار اظهارات بیشتر مقامات فدرال رزرو در مورد نرخ بهره، رویدادهای مهم خواهند بود.
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی تکنیکال ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
در تحلیل دلار در تایم فریم ۴ ساعته، میبینیم که این شاخص توانست منطقه حمایتی ۱۰۵ را بشکند و از آن عبور کند. اما با رسیدن به سطح حمایتی بعدی یعنی ۱۰۴.۰۰ که با کف کانال بلند مدت آن نیز یکی شده، ریزش خود را متوقف کرد. حالا باید از چند منظر به این موضوع نگاه کنیم.
اول اینکه تمامی میانگینهای متحرک از ۲۰ تا ۲۰۰ بالاتر از کندلهای قیمتی هستند و هر کدام میتوانند به نوعی یک سطح مقاومتی در مسیر صعود قیمت باشند و به ادامهی روند کاهشی کمک کنند. دیدگاه دوم که به استراحت قیمت برای کوتاه مدت اشاره دارد، قیمت بین دو سطح ۱۰۴ و ۱۰۵ گیر کرده که هر دو سطح هم بار روانی دارند و هم سابقه واکنش به قیمت.
اما نکته سوم این است که قیمت از سطح ۱۰۴ و کف کانال صعودی بازگشته است. یعنی این دو در کنار هم توانستهاند که روند حرکت را معکوس کنند. کانال صعودی از قبل از شروع سال ۲۰۲۴ شکل گرفته و طولانی مدت بودن آن، به قدرتمند بودن این کانال اشاره دارد.
اگر در همین تایم فریم برای تحلیل دلار به سراغ اندیکاتورهای RSI و MACD نیم نگاهی داشته باشیم، میبینیم که خط RSI پس از حرکت به سمت مرز ۵۰، نتوانسته از آن عبور کند و دوباره به منطقه قدرت فروشندگان بازگشته است و در یک منطقه مشخص در حال نوسان است. اما در مقابل کندلهای سبز رنگ MACD پس از نمایش سیگنالهایی برای کاهش قدرت، دوباره در حال رشد و قدرتگیری هستند.
شاید بتوان اینگونه جمعبندی کرد که بازار در حالت بیتصمیمی قرار دارد و فروشندگان و خریداران در وضعیت حال حاضر، منتظر اخبار و فاندامنتال هستند تا برای معاملات بعدی خود تصمیم بگیرند.
اگر بخواهیم تحلیل DXY را در تایم فریم روزانه بررسی کنیم، میتوان دید که SMA100 و SMA200 هر دو دقیقا زیر کندلها قرار گرفتهاند که میتوانند سطوح حمایتی قدرتمندی باشند.
اما اگر به سراغ اندیکاتورهای RSI و MACD برویم، احتمال ریزش منطقیتر میشود. خطوط RSI پس از نزول از منطقه مثبت ۵۰ به منطقه قدرت فروشندگان، نشانهی خاصی از رشد و قدرتگیری خریداران ندارد و کندلهای قرمز MACD نیز هنوز سیگنال کاهش ارتفاع نشان نمیدهند.
در جمعبندی نهایی میتوان گفت که احتمالا شاخص دلار در کوتاه مدت حرکت خاصی نشان نخواهد داد و بین دو سطح ۱۰۴ و ۱۰۵ نوسان میکند و شاید حتی دوباره به سطح ۱۰۴ حمله کند. اما در طولانی مدت احتمال حرکت صعودی آن منطقی خواهد بود، چرا که سطح ۱۰۴ و کف کانال صعودی، هر دو میتوانند در نقش حمایت، به خوبی ایفای نقش کنند. ما احتمال پیروی از کانال را منطقیتر میدانیم.
اگر روند صعودی شود، گام اول عبور از سطح ۱۰۵ خواهد بود. در گام دوم DXY به سراغ سطح ۱۰۶.۴۹ به عنوان سقف ماه می خواهد رفت. اما اگر قیمت نزولی شود، اولین تست مربوط به سطح ۱۰۴ خواهد بود و در صورت عبور از آن باید به سطوح ۱۰۳.۱۶ و سپس ۱۰۲.۳۷ فکر کنیم که البته رفتن به سمت این دو سطح، یعنی سقوط شدید برای شاخص دلار.
تحلیل دلار؛ تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی فاندامنتال ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
بعد از یک هفته با روند بهبود ضعیف، ارزش دلار آمریکا (USD) بر اساس شاخص دلار آمریکا (DXY) دوباره به بالای ۱۰۵ تا ۱۰۵.۵ بازگشت و دو هفته متوالی کاهش قیمت را اندکی جبران کرد.
عملکرد هفتگی دلار آمریکا باز هم به طور عمده تحت تاثیر واکنش سرمایهگذاران به تغییر احساسات در مورد زمان احتمالی برنامهی کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو (FED) قرار داشت. احتمال تغییر نرخ بهره در نشست ۱۸ سپتامبر بیشتر شده و در حال حاضر به عنوان محتملترین گزینه در بین فعالان بازار شناخته میشود.
به گفتهی ابزار FedWatch گروه سی ام ای، احتمال کاهش نرخ بهره در نشست ۱۸ سپتامبر حدود ۷۰ درصد است.
حمایت از این دیدگاه با خنک شدن بیشتر بازار کار ایالات متحده که توسط تعداد بالای درخواستهای اولیه بیکاری هفتگی (بالاتر از حد انتظار) نشان داده شد و همچنین پیام محتاطانهی بسیاری از سیاستگذاران فدرال رزرو، تقویت شد.
با این حال، نیل کاشکاری، رئیس فدرال رزرو مینیاپولیس، اشاره کرد که بازار مسکن قوی و احتمال کند شدن روند کاهش تورم، ممکن است به این معنی باشد که سیاست پولی به اندازهای که مقامات فدرال رزرو تصور میکنند، محدودکننده نیست.
بیشتر بخوانید: تحلیل اونس جهانی، بررسی تکنیکال و فاندامنتال
سوزان کالینز، رئیس فدرال رزرو بوستون، در روز چهارشنبه گذشته بر ضرورت خنک شدن اقتصاد ایالات متحده برای رساندن تورم به هدف ۲ درصدی بانک مرکزی تاکید کرد. در طرف مقابل، مری دالی، رئیس فدرال رزرو سانفرانسیسکو در روز پنجشنبه اظهار داشت که “عدم قطعیت قابل توجهی” در مورد مسیر تورم ایالات متحده در ماههای آینده وجود دارد، در حالی که ابراز اطمینان کرد که فشارهای قیمتی همچنان به تدریج در حال کاهش هستند.
عملکرد اخیر دلار آمریکا با تثبیت اوراق قرضه خزانهداری آمریکا در انتهای محدوده ماهانه در سررسیدهای مختلف مطابقت داشت. این در حالی رخ داد که چشمانداز کلان اقتصادی تغییری نکرده بود، که نشاندهندهی عدم کاهش نرخ بهره در سال جاری و یا نهایتا یک نوبت کاهش نرخ میباشد.
با توجه به مسیر نرخ بهره در میان بانکهای مرکزی G10 و پویایی تورم، انتظار میرود که بانک مرکزی اروپا (ECB) ممکن است در طول تابستان نرخ بهره را کاهش دهد و احتمالا بانک مرکزی انگلستان (BoE) از آن پیروی کند. با این حال، انتظار میرود هم فدرال رزرو و هم بانک مرکزی استرالیا (RBA) کاهش نرخ بهره را در اواخر امسال، احتمالا در سه ماههی چهارم آغاز کنند.
