اگر در حوزه بازار مالی فارکس فعالیت داشته باشید، احتمالا اصطلاح استاپ اوت به گوشتان خورده است. گرچه این اصطلاح جزو کلمات ناخوشایند این حوزه به شمار میرود و معاملهگران علاقهای به مواجه با آن ندارند، اما برای فعالیت حرفهای در فارکس، باید آن را بشناسید و درست درک کنید. استاپ اوت به سطحی از مارجین حساب شما گفته میشود که با رسیدن به آن، بروکر به شکل اتوماتیک معاملات شما را میبندد. برای درک کامل این موضوع، روش محاسبه و جزئیات آن تا پایان مقاله با پیپسیلون همراه باشید.
استاپ اوت (Stop Out) چیست؟
استاپ اوت در فارکس یک مکانیزم حیاتی برای مدیریت ریسک است که به صورت خودکار، معاملات باز یک معاملهگر را میبندد. یعنی بروکر زمانی که سطح مارجین تریدر از حد مشخصی که توسط کارگزاری تعیین شده پایینتر میآید، به شکل اتوماتیک معاملات وی را میبندد. این فرآیند برای جلوگیری از ضررهای بیشتر و محافظت از سرمایه معاملهگر انجام میگیرد.
در زبان فارسی به استاپ اوت، حد توقف نیز گفته میشود که به متوقف کردن معاملات اشاره دارد. همچنین در زبان انگلیسی و در کنار عبارت اصلی Stop Out، این اصطلاح را با عناوین دیگری نیز نامگذاری میکنند، مانند Liquidation Margin یا Margin Closeout Value و یا Minimum Required Margin.
پیشتر از اصطلاح سطح مارجین استفاده کردیم. اما سطح مارجین چیست؟ سطح مارجین، نسبت ارزش خالص دارایی معاملهگر (کل موجودی حساب به همراه هر سود یا زیانی از موقعیتهای باز) به مارجین استفاده شده (مقدار پولی که برای باز کردن و نگهداری از آن موقعیتها لازم است) میباشد.
بیشتر بخوانید: مارجین در فارکس به چه معناست؟ صفر تا ۱۰۰ مفهوم و نحوه محاسبه مارجین
هنگامی که سطح مارجین به سطح استاپ اوت کاهش مییابد، کارگزاری شروع به بستن موقعیتهای معاملهگر میکند. این فرآیند در ابتدا با کم سودترین آنها آغاز میشود، تا مقداری مارجین برای سایر معاملات آزاد شود و از متحمل شدن ضررهای بیشتر جلوگیری به عمل آید. سطح استاپ اوت بین کارگزاریها متفاوت است، اما همیشه به شکل یک مقدار درصدی و از پیش تعریف شده از سطح مارجین است.
به عنوان مثال اگر یک بروکر، سطح استاپ اوت خود را ۲۰% تعیین کند، به این معنی است که پلتفرم معاملاتی به طور خودکار شروع به بستن معاملات میکند، زمانی که سطح مارجین به ۲۰% برسد. این فرآیند ادامه مییابد تا زمانی که سطح مارجین به بالاتر از این حد بحرانی بازگردد.
این مکانیزم به عنوان آخرین راه حل برای محافظت از سرمایهی باقیمانده معاملهگر و جلوگیری از منفی شدن موجودی حساب به دلیل ضررهای مداوم در موقعیتهای معاملاتی عمل میکند.
در نظر داشته باشید که این مفهوم، با کال مارجین یا مارجین کال (Margin Call) متفاوت است و این تفاوت را در ادامه بررسی خواهیم کرد. اما به شکل خلاصه باید گفت که مارجین کال تنها یک هشدار از طرف بروکر برای معاملهگر است و به وی اعلام میکند که بهتر است حساب معاملاتی خود را شارژ کند. اما استاپ اوت صرفا یک اخطار نیست! بلکه بروکر به شکل اتوماتیک معاملات را متوقف میکند.
درک و مدیریت سطح استاپ اوت در فارکس برای معاملهگران، برای به حداقل رساندن ریسکها و محافظت از سرمایهگذاریهای خود در محیط پر نوسان فارکس، بسیار مهم است.