در هفتهی پیش رو، رویداد مهم، ارقام تورم ماه آوریل ایالات متحده خواهد بود که توسط شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) ردیابی میشود. سایر دادههای مهمی که قرار است منتشر شوند، شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) یا خرده فروشی هستند. سیاستگذاران فدرال رزرو همچنان سخنرانیهایی خواهند داشت تا چشمانداز خود را در مورد نرخ بهره اعلام کنند.
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی تکنیکال ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
در تحلیل دلار آمریکا در تایم فریم ۴ ساعته میبینیم که کندلهای ریزشی در محل منطقه حمایتی ۱۰۵ متوقف شده و پس از دو تلاش برای عبور از آن که با SMA 200 حمایت میشده، روند صعودی در پیش گرفتهاند و در حال حاضر در وضعیت تثبیت در محدوده ۱۰۵.۳ قرار دارند. در این نقطه قیمتی، باز هم کندلها توسط میانگینهای متحرک مختلف برای ریزش حمایت میشوند.
نکته مهم این است که حمایت ۱۰۵ توانست جلو ریزش قبلی را بگیرد و دو تلاش پشت سر هم را خنثی کند. این موضوع که آیا باز هم میتواند همین واکنش را به کاهش نرخ نشان دهد، به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر در همین تایم فریم به سراغ اندیکاتورهای RSI و MACD برویم، میتوان دید که خط RSI اصلی پس از حرکت از منطقه قدرت فروشندگان به سمت مرز ۵۰، نتوانسته از آن عبور کند و دوباره در حال نزول است و این بار خط RSI بر اساس میانگین متحرک نیز آن را پشتیبانی میکند.
همچنین کندلهای قرمز MACD با وجود کاهش ارتفاع، همچنان سیگنالی برای تغییر فاز و سبز رنگ شدن از خود نشان نمیدهند. این موضوع میتواند نشانهای برای کاهش مجدد قیمت و یا تثبیت در منطقه حال حاضر باشد.
اما اگر برای تحلیل دلار به تایم فریم روزانه مراجعه کنیم، داستان کمی متفاوت میشود. با توجه به وضعیت میانگینهای متحرک مختلف، DXY برای کاهش مسیر سختی دارد، چرا که باید پس از عبور از منطقه ۱۰۵، با سه SMA در بازه زمانی ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ مواجه شود. تنها حامی ریزش، میانگین متحرک ۲۰ روزه است.
دو اندیکاتور RSI و MACD نیز در این تایم فریم تاحدودی به نفع خریداران هستند. RSI پس از دو بار حرکت به سمت قدرتگیری فروشندگان، در حال حاضر روی خط بیتصمیمی (عدد ۵۰) در حرکت است و کندلهای قرمز MACD نیز در حال کاهش ارتفاع هستند.
با توجه به این موضوع که کندلهای DXY همچنان از کانال صعودی تایم فریم روزانه تبعیت میکنند، شاید بتوان در جمعبندی صحبت بگوییم که احتمال کاهش نرخ در تایم فریم ۴ ساعته و بازه کوتاه مدت وجود دارد. اگر کاهش رخ ندهد، تثبیت قیمت را خواهیم دید. اما در تایم بالاتر (روزانه) در نهایت با افزایش نرخ مواجه خواهیم شد و این موضوع، منطقیتر از کاهش شدید ارزش دلار آمریکا به نظر میرسد.
بیشتر بخوانید: تحلیل تکنیکال و فاندامنتال EURUSD
اگر مطابق این پیشبینی شاهد افزایش نرخ باشیم، پلههای حرکت صعودی پس از تثبیت، ۱۰۵.۷ و سپس ۱۰۶ و در نهایت حمله به منطقه ۱۰۶.۵ خواهند بود. اما اگر ریزش رخ دهد و نرخ کاهش یابد، میتوان به ترتیب به سطوح حمایتی ۱۰۵، ۱۰۴.۵ (به عنوان کمترین نرخ در بازه یک ماه اخیر) و سپس ۱۰۴ به عنوان کف کانال صعودی فکر کرد.
منبع: FXStreet
تحلیل دلار؛ تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی فاندامنتال ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
ارزش دلار آمریکا (USD) در طی هفته گذشته به دلیل پایینتر آمدن از حد انتظار تعداد مشاغل جدید در ماه آوریل در آمریکا، کاهش قابل توجهی داشت و به پایینترین حد سه هفته اخیر خود در محدوده میانههای ۱۰۴.۰۰ رسید.
عملکرد هفتگی دلار آمریکا یک بار دیگر به طور عمده، نشاندهنده واکنش سرمایهگذاران به تغییر احساسات در مورد زمان احتمالی شروع برنامه کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو (FED) بود. به نظر میرسد احتمال افزایش نرخ بهره در نشست ۱۸ سپتامبر دوباره افزایش یافته و اکنون ممکن است که این گزینه محتملترین گزینه در بین فعالان بازار باشد.
مقاومت مداوم آمار تورم آمریکا که به تازگی در شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) و دادههای هزینههای مصرف شخصی (PCE) برای ماه مارس منتشر شده است، این موضوع را تقویت میکند. کاهش غیرمنتظره فشارهای تورمزدایی، همراه با تداوم انقباض در بازار کار، نه تنها بر پویایی مداوم اقتصاد تاکید میکند، بلکه همچنین نشان میدهد که فدرال رزرو ممکن است سیاستهای انقباضی خود را برای مدت طولانیتری حفظ کند.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در کنفرانس خبری خود در روز چهارشنبه بر نیاز به اطمینان بیشتر از اینکه تورم به سمت هدف ۲ درصدی بانک مرکزی در حال حرکت است، قبل از شروع به فکر کردن در مورد کاهش نرخ بهره تاکید کرد. با این حال، پاول کاهش نرخ بهره را به عنوان حرکت بعدی فدرال در مورد نرخها محتمل دانست.
با توجه به نرخ بهره، طبق ابزار FedWatch Tool متعلق به گروه CME، احتمال کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره در نشست سپتامبر حدود ۵۰ درصد در مقابل ۳۶ درصد و ۴۰ درصد به ترتیب در نشستهای جولای و نوامبر است.
علاوه بر این، عملکرد اخیر دلار آمریکا با کاهش بازدهی اوراق قرضه آمریکا از بالاترین حد چند ماه اخیر در دورههای مختلف همراه بود. این اتفاق در حالی رخ داد که چشمانداز اقتصاد کلان بدون تغییر باقی ماند، که نشان میدهد احتمالا فقط یک کاهش نرخ بهره در ۲۰۲۴ وجود داشته باشد و یا شاید اصلا شاهد هیچ کاهش نرخی برای بقیه این سال نباشیم.
در مورد مسیر نرخ بهره در بین بانکهای مرکزی G10 و پویایی تورم، پیشبینی میشود که بانک مرکزی اروپا (ECB) ممکن است در طول تابستان نرخ بهره را کاهش دهد، احتمالا به دنبال آن بانک انگلستان (BoE) نیز همین کار را انجام دهد. با این حال، انتظار میرود که هم فدرال رزرو و هم بانک مرکزی استرالیا (RBA) کاهش نرخ بهره را در اواخر سال جاری، احتمالا در سه ماهه چهارم، آغاز کنند.