درک مفهوم استاپ اوت و فرآیند آن
زمانی که افراد برای افزایش حجم معاملات خود از مارجین استفاده میکنند، این کار میتواند در شکلهای زیر رخ دهد:
- افزایش سود دریافتی از معاملات
- رسیدن به سطح “حفظ مارجین” (Maintenance Margin) که در آن باز کردن موقعیتهای جدید امکانپذیر نیست
- پایینتر آمدن دارایی از سطح حفظ مارجین – که به آن سطح کال مارجین گفته میشود
- پایینتر آمدن دارایی از سطح کال مارجین – که به آن سطح استاپ اوت فارکس گفته میشود
تا زمانی که میزان مارجین لول یا همان سطح مارجین در حساب شما، بالای ۱۰۰ درصد باشد، فرقی نمیکند که چه عددی باشد مثلا ۱۵۰% یا ۲۰۰% یا ۵۰۰% یا غیره، همه چیز مرتب است و کارگزاری هیچ پیام یا اخطار یا غیره برای شما نخواهد داشت. بیایید ببینیم چه اتفاقی میافتد زمانی که سطح مارجین از ۱۰۰% پایین میآید.
وقتی سطح مارجین به صفر میرسد چه اتفاقی میافتد؟ زمانی که مارجین آزاد تمام میشود، بروکر شروع به بستن معاملات فعال میکند تا از منفی شدن موجودی حسابهای معاملاتی جلوگیری شود. اما چگونه ممکن است موجودی حساب منفی شود؟ پاسخ ساده است، در زمان انجام معاملات CFD، معاملهگران از اهرم استفاده میکنند، به عبارت دیگر با قرض گرفتن پول از کارگزار خود، قدرت خرید خود را افزایش میدهند. هنگامی که معاملهگران سفارشات با اهرم بالا را در بازارهای پرنوسان باز میکنند، احتمال از دست دادن پول بیشتری از موجودی حساب وجود دارد. اگر موجودی شما منفی شود، به این معنی است که شما به کارگزار بدهکار هستید.
برای جلوگیری از منفی شدن موجودی حساب، اکثر بروکرها “محافظت در برابر منفی شدن حساب” را ارائه میدهند، که به کارگزاران این امکان را میدهد تا زمانی که معامله خلاف جهت مورد نظر تریدر با اهرم بالا پیش میرود، بخشی از سفارشات را به طور خودکار ببندند. یعنی باید گفت که بروکر در اصل، برای جلوگیری از ضرری که معاملهگر ممکن است برای کارگزاری ایجاد کند، از استاپ اوت استفاده میکند و از طریق این امر به خود تریدر نیز کمک میشود تا پول کمتری از دست بدهد.
معاملهگران سعی میکنند سطح مارجین را بالای ۱۰۰% حفظ کنند. به این ترتیب، امکان باز کردن موقعیتهای جدید و همچنین حفظ معاملات باز وجود دارد. اما اگر پوزیشنهای باز موفق نباشند و منجر به زیان شوند، مانده حساب شروع به کاهش میکند. این باعث میشود سطح مارجین نیز کاهش یابد.
معمولا وقتی سطح مارجین به ۱۰۰% میرسد، بروکر فارکس یک کال مارجین (Margin Call) را آغاز میکند، یعنی به معاملهگر اطلاع میدهد که باید حساب خود را دوباره شارژ کند یا برخی از معاملات را ببندد تا زمانی که سطح مارجین دوباره به بالای ۱۰۰% برسد. با این حال، اگر معاملهگر حساب خود را شارژ نکند یا معاملات با سرعت زیادی منفی شوند و به سطح مشخصی برسند، کارگزار میتواند خود به صورت مستقیم پوزیشنها را ببندد. این نقطهای که یک کارگزار میتواند تصمیم بگیرد که آیا پوزیشنها را ببندد یا خیر، کال مارجین نامیده میشود. اما در سطح استاپ اوت، بروکر بدون شک معاملات را میبندد.
نحوه محاسبه استاپ اوت چگونه است؟
همان طور که پیشتر گفته شد، سطح استاپ اوت توسط بروکرها تعیین میشود. منظور از محاسبه استاپ اوت لول این است که مقدار مارجین لول حساب خود را محاسبه کنیم تا زمانی که مقدار مارجین لول به سطح مشخص شده از طرف بروکر نزدیک شد، احساس خطر کنیم و بدانیم که هر لحظه ممکن است معاملات ما بسته شود.