با پایان یافتن رویداد FOMC، انتظار میرود که سخنرانیهای متعدد مقامات فدرال رزرو که برای هفته آینده برنامهریزی شده است، مورد توجه قرار گیرد.
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی تکنیکال ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
در تحلیل دلار در تایم فریم ۴ ساعته میتوان نشانههای قدرت گرفتن این شاخص را مشاهده کرد. قیمت پس از خروج از کانال خود در جهت پیشبینی شده، توسط فاندامنتال با مقاومت مواجه شد و نتوانست حرکت خود را کامل کند. اما ریزش این شاخص تا منطقه حمایتی ۱۰۵ بیشتر ادامه نداشت. با وجود سایههای بلندی که نرخ را تا ۱۰۴.۵ نیز کاهش داد، اما بازگشت قیمت به بالای این سطح نشانهای از قدرت آن است.
این منطقه حمایتی فعلا توانسته جلو ریزش را بگیرد. نکته دیگر در تحلیل شاخص DXY در این تایم فریم، منطبق شدن کندلها با میانگین متحرک ۲۰۰ است که میتواند به خوبی روی جلوگیری از ریزش بیشتر موثر باشد.
اگر به دو اندیکاتور RSI و MACD نیز در این تایم فریم نیم نگاهی داشته باشیم، میتوان نشانههای قدرت گرفتن احتمالی در خریداران را دید. کندلهای قرمز MACD در حال کاهش ارتفاع هستند و به موازات آن، خط RSI پس از رسیدن به نزدیکی منطقه اشباع فروش، دوباره در حال حرکت به سمت خط ۵۰ میباشد.
اما اگر برای تحلیل شاخص دلار آمریکا یک تایم فریم بالا برویم و در تایم روزانه به آن نگاهی بیندازیم، موضوع کمی متفاوت میشود. از یک طرف کندل روز گذشته یک پین بار مناسب شده که میتواند به صعود این شاخص کمک کند (خصوصا که روی منطقه حمایتی است!). همچنین در مسیر ریزش، ۳ SMA وجود دارد که هر کدام میتوانند به نوعی نقش حمایتی ایفا کنند.
اما در مقابل، اندیکاتورهای RSI و MACD در این تایم فریم هر دو به نفع فروشندگان است. کندلهای قرمز MACD که هنوز در حال افزایش ارتفاع هستند و خط RSI تازه واره بخش قدرت داشتن فروشندگان شده و میتواند نشانه ادامه روند نزولی باشد.
به نظر میرسد برای کوتاه مدت در تایم فریم ۴ ساعته میتوان انتظار صعود برای شاخص دلار آمریکا داشت. اما در تایم فریم روزانه نوعی دوگانگی وجود دارد. اگر قیمت بتواند به جای ریزش در همین منطقه حال حاضر تثبیت شود، شاید بتوان به تغییر جهت و صعودی شدن روند امیدوار بود. اما اگر منطقه ۱۰۵ نتواند جلو ریزش را بیش از این بگیرد و DXY از آن عبور کند، احتمال ریزش تا سطح ۱۰۴ وجود دارد. اولین گام صعود نیز میتواند حرکت به سمت سطح ۱۰۶ باشد.
تحلیل دلار؛ تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی فاندامنتال ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
ارزش دلار آمریکا هفته گذشته را نیز مانند هفته قبل از آن، با میانگین هر چند اندک اما منفی پشت سر گذاشت. این موضوع باعث شد تا شاخص دلار آمریکا (DXY) از بالاترین رقم سالانه خود که در حدود ۱۰۶.۵۰ در اواسط ماه ثبت شده بود، بیشتر فاصله بگیرد.
عملکرد هفتگی دلار آمریکا بازتابی از واکنش سرمایهگذاران به روندهای متناوب در مورد زمان آغاز احتمالی برنامه تسهیل فدرال رزرو (FED) بود.
به نظر میرسد که احتمال تعدیل نرخ بهره در نشست ۱۸ سپتامبر، به ویژه با توجه به آمارهای تورم چسبنده ایالات متحده که اخیرا در شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) و دادههای مخارج مصرف شخصی (PCE) برای ماه مارس منعکس شده است، کمرنگ شده باشد.
کاهش غیر منتظره فشارهای تورمزدایی، همراه با تداوم انقباض بازار کار، نه تنها بر استحکام مداوم اقتصاد تایید میکند، بلکه نشان میدهد که فدرال رزرو ممکن است سیاستهای انقباضی را برای مدت طولانیتری حفظ کند.
علاوه بر این، طبق ابزار FedWatch گروه CME، احتمال شروع چرخه تسهیل توسط فدرال رزرو در سپتامبر به میزان قابل توجهی به حدود ۴۵ درصد کاهش یافته است.
عملکرد دلار آمریکا در این هفته همچنین با تثبیت بازده اوراق قرضه آمریکا در نزدیکی بالاترین رقم چند ماه اخیر در دورههای سررسید مختلف، در مقابل شرایط کلان اقتصادی که نشاندهنده کاهش نرخ بهره در بقیه سال است، همزمان شد.
با وجود خاموشی فدرال رزرو (دوره سکوت پیش از نشست)، یادآوری آخرین اظهارات مقامات فدرال رزرو که بر تمدید موضع انقباضی فعلی تاکید کردهاند، خالی از لطف نیست. با این حال، رافائل بوستیک، رئیس بانک فدرال رزرو آتلانتا، احتمال تغییر سیاست تا پایان سال را مطرح کرد. همکار او از فدرال رزرو نیویورک، جان ویلیامز، بر دادههای مثبت اقتصادی و نیاز به تعدیل نرخ بهره بر اساس دادهها تاکید کرد، در حالی که میشل بومن، رئیس هیئت مدیره کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC)، در مورد اینکه آیا نرخ بهره به اندازه کافی برای رفع نگرانیهای تورمی بالا رفته است، ابراز تردید کرد.
این دیدگاههای سیاستگذاران فدرال رزرو با اظهارات اخیر رئیس کل، جروم پاول مطابقت داشت و نشان میداد عجلهای برای آغاز کاهش نرخ بهره وجود ندارد.
با توجه به مسیر نرخ بهره در میان بانکهای مرکزی G10 و پویایی تورم، پیشبینی میشود که بانک مرکزی اروپا (ECB) ممکن است در طول تابستان نرخ بهره را کاهش دهد و احتمالا بانک مرکزی انگلستان (BoE) نیز از آن پیروی کند. با این حال، انتظار میرود فدرال رزرو و بانک مرکزی استرالیا (RBA) تسهیل را در اواخر سال جاری، احتمالا در سه ماهه چهارم، آغاز کنند. بانک ژاپن (BOJ) علیرغم افزایش اخیر نرخ بهره، همچنان یک مورد خاص به ساب میآید.
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی تکنیکال ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
اگر بخواهیم تحلیل دلار را در تایم فریم ۴ ساعته و بر اساس الگوهای کندلی و میانگینهای متحرک در نظر بگیریم، باید گفت که افزایش نرخ تا ۲ هفته قبل بر اساس الگوهای مختلفی رخ داده است. در حال حاضر نیز یک الگوی پرچم مشخص و قوی شکل گرفته که میتواند در کوتاه مدت باز هم باعث ریزش شاخص شود.
همان طور که در تصویر زیر قابل مشاهده است، قیمت با ۳ میانگین متحرک ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ منطبق شده و SMA200 نیز با سرعت خود را به منطقه حمایتی ۱۰۵ نزدیک میکند.
میتوان نتیجهگیری کرد که احتمال اصلاح قیمت داخل کانال و سپس خروج نرخ از بالای این کانال در بلند مدت منطقی است. اگر به اندیکاتورهای RSI و MACD در همین تایم فریم نیم نگاهی داشته باشیم، میتوان دید که کندلهای سبز MACD در حال کاهش ارتفاع هستند و خطوط RSI در وضعیت بیتصمیمی اما با اندکی قدرت بیشتر برای فروشندگان قرار دارند که این نشانهها میتواند بر صحت صحبت قبلی تاکید کنند.
اگر برای تحلیل دلار یک تایم فریم بالا برویم و به کندلهای روزانه نگاه کنیم، حرکت این شاخص در کانال صعودی باز هم مشخص است. با وجود اصلاح قیمت به سمت مرکز کانال طبق الگوی تایم فریم ۴ ساعته، باز هم مسیر کلی کاملا مشخص و پیوسته است.
SMA20 که در حال حمایت از نرخ فعلی است، سایر میانگینهای متحرک با فاصله از نرخ حال حاضر اما در نقش حامی حرکت میکنند.
خطوط RSI نیز در وضعیت قدرت خریداران قرار دارند و با وجود بازگشت از منطقه اشباع خرید، همچنان رغبتی برای حرکت به سمت قدرت فروشندگان نشان نمیدهند. میتوان در کل بدین شکل نتیجهگیری کنیم که احتمال اول ما، اصلاح قیمت در وضعیت فعلا اما سپس خروج قیمت به سمت صعود و افزایش نرخ شاخص دلار است.
اگر به هر دلیلی مانند اخبار فاندامنتال این مسیر محقق نشود، با توجه به شکست الگوهای صعودی و افزایش قدرت بیش از حد فروشندگان، پلههای ریزش در ابتدا منطقه ۱۰۵ و در صورت عبور از آن، سطح ۱۰۴ خواهد بود که هم سابقه تاریخی دارد و هم عدد رند است و هم SMA های مختلف در آنجا حضور دارند که میتوانند حمایت مناسبی انجام دهند.
در صورت صعودی بودن نیز گامهای حرکتی میتواند ابتدا حمله به سقف ۲۰۲۴ در ۱۰۶.۵ باشد و سپس امتحان کردن سطح ۱۰۷.
تحلیل دلار؛ تاریخ ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی فاندامنتال ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
ارزش دلار آمریکا در این هفته تقریبا بدون تغییر باقی ماند، این در حالیست که شاخص دلار (DXY) در تاریخ ۱۶ آوریل به بالاترین حد خود در پنج ماه گذشته یعنی حدود ۱۰۶.۵۱ رسیده بود.
حرکت قیمت دلار در طول هفته با ارزیابیهای بیشتر سرمایهگذاران نسبت به آخرین آمار تورم آمریکا هماهنگ بود، چرا که شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) نشان داد که تورم در ماه مارس فراتر از انتظارات بوده است.
کاهش غیرمنتظره فشارهای ضد تورمی، نه تنها بر استحکام مداوم اقتصاد آمریکا تاکید میکند، بلکه این باور را تقویت میکند که فدرال رزرو (FED) ممکن است برای مدت طولانیتری، سیاست انقباضی خود را ادامه دهد.
در رابطه با مورد آخر، احتمال شروع چرخه کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه ژوئن به میزان قابل توجهی کاهش یافته و طبق ابزار FedWatch Tool گروه CME، به حدود ۱۶ درصد رسیده است، در حالی که انتظارات برای کاهش اولیه نرخ بهره در ماه سپتامبر به بیش از ۶۵ درصد افزایش یافته است.
علاوه بر تورم مداوم، مهم است که به بازار کار قوی و باثبات به عنوان نشانهای از یک اقتصاد نیرومند اشاره شود که سناریوی «فرود نرم» را پشتیبانی میکند و زمان مورد انتظار برای اولین کاهش نرخ بهره را به تعویق میاندازد.
عملکرد هفتگی دلار همچنین با تثبیت اوراق قرضه آمریکا در نزدیکی بالاترین سطح چند ماه اخیر همزمان شد، در شرایطی که فضای کلان اقتصادی جدید حاکی از تنها یک کاهش نرخ بهره یا عدم کاهش آن در طول باقیمانده سال است.
همسو با این دیدگاه جدید در مورد تاخیر در کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، سیاستگذاران در طول هفته بارها بر لزوم تداوم سیاست انقباضی فعلی تاکید کردند. رافائل بوستیک، رئیس بانک فدرال رزرو آتلانتا، اینطور پیشبینی کرد که رسیدن نرخ تورم آمریکا به ۲ درصد، تدریجیتر از پیشبینیهای قبلی خواهد بود و در حالی که هیچ عجلهای برای کاهش نرخ بهره ندارد، احتمالا تا پایان سال چنین اقدامی را در نظر خواهد گرفت.
همکار او، جان ویلیامز، رئیس بانک فدرال رزرو نیویورک، بر این نکته تاکید کرد که تصمیمات فدرال رزرو بر اساس دادههای مثبت و با در نظر گرفتن استحکام اقتصاد و کاهش عدم تعادلها اتخاذ میشود. وی ضمن اذعان به نیاز به کاهش نرخ بهره، تصریح کرد که هیچ افزایش نرخ بهرهی از پیش تعیینشدهای وجود ندارد و در صورتیکه دادهها نیاز به نرخهای بالاتر را نشان دهند، فدرال رزرو ممکن است بر اساس آن عمل کند.
میشل بومن، رئیس فدرال رزرو نیز استدلال کرد که تلاشها برای کاهش تورم ممکن است با مشکل مواجه شود و این موضوع، تردیدهایی را در مورد کافی بودن نرخ بهره فعلی برای رسیدن به هدف بانک مرکزی ایجاد میکند.
با در نظر گرفتن اظهارات اخیر رئیس فدرال رزرو، جروم پاول، مبنی بر عدم عجله برای شروع کاهش نرخ بهره، جای تعجب نیست که شاهد تغییر ناگهانی و قابل توجهی در احساسات نسبت به دلار باشیم. در حال حاضر، سرمایهگذاران انتظار تاخیر در شروع کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را دارند.
در تحلیل بانکهای مرکزی و دینامیک تورم در گروه G10، انتظار میرود بانک مرکزی اروپا (ECB) در طول ماههای تابستان، و احتمالا به دنبال آن بانک مرکزی انگلستان (BOE)، نرخ بهره را کاهش دهند. در مقابل، انتظار میرود فدرال رزرو و بانک مرکزی استرالیا (RBA) چرخه کاهش نرخ بهره خود را در اواخر سال جاری، احتمالا در سه ماهه چهارم، آغاز کنند. بانک مرکزی ژاپن (BOJ) با وجود افزایش نرخ بهره به میزان ۱۰ واحد پایه پس از ۱۷ سال ثبات در نشست ماه مارس، همچنان یک مورد خاص باقی میماند.
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی تکنیکال ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
در تحلیل شاخص دلار آمریکا در تایم فریم ۴ ساعته میتوانیم شاهد شکلگیری یک الگوی مثلث جمعشونده باشیم. با توجه به لِگ تشکیلدهندهی آن (میله مثلث)، این موضوع میتواند نشانه و سیگنالی برای رشد بعدی باشد. همان طور که در تصویر زیر نیز مشخص است، همچنان شاخص دلار از روند صعودی خود پیروی میکند و در حال حاضر، میانگینهای متحرک ۵۰ و ۱۰۰ نیز با فاصله اندکی از کندلها، میتوانند برای این روند، جریان حمایتی باشند.