پس محاسبه سطح استاپ اوت در فارکس شامل تعیین سطح مارجین حساب معاملهگر است. سطح مارجین با تقسیم ارزش خالص موجودی (مجموع موجودی حساب به همراه هر سود یا زیانی از معاملات باز یا همان Equity) بر مارجین استفاده شده و ضرب حاصل در ۱۰۰ به دست میآید. فرمول به این صورت است: (از راست به چپ بخوانید)
سطح مارجین = ( ارزش خالص ÷ مارجین استفاده شده ) × ۱۰۰
این فرمول را با ذکر یک مثال، بررسی میکنیم.فرض کنیم که یک معاملهگر دارای ارزش خالص دارایی ۶۰۰۰ دلار و مارجین استفاده شده ۶۳۰۰ دلار باشد، در این حالت سطح مارجین حساب وی به شرح زیر خواهد بود:
سطح مارجین = ( ۶۰۰۰ دلار ÷ ۶۳۰۰ دلار) × ۱۰۰ = ۹۵%
در این مثال، سطح مارجین ۹۵% است. یعنی در حال حاضر این معاملهگر دیگر نمیتواند معامله جدید ایجاد کند و همچنین تماس مارجین یا همان کال مارجین برقرار شده است. اگر بروکر این تریدر سطح استاپ اوت را مثلا ۵۰ درصد اعلام کرده باشد و معاملات منفی تریدر ادامه داشته باشد و دارایی خالص وی به عدد ۳۱۵۰ دلار برسد، استاپ اوت فعال شده و معاملات وی بسته میشود.
نقش اهرم در استاپ اوت
اهرم نقش حیاتی در مکانیزم استاپ اوت در معاملات فارکس ایفا میکند. اهرم به معاملهگران این امکان را میدهد تا با سرمایه کمتر، موقعیتهای بزرگتر را کنترل کنند که میتواند سود بالقوه را افزایش دهد، اما زیانهای احتمالی را نیز تشدید میکند.
اهرم مورد استفاده در معاملات فارکس معمولا به صورت نسبت بیان میشود، مانند ۱:۲۰۰ یا ۱:۵۰۰، که نشان میدهد برای هر واحد سرمایهگذاری شده، معاملهگر میتواند مقدار معادلی از دارایی پایه را کنترل کند. به عنوان مثال، نسبت اهرم ۱:۲۰۰ به این معنی است که برای هر ۱ دلار سرمایهگذاری شده، معاملهگر میتواند ۲۰۰ دلار از دارایی پایه را کنترل کند.
تاثیر اهرم بر استاپ اوت قابل توجه است، زیرا هم بر مقدار مارجین اولیه و هم بر ارزش خالص حساب تاثیر میگذارد. هنگامی که یک معاملهگر از اهرم استفاده میکند، اساسا از کارگزار خود پول قرض میگیرد تا قدرت خرید خود را افزایش دهد. این بدان معناست که سطح مارجین، که نسبت ارزش خالص دارایی به مارجین استفاده شده است، نیز تحت تاثیر اهرم قرار میگیرد. اهرم بالاتر میتواند منجر به سطح مارجین پایینتر شود و احتمال رسیدن معاملهگر به سطح استاپ اوت را افزایش دهد.
مزایا و معایب استاپ اوت
در اصل فرآیند استاپ اوت برای جلوگیری از ضرر معاملهگر و بروکر ایجاد شده است، پس مزیت به حساب میآید. اما بد نیست که مزایا و معایب این اصطلاح را در کنار یکدیگر بررسی کنیم:
مزایای استاپ اوت
- مدیریت ریسک: استاپ اوت به معاملهگران در مدیریت ریسک خود با محدود کردن ضررهای احتمالی کمک میکند. این امر از “از دست دادن” پول بیشتر از آنچه سپردهگذاری کردهاند جلوگیری میکند، که میتواند منجر به منفی شدن موجودی حساب شود.
- محافظت از سرمایه کارگزاری: استاپ اوت همچنین از سرمایه کارگزاری در برابر زیانهای احتمالی در صورت کاهش مداوم ارزش خالص حساب معاملهگر محافظت میکند. این امر تضمین میکند که کارگزاری همچنان قادر به فعالیت و ارائه خدمات باشد.
- مدیریت ریسک اجباری: استاپ اوت در صورتی که معاملهگران قادر به خروج از موقعیتهای زیانده به صورت شخصی نباشند، نوعی مدیریت ریسک اجباری را ارائه میدهد.
معایب استاپ اوت
- فقدان انعطافپذیری: استاپ اوت میتواند انعطافپذیری معاملهگر را در مدیریت معاملات خود محدود کند. هنگامی که تریدر به سطح استاپ اوت رسید، کارگزاری به طور خودکار موقعیتها را میبندد، که ممکن است با استراتژی معاملهگر همخوانی نداشته باشد.
- نگرانیهای مربوط به نوسانات: نوسانات بازار میتواند باعث فعال شدن استاپ اوت شود که در نتیجه منجر به ضررهای غیرمنتظره برای معاملهگر میگردد.
- تصفیه اجباری: استاپ اوت میتواند منجر به تصفیه اجباری موقعیتها شود که ممکن است حتی در صورتی که معاملهگر در آن زمان معاملات سودآوری داشته باشد، منجر به ضرر او شود.
- تاثیر بر استراتژی معاملاتی: استاپ اوت میتواند با محدود کردن توانایی معاملهگر برای تنظیم معاملات خود یا استفاده از فرصتهای بازار، بر استراتژی معاملاتی او تاثیر بگذارد.
تفاوت کال مارجین و استاپ اوت در فارکس
سطح استاپ اوت ممکن است نامهای مختلفی مانند “حداقل ارزش تصفیه مارجین”، “مارجین نقدینگی” یا “حداقل مارجین مورد نیاز” داشته باشد، اما همه آنها یک معنی دارند: نقطهای که کارگزاری شروع به نقد کردن معاملات موجود میکند.
حال دو سطح زیر ۱۰۰% یعنی سطح کال مارجین و سطح استاپ اوت، ممکن است از برخی جهات شبیه به نظر برسند، اما تفاوت اصلی بین آنها نیز وجود دارد. شباهت آنها این است که کارگزاریهای فارکس در آن نقطه شروع به بستن موقعیتها میکنند.
با این حال، در سطح کال مارجین، کارگزاری این اختیار را دارد که این کار را انجام ندهد و منتظر بماند تا معاملهگر موجودی حساب خود را دوباره شارژ کند یا برخی از موقعیتها را نقد کند. از طرف دیگر، فرآیند نقدینگی در سطح استاپ اوت خودکار است، به این معنی که کارگزاری هیچ گزینهای ندارد. این تفاوت اصلی بین آنهاست و همچنین این واقعیت وجود دارد که سطح استاپ اوت به موجودی منفی در حساب معاملاتی نزدیکتر است، که احتمالا خطرناکترین چیز برای یک معاملهگر فارکس محسوب میشود.
به این نکته توجه داشته باشید که کال مارجین به این معنی نیست که کارگزاری با شما تماس تلفنی برقرار کرده و به شما اطلاع خواهد داد. پیامهای کال مارجین معمولا از طریق ایمیل ارسال میشوند. معاملهگران همچنین ممکن است پیامهای هشدار را از طریق پلتفرمهای معاملاتی خود دریافت کنند.
تفاوت استاپ اوت و استاپ لاس
اصطلاحات “استاپ اوت” و “استاپ لاس” اغلب به جای هم استفاده میشوند، اما در زمینه معاملات فارکس معانی بسیار متفاوتی دارند.
استاپ لاس یا حد ضرر (Stop Loss)، نوعی سفارش است که به طور خودکار معامله را زمانی که به سطح قیمت خاصی میرسد، میبندد. این سطح قیمت معمولا توسط معاملهگر برای محدود کردن ضررهای احتمالی تعیین میشود. هدف این دستور، محافظت از معاملهگر در برابر ضررهای بیشتر در صورتی است که بازار برخلاف پیشبینی و معامله او حرکت کند. سفارشات استاپ لاس معمولا در سطح قیمت خاصی، مانند ۲۰ پیپ پایینتر از قیمت فعلی بازار، تنظیم میشوند و زمانی که بازار به آن سطح میرسد، فعال میگردند.
از طرف دیگر، استاپ اوت به بسته شدن خودکار موقعیتهای باز یک معاملهگر توسط کارگزاری اشاره دارد، زمانی که سطح مارجین معاملهگر از آستانه خاصی، معمولا حدود ۲۰%، پایینتر میآید. این یک مکانیزم مدیریت ریسک است که برای محافظت از معاملهگر و هم کارگزاری در برابر ضررهای احتمالی طراحی شده است. هنگامی که سطح مارجین یک معاملهگر از سطح استاپ اوت پایینتر میآید، کارگزاری به طور خودکار موقعیتها را برای جلوگیری از ضررهای بیشتر و محافظت از موجودی حساب معاملهگر می بندد.