بررسی اندیکاتورهای RSI و MACD نیز نشان میدهد که حتی با در نظر گرفتن یک استراحت قیمت در منطقه فعلی، میتوان به رشد امیدوار بود. خط RSI پس از دو بار حرکت به سمت منطقه کمتر از ۵۰ (منطقه قدرتگیری فروشندهها)، دوباره وارد منطقه مثبت ۵۰ شده و قدرت گاوها را نشان میدهد. کندلهای قرمز رنگ MACD نیز در حال کاهش ارتفاع هستند.
اگر بخواهیم تحلیل دلار بر اساس تایم فریم روزانه را در نظر بگیریم، داستان کمی متفاوت میشود. نکته اول این است که باز هم حالت جمعشوندگی به وضوح در این تایم فریم دیده میشود. نکته دوم خط RSI است که به تازگی از منطقه اشباع فروش خارج شده و هم میتواند نشانه انرژی گرفتن مجدد خریداران باشد و هم میتواند نشانهای برای اتمام قدرت آنها باشد و در نهایت کندلهای سبز رنگ MACD نیز به سمت کاهش ارتفاع حرکت میکنند.
سناریو احتمالی ما این است که پس از خروج قیمت از وضعیت فشردگی و الگوی مثلث، شاخص DXY تا حدود منطقه ۱۰۷ حرکت میکند. پس از رسیدن به این منطقه که مقاومتی قدرتمند هم از نظر تاریخی و هم از بُعد عدد رند به حساب میآید، با کاهش و ریزش مواجه خواهد شد.
اما اگر این اتفاق رخ ندهد و با خروج شاخص دلار از مثلث، به سرعت وارد فاز نزولی شود، اولین گام ریزش آن میتواند منطقه حمایتی ۱۰۵ باشد. ادامهدار بودن این ریزش یا صعود بالای منطقه ۱۰۷ بر اساس فاندامنتال هفته جاری مشخص خواهد شد.
تحلیل دلار؛ تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۳
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی فاندامنتال ۲۷ فروردین ۱۴۰۳
ارزش دلار آمریکا برای سومین جلسه متوالی در روز جمعه افزایش یافت و شاخص دلار آمریکا (DXY) را کمی بالاتر از سطح ۱۰۶.۰۰ رساند، منطقهای که آخرین بار در اوایل نوامبر معامله شده بود. این صعود با شروع بازار در روز جاری (دوشنبه) با عقبنشینی مواجه شد.
با انتشار دادههای تورم ایالات متحده که با شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) در اواسط هفته گذشته سنجیده شد، تمایل شدید به سمت دلار آمریکا دوباره تقویت شد. این دادهها نشان داد که قیمت کل کالاها فراتر از برآوردها قرار گرفته است، در حالی که قیمتها بدون احتساب هزینههای مواد غذایی و انرژی نیز در ماه مارس همچنان بالا باقی مانده است.
از دست رفتن غیرمنتظره سرعت روند کاهشی تورم نه تنها بر استحکام مداوم اقتصاد صحه میگذارد، بلکه ایده تداوم سیاستهای انقباضی فدرال رزرو برای مدت طولانیتر را تقویت میکند.
در همین رابطه، احتمال شروع چرخه کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه ژوئن به طور چشمگیری کاهش یافته و به حدود ۲۰ درصد رسیده است، در حالی که قبل از انتشار دادههای CPI ماه مارس، این احتمال ۶۰ درصد پیشبینی میشد (این احتمالات با استفاده از ابزار FedWatch Tool گروه CME محاسبه شده است). در همین حال، سرمایهگذاران شروع به پیشبینی یک کاهش احتمالی نرخ بهره ۲۵ واحدی در نشست سپتامبر بانک مرکزی آمریکا کردهاند.
این نکته قابل توجه است که بازار کار همچنان سفت و سخت باقی مانده و این امر همچنان دیدگاه اقتصاد سالم را تقویت میکند، سناریوی “فرود نرم” را برای اقتصاد تسهیل میکند و به ایده کاهش نرخ بهره در زمان دیرتری نسبت به پیشبینیهای قبلی نیز کمک میکند.
عملکرد مثبت دلار در این هفته با افزایش بازده اوراق قرضه آمریکا در سررسیدهای مختلف همزمان شد، که در تضاد با محیط کلان اقتصادی جدید است که تنها به یک یا دو کاهش نرخ بهره در بقیه سال اشاره دارد.
همزمان با افزایش شدید ارزش دلار آمریکا و بازده اوراق، سیاستگذاران فدرال رزرو نیز در طول هفته به طور مکرر بر حفظ موضع انقباضی فعلی برای مدت طولانیتر تاکید کردند.
رئیس کل فدرال رزرو مینیاپولیس، نیل کاشکاری، تاکید کرد که اگر تورم همچنان بالا باقی بماند، احتمال کاهش نرخ بهره در سال جاری به خطر خواهد افتاد. رئیس کل فدرال رزرو شیکاگو، اوستن گولزبی، بر لزوم تامل فدرال رزرو در مورد پیامدهای رویکرد پولی انقباضی تاکید کرد. در همین حال، رئیس فدرال رزرو ریچموند، میشل بومن، بیان کرد که تلاشها برای کاهش تورم با چالشهایی روبرو شده است. علاوه بر این، رئیس کل فدرال رزرو نیویورک، جان ویلیامز، اظهار داشت در حالی که بانک مرکزی در کاهش تورم دستاوردهای قابل توجهی داشته است، اما به دلیل تغییرات قیمتی اخیر، هنوز زمان مناسبی برای تغییر به سیاست پولی انبساطیتر نیست.
در نهایت، رئیس کل فدرال رزرو بوستون، سوزان کالینز، گفت که او در حال بررسی دو کاهش نرخ بهره در سال جاری است و پیشبینی میکند که کاهش تورم به سطوح هدفمند ممکن است زمان ببرد، و رئیس کل فدرال رزرو آتلانتا، رافائل بوستیک، پیشنهاد کرد که اگر پیشرفت در زمینه تورم متوقف شود و اقتصاد همچنان عملکرد بهتری داشته باشد، این احتمال وجود دارد که فدرال رزرو به طور کلی از کاهش نرخ بهره در سال جاری خودداری کند.
اگر اظهارات اخیر رئیس کل فدرال رزرو، جروم پاول را نیز اضافه کنیم که استدلال میکند عجلهای برای شروع کاهش نرخ بهره وجود ندارد، تغییر ناگهانی و شدید تمایلات نسبت به دلار آمریکا و تغییر انتظارات سرمایهگذاران به سمت کاهش نرخ بهره در زمان دیرتر، جای تعجب ندارد.
با تحلیل بانکهای مرکزی و پویایی تورم در گروه G10، انتظار میرود که بانک مرکزی اروپا (ECB) احتمالا نرخ بهره خود را در حدود فصل تابستان کاهش دهد و احتمالا بانک مرکزی انگلستان (BoE) نیز از آن پیروی کند. در مقابل، انتظار میرود هم فدرال رزرو و هم بانک مرکزی استرالیا (RBA) چرخه کاهش نرخ بهره خود را در اواخر سال، احتمالا در سه ماهه چهارم، آغاز کنند. بانک مرکزی ژاپن (BoJ) با وجود افزایش نرخ بهره سیاستی خود به میزان ۱۰ پوینت پس از ۱۷ سال در نشست ماه مارس، همچنان به عنوان یک مورد استثنایی باقی مانده است.
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی تکنیکال ۲۷ فروردین ۱۴۰۳
در تحلیل دلار در تایم فریم ۴ ساعته میتوان نشانههای ادامه فرآیند صعود را دید. شاخص USDX پس از عبور از ناحیه مقاومتی ۱۰۵ و تکمیل پولبک به آن، صعود چند روزهی خود را ادامه داد و حال همان منطقه ۱۰۵ برای این روند نقش حمایتی خوبی ایفا میکند. همچنین روند صعودی حال حاضر، حمایت میانگینهای متحرک ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ را نیز به همراه دارد.
اگر بخواهیم از دید پرایس اکشن و الگوی کندلی نیز به چارت نگاه کنیم، به نظر میرسد که یک الگوی پرچم کوچک در حال شکلگیری است. در صورتی که این الگو تکمیل شود، با توجه به لگ تشکیلدهنده (میله پرچم صعودی است) ادامه این روند صعودی را خواهیم دید.
اما تحلیل شاخص دلار آمریکا در تایم فریم ۴ ساعته با اندیکاتورهای RSI و MACD صحبت دیگری دارند. همان طور که در تصویر زیر قابل مشاهده است، هر دو اندیکاتور تغییر احتمالی جهت روند به سمت نزول را نمایش میدهند. خطوط RSI که در محدوده اشباع خرید هستند و ارتفاع کندلهای سبز رنگ MACD نیز به شدت کاهش پیدا کرده و نزدیک به منطقه صفر قرار دارند.
میتوان تحلیل کرد که شاخص DXY یک استراحت و اصلاح کوچک در پیش خواهد داشت و سپس وارد فاز صعود مجدد خواهد شد. اگر این اتفاق رخ دهد، پله اول شاخص دلار عبور از خط ۱۰۶ و تثبیت بالای آن است و گام بعدی حمله به سطح ۱۰۷ خواهد بود. اما در صورت شکست این سناریو، پلههای نزولی به ترتیب ۱۰۵.۵ و سپس ۱۰۵ است و اگر وند قدرت بگیرد، سطح بعدی ۱۰۴ خواهد بود.
تحلیل دلار در تایم فریم روزانه هم روند صعودی را به خوبی نشان میدهد. ایجاد سقفهای بالاتر و کفهای بالاتر پشت سر هم بر این موضوع صحه میگذارد. عبور قدرتمند از سطح ۱۰۵ نیز میتواند باعث تثبیت شاخص DXY بالای آن شود. در این مسیر کندلهای سبز رنگ MACD با روند همراه هستند.
اما خط RSI تازه به خط ۷۰ رسیده و از منطقه اشباع فروش خارج شده است. این موضوع میتواند برای سناریو روند صعودی، به نشانه استراحت گاوها و انرژی گرفتن آنها برای حرکت مجدد باشد. در مقابل برای سناریو نزولی، میتواند نشانه کاهش قدرت خریداران و قرار گرفتن بازار در دست فروشندگان باشد.
پیشبینی ما ادامهدار بودن روند صعودی، حتی با یک استراحت و تثبیت قیمت در مسیر میباشد. در این تایم فریم اگر سطح ۱۰۶ نتواند جلو این افزایش را بگیرد، میتوان انتظار داشت که سقف ماه اکتبر یعنی سطح ۱۰۷.۳۴ بعد از مدتها امتحان شود. اما در صورت ریزش، پلههای ۱۰۵، ۱۰۴ و سپس کف روند در حدود ۱۰۳.۵ در مسیر حرکت شاخص دلار آمریکا خواهد بود.
تحلیل دلار؛ تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۳
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی فاندامنتال ۲۰ فروردین ۱۴۰۳
تحلیل دلار در هفته گذشته نشان میدهد که این ارز فیات توانسته تعادل نسبی خود را به دست آورد، روند نزولی سه روزه را معکوس کرد و دوباره بالاتر از محدوده ۱۰۴ قرار گیرد. همزمان، این شاخص فاصله خود را از میانگین متحرک ساده ۲۰۰ روزه (SMA) حیاتی در ۱۰۳.۷۹ افزایش داد که نشان دهنده احتمال ادامه روند صعودی، حداقل در کوتاه مدت است.
جالب اینجاست که پیشرفت هفتگی اسکناس سبز تقریبا به طور کامل به دنبال انتشار باثبات دیگری از بازار کار ایالات متحده برای ماه مارس رخ داد. اقتصاد ایالات متحده در ماه گذشته ۳۱۳ هزار شغل ایجاد کرد، نرخ بیکاری به ۳.۸ درصد بهبود یافت و متوسط دستمزد ساعتی طی دوازده ماه گذشته ۴.۱ درصد افزایش یافت که نسبت به ۴.۳ درصد در فوریه کاهش داشته است. بازار کار نه تنها سالم و سفت و سخت باقی مانده است، بلکه آب سردی بر انتظارات گسترده سرمایهگذاران از کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در نشست ۱۲ ژوئن ریخته است.
این نکته قابل ذکر است که هفته مثبت دلار نیز همراه با تحولات تقریبا بدون تغییر در بازارهای پولی ایالات متحده همراه بود، جایی که بازده در سراسر منحنی در طول هفته با افزایش و کاهش همراه بود تا در نهایت هفته معاملاتی را تقریبا در سطح روز دوشنبه به پایان برساند.
به نظر میرسد که عملکرد قیمتی هفتگی اسکناس سبز تحت سلطه پیام عمومی از سوی بسیاری از سخنرانان فدرال رزرو قرار گرفته است که بر موضع محتاطانه خود پافشاری کردند. در این زمینه، به نظر میرسد تورم سرسخت ایالات متحده و بازار کار سفت و سخت همچنان دلیل این امر است.
یک هفته پیش، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو نشان داد که هیچ عجلهای برای شروع کاهش نرخ بهره وجود ندارد. در واقع، او تایید کرد که با توجه به قدرت اقتصاد و نرخهای بالای تورم اخیر، فدرال رزرو انعطافپذیری دارد تا اولین کاهش نرخ بهره خود را با دقت بررسی کند.
رافائل بوستیک، رئیس بانک فدرال رزرو آتلانتا، اوایل این هفته پیشبینی خود را مبنی بر تنها یک کاهش نرخ بهره در سال جاری، به احتمال زیاد در سه ماهه چهارم، تکرار کرد. همکار او، آستن گلزبی از بانک فدرال رزرو شیکاگو، روز پنجشنبه گفت که مهمترین مانع برای تلاشهای بانک برای بازگرداندن تورم به نرخ هدف ۲ درصدی، وقوع مداوم افزایشهای عمده قیمت در بخش خدمات مسکن است.
علاوه بر این، لورتا مستر، رئیس بانک فدرال رزرو کلیولند، روز پنجشنبه گفت که او مایل است سرعت حذف اوراق بهادار از ترازنامه فدرال رزرو را در آینده نزدیک کاهش دهد، در حالی که نیل کاشکاری، رئیس بانک فدرال رزرو مینیاپولیس، روز پنجشنبه استدلال کرد که در طول نشست ماه گذشته فدرال رزرو، او دو کاهش نرخ بهره را در سال جاری پیشبینی کرده است، اما اگر تورم پایین بماند، ممکن است امسال هیچ کاهش نرخی مورد نیاز نباشد.