برای خلاصه:
- استاپ لاس: سفارش معاملهگر برای بستن یک معامله خاص است که زمانی که به سطح قیمت مشخصی میرسد برای محدود کردن ضررهای احتمالی فعال میشود.
- استاپ اوت: اقدام کارگزاری برای بستن خودکار معاملات باز یک معاملهگر است زمانی که سطح مارجین وی از آستانه خاصی پایینتر میآید تا از ضررهای بیشتر معاملهگر جلوگیری شود.
در حالی که هر دو اصطلاح به مدیریت ریسک مربوط هستند، اما اهداف متفاوتی دارند و تحت شرایط مختلف فعال میشوند.
تفاوت استاپ لول و با استاپ اوت لول
یک اصطلاح دیگر در حوزه فارکس که با استاپ اوت لول اشتباه گرفته میشود و در برخی موارد به جای هم استفاده میشود (که طبیعتا اشتباه است!)، واژهی “استاپ لول” است. در بازار فارکس، اصطلاح استاپ لول (Stop Level) به کمترین مقدار قابل تنظیم برای حد ضرر و حد سود گفته میشود.
به این معنی که زمانی که شما میخواهید یک معامله را فعال کنید و برای آن حد ضرر (Stop Loss) و حد سود (Take Profit) قرار دهید، بروکر به شما اجازه نمیدهد این دو سطح را از عدد خاصی به نقطه شروع معامله نزدیکتر بگذارید.
فرض کنیم که بروکر حد استاپ لول را ۳۰ پیپ تعیین کند. در این حالت اگر شما یک پوزیشن ثبت و فعال کنید، نمیتوانید حد ضرر یا سود خود را در فاصلهای کمتر از ۳۰ پیپ قرار دهید.
همچنین استاپ لول برای سفارشگذاری در انتظار یا همان پندینگ اوردرها نیز استفاده میشود. یعنی بروکر اعلام میکند که مثلا برای ثبت یک سفارش در انتظار شما نمیتوانید نقطه شروع سفارش را در فاصلهای (مثلا) کمتر از ۳۰ پیپ از نرخ لحظهای قرار دهید. گفتنی است استاپ لول بین بروکرهای مختلف، متفاوت است و به نوع اجرای معاملات در آنها بستگی دارد.
همان طور که متوجه شدهاید، این اصطلاح با استاپ اوت لول که به سطح اتوماتیک بسته شدن معاملات توسط بروکر گفته میشود، کاملا تفاوت دارد.
چگونه از استاپ اوت جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از مشکل رایج “استاپ اوت” در معاملات فارکس، میتوانید چندین استراتژی ساده را دنبال کنید.
اول از همه، از استراتژیهای مدیریت ریسک به خوبی استفاده کنید. زمانی که معاملهگران به این قوانین پایبند باشند، تقریبا مطمئن هستند که دچار استاپ اوت نخواهند شد. هر معامله با یک دستور استاپ لاس (SL) همراه است که قبل از رسیدن به سطح استاپ اوت، معامله را به طور خودکار متوقف میکند. هدف این دستور، محافظت از معاملهگر در برابر ضررهای بیشتر در صورتی است که بازار برخلاف موقعیت او حرکت کند. سفارشات استاپ لاس معمولا در سطح قیمت خاصی، مانند ۲۰ پیپ پایینتر از قیمت فعلی بازار، تنظیم میشوند و زمانی که بازار به آن سطح میرسد، فعال میگردند.
یکی دیگر از تاکتیکهای ضروری، اجتناب از معاملات با حجم بیش از حد است که بخشی از برنامه مدیریت ریسک شماست. معاملهگران باتجربه، به قوانین مشخصی پایبند هستند و هرگز بیش از مقدار از پیش تعیین شده در هر معامله ریسک نمیکنند. این رویکرد احتیاطی از افتادن در دام ضررهای قابل توجه جلوگیری میکند.