با توجه به ابزار FedWatch که توسط گروه CME مدیریت میشود، نشانههای فعلی از این ایده حمایت میکنند که احتمال کاهش ۲۵ واحدی در ماه ژوئن حدود ۵۸ درصد است.
سرمایهگذاران اکنون بر انتشار قریبالوقوع دادههای مهم تورم ایالات متحده، بهویژه شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) در اواسط هفته تمرکز کردهاند. علاوه بر این ارقام، سایر اصول کلیدی مانند شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) و شاخص اولیه احساسات مصرف کنندگان میشیگان، و همچنین سخنرانیهای اعضای کمیته فدرال بازار آزاد (FOMC) نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.
با توجه به این سناریو، دلار آمریکا ممکن است وارد فاز تثبیت شود، در حالی که احساسات صعودی ممکن است به طور موقت توسط بالاترین سطح سالانه اخیر که از ۱۰۵.۰ (دوم آوریل) گذشته بود، محدود شود.
با بررسی بانکهای مرکزی و تورم در میان اعضای G10، همچنان انتظار میرود که فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا (ECB) در کنار احتمالا بانک مرکزی انگلیس (BoE) در حدود فصل تابستان نرخ بهره خود را کاهش دهند. برعکس، انتظار میرود بانک مرکزی استرالیا (RBA) چرخه تسهیل خود را در اواخر سال آغاز کند. بانک مرکزی ژاپن (BOJ) با وجود افزایش نرخ بهره سیاستی خود به میزان ۱۰ واحد پایه پس از ۱۷ سال در نشست مارس، همچنان یک استثنا باقی مانده است.
علاوه بر این، با افزایش احتمال تسهیل سیاست پولی توسط هر دو بانک مرکزی اروپا و فدرال رزرو به طور همزمان، انتظار میرود که برتری اصول بنیادی ایالات متحده، دلار را در آینده قابل پیشبینی در برابر همتایان G10 خود، به ویژه یورو، قوی نگه دارد.
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی تکنیکال ۲۰ فروردین ۱۴۰۳
تحلیل دلار در تایم فریم ۴ ساعته همچنان به صعود شاخص DXY اشاره دارد. همان طور که در تصویر زیر دیده میشود، شاخص دلار در حال پیروی از روند صعودی خود است. این پیروی توسط میانگینهای متحرک ۲۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ نیز حمایت میشود. نکته مهم، نزدیک شدن شاخص به دو منطقه مقاومتی در ۱۰۴.۶ و ۱۰۵ است.
در صورتی که اخبار و فاندامنتال بتواند باز هم از دلار حمایت کند، گام اول ادامه حرکت دلار در ۱۰۴.۶ خواهد بود و سپس به ۱۰۵ حمله خواهد کرد. سطح ۱۰۵.۰۴۶ از ۱۴ نوامبر ۲۰۲۳ به عنوان سقف عمل کرده و میتواند نقش تعیینکنندهای در تحلیل شاخص دلار آمریکا داشته باشد.
اما اگر روند نزولی شود، میتوان گامهای ۱۰۴.۱۵، ۱۰۳.۹ و سپس ۱۰۳.۸ در محل SMA200 را برای آن پیشبینی کرد. با نگاهی به دو اندیکاتور RSI و MACD نیز میتوان احتمال رشد شاخص USDX را منطقی دانست. در طرف اول هر دو خط RSI شیب مثبت پیدا کرده و خط اصلی در منطقه خرید قرار گرفته است. در طرف دوم نیز کندلهای سبز MACD هم چنان نشانهای از نزول به نمایش نمیگذارند.
به نظر میرسد برای تحلیل دلار در تایم فریم روزانه باید انتظار ریزش داشته باشیم. چند فاکتور مختلف میتواند این موضوع را تایید کند. اول، قرار گرفتن DXY در یک وضعیت فشردهسازی است که با برخورد خط قیمت به سقف (منطقه ۱۰۵)، واکنش نزولی شروع شده و با توجه به کندلهای شکل گرفته به نظر میرسد این واکنش همچنان ادامهدار باشد.
نکته بعدی کندلهای سبز بدون قدرت MACD هستند که میتواند خسته بودن خریداران را نشان دهد. تنها نکته مثبت در این مسیر، RSI است که پس از نزدیک شدن به ۵۰ درصد، دوباره شروع به افزایش کرده است. میدانیم که منطقه ۱۰۵ نقش مقاومتی بسیار مهمی دارد. از طرفی طبق اصول پرایس اکشن، با توجه به لِگ تشکیلدهنده نزولی، این فشردگی قیمت به احتمال زیاد باید باعث ریزش شود.
پیشبینی ما نیز ریزش شاخص دلار در این تایم فریم حتی پس از یک استراحت کوچک است. اما باید گفت که ممکن است فاندامنتال میتواند شاخص را به یک باره صعودی کند. در صورتی که فاندامنتال بتواند تاثیر مثبتی روی DXY بگذارد و باعث عبور آن از ۱۰۵ شود، باید توقع گامهای بزرگی حتی تا سقف ۱۰۷.۳۴۸ را از آن داشته باشیم که سقف معتبر از نوامبر ۲۰۲۲ است!
تحلیل دلار؛ تاریخ ۶ فروردین ۱۴۰۳
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی فاندامنتال ۶ فروردین ۱۴۰۳
در طول یک هفته پربار دیگر، دلار آمریکا (USD) توانست ثبات بیشتری پیدا کند و دومین هفته متوالی خود را با افزایش به پایان برساند و شاخص دلار آمریکا (DXY) توانست دوباره از سطح ۱۰۴ عبور کند.
همزمان، این شاخص توانست فاصله بیشتری با شکسته شدن اخیر میانگین متحرک ساده ۲۰۰ روزه (SMA) در سطح ۱۰۳.۷۰ ایجاد کند که فعلا زمینه را برای ادامه روند صعودی فراهم کرده است.
جالب اینجاست که افزایش هفتگی ارزش دلار آمریکا در حالی اتفاق افتاد که از سرعت رشد اخیر در بازدهی اوراق آمریکا در دورههای زمانی مختلف کاسته شده بود، که به نظر میرسد پس از رویداد FOMC سرعت بیشتری گرفته است. در عوض، به نظر میرسد که این افزایش بیشتر به دلیل افت شدید ین ژاپن بوده است که با افزایش نرخ بهره محتاطانه بانک مرکزی ژاپن در اوایل هفته تشدید شد.
همانطور که پیشبینی میشد، رویداد FOMC که در بیستم مارس برگزار شد، بر نوسانات قیمت و تحلیل دلار آمریکا در طول هفته گذشته تسلط داشت.
در این نشست، فدرال رزرو نرخ بهره هدف برای وجوه فدرال (FFTR) را بدون تغییر در محدوده ۵.۰ تا ۵.۲۵ درصد نگه داشت. علاوه بر این کمیته، پیشبینیهای خود را برای هسته مخارج مصرف شخصی (PCE) در سال ۲۰۲۴ به محدوده ۲.۵ تا ۲.۶ درصد افزایش داد، که از محدوده قبلی ۲.۴ تا ۲.۵ درصد که در دسامبر تعیین شده بود، بالاتر است. همچنین پیشبینیهای نرخ بهره خود را برای سال ۲۰۲۵ و سالهای بعد افزایش داد.
بر اساس آخرین نمودار نقطهای (Dot Plot)، کمیته همچنان انتظار سه کاهش نرخ بهره را در سال جاری دارد، در حالی که برخی انتظار تنها دو کاهش نرخ را داشتند، به ویژه با توجه به جهش اخیر در تورم. اگرچه قیمتهای مصرفکننده همچنان بالاتر از هدف فدرال رزرو هستند، اما این بانک اطمینان دارد که این نرخها همچنان کاهش خواهند یافت و در نهایت به هدف ۲ درصد خواهند رسید.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در کنفرانس مطبوعاتی خود لحنی محتاطانه (Dovish) در پیش گرفت و از پیشرفت اقتصاد، تقاضای قوی مصرفکنندگان و احیای زنجیرههای تامین تمجید کرد. با این حال افزایش نرخهای بهره، سرمایهگذاریهای تجاری را با مشکل مواجه کرده است. با وجود این چالش، بازار کار همچنان با بهبود همبستگی عرضه و تقاضا، در وضعیت انقباضی قرار دارد. پاول با تاکید بر اهمیت اطمینان از کاهش پایدار تورم قبل از اجرای چنین اقداماتی، به احتمال کاهش نرخها در اواخر سال اشاره کرد.
با نگاهی به آینده، ممکن است شاهد کاهش سریعتر تورم آمریکا در چند ماه آینده به همراه خنک شدن بیشتر بازار کار باشیم که این پتانسیل را دارد تا شروع احتمالی چرخه تسهیل فدرال رزرو را تا رویداد اول ماه می میلادی جلو بیاندازد.
ابزار FedWatch که توسط CME Group اداره میشود، دیدگاه غالب را تایید میکند و نشان میدهد که احتمال کاهش ۲۵ واحدی در ماه ژوئن تقریبا ۶۲ درصد و برای ماه می حدود ۱۵ درصد است.
توجه سرمایهگذاران اکنون به انتشار دادههای تورم اضافی آمریکا، این بار از مخارج مصرف شخصی (PCE) در اواخر هفته معطوف میشود. این قرائتها همراه با برخی از اصول کلیدی دیگر مانند تجدید نظر دیگری در نرخ رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) سه ماهه چهارم، سفارشات کالاهای بادوام، آمار بیکاری اولیه هفتگی و شاخص نهایی احساسات مصرفکننده میشیگان منتشر خواهد شد.
با این پیشزمینه، دلار آمریکا میتواند وارد مرحله تثبیت شود، در حالی که خریداران همچنان باید تمرکز خود را بر حفظ بالاترین سطح دلار در سال جاری که در ۱۴ فوریه با رقم ۱۰۴.۹۷ ثبت شده، حفظ کنند.
با بررسی بانکهای مرکزی و پویایی تورم در میان کشورهای G10، همچنان انتظار میرود فدرال رزرو، بانک مرکزی اروپا (ECB) و احتمالا بانک مرکزی انگلستان (BoE)، در حدود فصل تابستان نرخ بهره خود را کاهش دهند. برعکس، انتظار میرود بانک مرکزی استرالیا (RBA) چرخه تسهیل خود را در اواخر سال آغاز کند. بانک مرکزی ژاپن (BoJ) علیرغم افزایش نرخ بهره پایه خود به میزان ۱۰ واحد پایه پس از ۱۷ سال در نشست ۱۹ مارس، همچنان یک استثنا باقی مانده است.
علاوه بر این، با افزایش احتمال اجرای تسهیلات پولی همزمان توسط هر دو بانک مرکزی اروپا و فدرال رزرو، پیشبینی میشود که موقعیت قویتر عوامل بنیادی ایالات متحده، از قدرت دلار در برابر همتایان G10، به ویژه یورو، در آینده حمایت کند.
تحلیل شاخص دلار آمریکا (DXY): پیشبینی تکنیکال ۶ فروردین ۱۴۰۳
در تحلیل شاخص دلار آمریکا در تایم فریم ۴ ساعته، میتوان دید که DXY توانسته به خوبی از منطقه مقاومتی ۱۰۴.۳ عبور کند و در حال پولبک و اصلاح به این منطقه است. میانگین متحرک ساده ۵۰ به سرعت در حال نزدیک شدن به خط قیمت است و میانگین متحرک ۲۰۰ نیز فاصله زیادی از قیمت ندارد. این عوامل در کنار اخبار مثبت منتشر شده میتواند مسیر رشد USDX را هموار کند و به نظر نمیرسد این شاخص تا رسیدن به سطح بعدی مقاومتی در ۱۰۴.۶ مشکلی داشته باشد.
در صورتی که DXY بتواند از سطح ۱۰۴.۶ نیز بگذرد، گام بعدی منطقه مهم ۱۰۵ خواهد بود. اندیکاتور RSI شاخص دلار آمریکا نیز نشان میدهد که پس از یک حرکت شارپی و رسیدن به مرز اشباع خرید، USDX اصلاح و استراحتی داشته و اکنون میتواند دوباره به مسیر خود ادامه دهد. خصوصا که خط RSI بر مبنای میانگین متحرک نیز میتواند از این موضوع حمایت کند.
در تحلیل دلار در تایم فریم روزانه، باز هم میتوان نشانههای صعود را مشاهده کرد. پس از خروج DXY از کانال صعودی خود از ابتدای سال ۲۰۲۴، ریزش که منطقه ۱۰۲.۵ انجام شده و سپس تمامی کندلهای قرمز با کندلهای قدرتمند سبز پوشانده شده است تا روند صعود ازسر گرفته شود. حال منطقه مهم ۱۰۵ در مسیر این شاخص قرار دارد. با توجه به قدرت مقاومتی این ناحیه هم از بُعد روانی و هم از منظر تاریخی، احتمال شکلگیری الگوی ۲ سقف و در پی آن، ریزش تا پلهای تا ۱۰۲.۵ و سپس ۱۰۰.۷۹ وجود دارد.
اما هیجان بازار، اخبار فاندامنتال و حضور حمایتی قدرتمند اندیکاتورهای میانگین متحرک ۵۰ و ۲۰۰ که در پشت کندلهای حال حاضر قرار دارند، میتوانند شاخص دلار را از این منطقه عبور دهند. در صورت عبور از ۱۰۵، گام بعدی میتواند ۱۰۶ و سپس ۱۰۷ به عنوان سقف تاریخی چند ماه گذشته باشد.
بررسی تحلیل دلار آمریکا (DXY) در تایم فریم روزانه با اندیکاتورهای RSI و MACD نیز میتواند احتمال ادامه افزایش نرخ این شاخص را تایید کند. همان طور که در تصویر زیر قابل مشاهده است، هر دوی این اندیکاتورها پس از حرکت از منطقه اشباع فروش، وارد منطقه خرید شده و هنوز تا اشباع خرید فاصله دارند.
به صورت کلی با بررسی و تحلیل دلار (DXY)، پیشبینی میکنیم وضعیت این شاخص فعلا صعودی باشد و تا منطقه ۱۰۵ حرکت کند. احتمال عبور از این سطح نسبت به برگشت از آن، بیشتر است.
توجه: تحلیل دلار و بررسی تکنیکال و فاندامنتال ارائه شده از جانب پیپسیلون، به معنی قطعی بودن آن نیست و این سایت، عواقب استفاده از این تحلیل دلار را بر عهده کاربران گرامی میداند.