هنگام برنامهریزی، تفکر و اجرای معاملات، تمرکز خود را از اعداد دقیق به درصدها تغییر دهید. به عنوان مثال، پیروی از قانون ریسک نکردن بیش از ۲% از سرمایه، تضمین میکند که دچار استاپ اوت نخواهید شد. حتی اگر نیمی از موجودی معاملاتی خود را از دست بدهید، ریسک شما در هر معامله ۲% باقی میماند و این باعث محافظت در برابر ضررهای مالی قابل توجه میشود.
برای جلوگیری از خالی شدن حساب خود، معاملهگران باید منظم باشند، از یک استراتژی معاملاتی سودآور پیروی کنند و مدیریت ریسک موثر را اجرا کنند. نگهداری یک دفترچه یادداشت معاملاتی برای پیگیری پیشرفت و مدیریت احساساتی مانند طمع و ترس، حیاتی است. همیشه معاملات خود را برنامه ریزی کنید و به برنامههای خود پایبند باشید.
در نهایت، اطمینان حاصل کنید که سرمایه کافی برای معاملات حرفهای اختصاص دادهاید. بسیاری از معاملهگران مبالغ کمی را واریز میکنند و هر ماه به دنبال سودهای کلان هستند که منجر به ریسک بیش از حد و رسیدن به سطوح استاپ اوت میشود. در دنیای غیرقابل پیشبینی معاملات فارکس، برنامهریزی دقیق، کنترل عاطفی و مدیریت ریسک عاقلانه میتواند همه چیز را به نفع شما تغییر دهد.
استاپ اوت بالا خوب است یا پایین؟
این سوال کاملا به استراتژی شما بستگی دارد.
از یک سمت استاپ اوت بالا (مثلا ۸۰ درصد) میتواند باعث شود که شما فاصلهی کوتاهی از سطح کال مارجین تا رسیدن به نقطه بسته شدن اتوماتیک معاملات داشته باشید. پس یعنی شما زمان اندکی برای شارژ حساب خود دارید و حتی ممکن است معاملات سودده شما نیز با بسته شدن، باعث ضرر کلی برای شما شوند. اما در مقابل استاپ اوت بالا یعنی بروکر هر چه سریعتر جلو ضررهای سنگین را میگیرد که هم به خودش کمک کرده و هم به شما. همچنین باعث میشود شما تحت هیچ حالتی روی معاملات باز خود در محدود کال مارجین حساب نکنید! که به شکل غیر مستقیم روی کیفیت کار شما تاثیر میگذارد و دقت شما در معاملات را افزایش میدهد.
در مقابل استاپ اوت پایین یعنی شما فرصت دارید تا از زمانی که کال مارجین را دریافت میکنید تا زمان بسته شدن معاملات باز، حساب خود را شارژ کنید. همچنین ممکن است یک معامله باز شما از موقعیت ضرر خارج شده و به سود برسد و کل روند دارایی خالص شما را تغییر دهد. پس میتواند برای شما حیاتی و تاثیرگذار باشد. اما نتیجه منفی آن، ضررهای احتمالی سنگینتر است. یعنی ممکن است این امید به برگشت روند و سودده شدن یک معامله، هرگز رخ ندهد و در مسیر منفی ادامه پیدا کند که یعنی ضرر بیشتر.
پس در نهایت باز هم باید بگوییم که میزان استاپ اوت کاملا به روش معاملهگری و استراتژی شما بستگی دارد. به یاد داشته باشید که حتما قبل از انتخاب بروکر و نوع حساب، حتما استاپ اوت آن را چک کنید تا در مسیر ترید خود با مشکل مواجه نشوید.
سخن پایانی
در این مقاله بررسی کردیم که استاپ اوت نوعی فرآیند اتوماتیک از طرف بروکر است که با بستن معاملات باز ضررده در سطح خاصی، از هدر رفتن سرمایه شما جلوگیری میکند. همچنین گفتیم که این سطح از طرف بروکر تعیین میشود و ما بین بروکرهای مختلف، با هم متفاوت است.
در نهایت باید بدانیم که حتی رسیدن به سطح کال مارجین میتواند برای یک تریدر، بسیار اذیت کننده باشد و تمام احساسات وی را بهم بریزد. پس باید با دقت در معاملات، بررسی استراتژیها و بهبود آنها و مدیریت سرمایه، اجازه ندهیم که سطح حساب ما به کال مارجین یا بدتر، استاپ اوت برسد.